Μετά την Βρετανία «κτύπημα» και από ΗΠΑ: «Μοιράστε τα κοιτάσματα με την Τουρκία μισά-μισά»

“Ηλεκτροσόκ” από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Τ.Πάιατ, ο οποίος σε συνέδριο που οργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία στο Τατόι, ζήτησε να μοιραστούν τα κοιτάσματα με την Τουρκία μισά-μισά.

Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρεϊ Πάιατ, στο συνέδριο σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, μίλησε για διάλογο και φιλία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας καθώς και για συμφωνίες “win-win” για όλους!

Αμέσως μετά ο πρέσβης των ΗΠΑ μίλησε “για την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που είναι και ο βασικός στόχος των ΗΠΑ”.

Όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός πρέσβης: «είναι πολύ σημαντικό ο κ. Τσίπρας να ταξιδέψει στην Άγκυρα, αφού στο τέλος της ημέρας η Τουρκία είναι μέλος του NATO» .

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι ανάμεσα στο “κοινό” βρισκόταν και ο ακόλουθος Άμυνας της τουρκικής πρεσβείας, ο οποίος πήρε το λόγο κι έκανε μία…φιλειρηνική τοποθέτηση περί συνεργασίας-φιλίας και “καζάν-καζάν” Τουρκίας-Ελλάδας με την οποία συμφώνησε ο Τ.Πάιατ.

Πρόκειται για το “δεύτερο κτύπημα” καθώς χτες όπως ενημέρωσε το pronews.gr, ο Βρετανός υπουργός χαρακτήρισε την περιοχή που βρίσκεται το τουρκικό γεωτρύπανο, ως περιοχή «υπό αμφισβήτηση», δηλαδή, ο Βρετανός κυβερνητικός αξιωματούχος, αμφισβήτησε τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.

“Γεωτρήσεις δεν πρέπει να γίνονται σε περιοχές με κυριαρχία «υπό αμφισβήτηση»” δήλωσε δημοσίως ο Άλαν Ντάνκαν.

Για το θέμα αυτό, το υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, προέβηκε και επισήμως, σε διάβημα προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κυπριακές πηγές τόνισαν πως ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου έχει κληθεί στο ΥΠΕΞ για να γίνουν διαβήματα. Ο Ν.Αναστασιάδης θα αποστείλει μέσω του Ύπατου Αρμοστή επιστολή στην Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε δημοσιογράφους έξω από το Προεδρικό.

Το θέμα είναι ότι μάλλον ο Βρετανός Υπουργός λειτούργησε ως “λαγός” εξελίξεων…

loading...

3 thoughts on “Μετά την Βρετανία «κτύπημα» και από ΗΠΑ: «Μοιράστε τα κοιτάσματα με την Τουρκία μισά-μισά»

  1. Για όσους πιστεύουν ότι οι αμερικανοί είναι σύμμαχοι μας …

  2. Εγραψα πριν λιγο καιρο…… Διαφαινεται οτι η Ελλαδα και η Κυπρος βασιζονται τροπο τινα στην καλυψη της ετεροκλητης οσο και περιστασιακης συμμαχιας του Ισραηλ-Αιγυπτου-ΗΠΑ.Νομιζω οτι ΔΕΝ ειναι συνετο να τους εμπιστευθουμε αν δεν εκμαιευθουν δημοσιες και εμπρακτες διαβεβαιωσεις και εγγυησεις περι αυτου.Η αν η Ελλας και Κυπρος δεν ειναι αποφασισμενες να συγκρουστουν μετωπικα και ΝΙΚΗΦΟΡΑ με την Τουρκια αν κατι στραβωσει!!Πραγμα που δεν προκυπτει ομως απο πουθενα και που ειναι ομως εκ των ουκ ανευ!!!Ημεις ως συνηθως αδωμεν!!! Θυμιζω οτι οι ΗΠΑ μας πουλησαν κανονικα επι χουντας οταν και τοτε διαβεβαιωναν τον ανεγκεφαλο η (και προδοτη καλυτερα) Ιωαννιδη για ασφαλη επεμβαση στην Κυπρο. Ειδαμε τι εγινε!! Θυμιζω επισης πως οι Δυτικες δυναμεις το 1919 μας εσπρωξαν στην Μικρα Ασια και μετα εβγαλαν την ουρα τους απ εξω!!Δεν ειναι οτι θελουν να μας εξαφανισουν ως κρατικη δομη, αν και αυτο ακομα δεν αποκλειεται!! Απλα μας θελουν υποβαθμισμενους,υπνωττοντες, υποβασταζομενους, και μεχρι εκει. Αυτο το νοημα ειχε και το Ναυαρινο!! Οκ στον συμμοριτοπολεμο μας βοηθησαν!!! Ομως απαξ και παγιωθηκε το ψωραλεο κρατος μας οταν και οποτε εμπλεκεται απεναντι μας η Τουρκια στο τελος παιρνουν το μερος της προσπαθωντας να μας κοντυνουν ακομα παραπανω!!Ειναι και η εμμονη των Αγγλοσαξονων με το διαιρει (Ελλαδα-Τουρκια) και βασιλευε!!! Καμμια εκπληξη για μενα οι οντως μονοτονες διφορουμενες συνεχεις και σταθερες δηλωσεις των Αμερικανων για τα ορυκτα καυσιμα της Κυπριακης και Ελληνικης ΑΟΖ που πρεπει να μοιραστουν και μαλιστα ισομερως οχι κατ αναλογια!!! Ο Ερντογαν μαλλον θα τα βρει στο τελος με τις ΗΠΑ οπως προσφατα που εν αιθρια ξεφουρνισε οτι δεν αποδεχεται την ανεξαρτησια της Κριμαιας ερχομενος ετσι σε αντιπαραθεση με τους Ρωσους.Προχθες παλι ο Τραμπ γεια σας απο Συρια και αφηνει ελευθερο το πεδιο στον Ερντογαν!! Θα τραβηχτουν ολοι πισω αφηνοντας μας μονους!!!! Τι δεν καταλαβαινουμε?????….. Και ιδου σημερα προς επιρρωση των παραπανω και μια Βρετανικη μαχαιρια!!!!

  3. ΑΞΙΟΣ Ο Θαλεσ!!! ΑΛΛΑ Η ΠΛΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΕΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ!!!!!! ΔΗΧΟΣ ΑΝΔΡΙΣΜΟ!!! ΓΕΜΗΣΑΤΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ!!!

Comments are closed.