Δεν τα “βρίσκουν” ούτε στο πώς θα φύγουν

Αυτά ήταν όλα τους τα χαρτιά. Διχασμός, σκάνδαλα και ψευτοπαροχές. Τα έπαιξαν και έχασαν πριν τις εκλογές. Τώρα ψάχνουν το πώς συμφέρει να φύγουν.

Άλλο πράγμα ο Αλέξης Τσίπρας. Και άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ ως όχημα του Αλέξη Τσίπρα για να φθάσει μέχρι εδώ που έφθασε.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν και οι ανόητοι (σε υψηλές βαθμίδες στον ΣΥΡΙΖΑ), που νομίζουν ότι είναι καλύτερα να φύγουν τον Ιούνιο χάνοντας τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπρας όμως, κατά πάσα βεβαιότητα, τους αγνοεί. Δεν προσπαθεί ούτε να τους πείσει.

Και όπως φαίνεται, εκτός από μια μικρή ομάδα εντός και εκτός Μαξίμου ουδείς, εκ των ανόητων, είναι σε θέση να δει πιο πέρα από την καρέκλα και τα 7.500 ευρώ τον μήνα, που πάνε μαζί με την καρέκλα…

Λέμε ότι τους αγνοεί γιατί (όπως εγκυρότατα μαθαίνουμε) ο ίδιος ο Τσίπρας “καθησυχάζει” βασικά στηρίγματά του από τον χώρο της κρατικοδίαιτης οικονομίας μας ότι δεν θα αιφνιδιάσει με τις εκλογές. Δεν θα υποχωρήσει στις πιέσεις για εκλογές τον Ιούνιο. Δεν θα αναθεωρήσει τη βασική του θέση, για Οκτώβριο.

Σε τι οφείλεται όμως η πιθανή ανησυχία ορισμένων κρατικοδίαιτων που δεν εγκατέλειψαν τον Αλέξη Τσίπρα, την 4ετία του στην εξουσία; Σε δύο λόγους. Χαρακτηριστικούς όμως (έτσι πιστεύουμε εμείς) για τη μορφή ή το μείγμα, αν θέλετε, της οικονομίας που θα αναγκασθεί να ακολουθήσει και η κυβέρνηση των εκλογών.

Ο πρώτος λόγος (κατά τη γνώμη μας) είναι πως από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο ο χρόνος είναι αρκετός για να διαμορφωθούν κρατικά επενδυτικά σχέδια σε ΔΕΚΟ που δεν είναι ακόμη στον δρόμο της ιδιωτικοποίησης (ενέργεια, νερά, μεταφορές, υποδομές) οπότε δικαιολογούνται επενδύσεις και άρα παραγγελίες σε ιδιωτικούς ομίλους που ζουν και τρέφονται μόνο από τις κρατικές δουλειές και δουλίτσες… Ανάμεσα σε όλα είναι και τα κάποια συγκεκριμένα (πρόσφατα) σχέδια με τη ΔΕΗ, τη ΛΑΡΚΟ, τα ΕΛΠΕ, τη ΔΕΠΑ (και 1-2 ακόμη ΔΕΚΟ) που δρομολογήθηκαν ήδη και δεν πρέπει να ανακοπούν (αν δηλαδή τον Ιούνιο πάμε αιφνιδίως σε βουλευτικές εκλογές).

Τον δεύτερο λόγο τον προκαλεί μια υπερβολική, θα λέγαμε, (για τις μαύρες ημέρες που περνάει ο ΣΥΡΙΖΑ) κινητικότητα από κυβερνητικούς παράγοντες ( λεγόμενους και προεδρικούς) να ολοκληρώσουν και να κλείσουν συζητήσεις με επιχειρηματικές ομάδες και επιχειρηματικές μονάδες στη συμπλήρωση κενών σε βιομηχανική, αναπτυξιακή αλλά και κοινωνική… νομοθεσία με τρόπο όμως που θα διασφαλίζει μεγάλη φωτογραφική ακτίνα δράσεως, των συγκεκριμένων Ομίλων.

Και πότε δεν έγινε έτσι, θα παρατηρήσει ο καλόπιστος παρατηρητής. Συνηθίζεται πριν τι εκλογές να έχουμε εκτός από παροχολογία και διευθετήσεις… με έκτακτες τροπολογίες ή υπουργικές αποφάσεις, για τα στερνά… των πολιτικών εκείνων που, χωρίς καρέκλα, θα χάσουν και τους δεσμούς τους με παράγοντες της οικονομίας.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν είναι έτσι. Δεν πρόκειται για την ίδια τακτική. Αυτό που συμβαίνει (προφανώς εν γνώσει του Αλέξη Τσίπρα) είναι η αναγκαστική γεφύρωση καταστάσεων στην οικονομία με την επόμενη κυβέρνηση.

Και για να το πούμε ακόμη πιο αναλυτικά. Αυτά που δρομολογούνται (από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) σε υποχρεωτική πορεία έχουν ως βάση το δήθεν ενδιαφέρον του Αλέξη Τσίπρα για την ανάπτυξη μέσα και από σχέδια νόμων, διατάξεις, τροπολογίες και αποφάσεις τις οποίες θα αναγκαστεί να τηρήσει η επόμενη κυβέρνηση.

Γιατί έτσι και αποφύγει να ολοκληρώσει και να εφαρμόσει όλα όσα προετοιμάζονται τώρα σε οικονομικά υπουργεία και υπηρεσίες, (με αξιοπρόσεκτη μάλιστα ταχύτητα για μια αριστερή κυβέρνηση ενάντια στην ολιγαρχία…) θα συναντήσει τη σκληρή αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ για το πάγωμα μέτρων ανάπτυξης που παρέλαβε αλλά αγνόησε η νέα κυβέρνηση!!!

Ο χρόνος λοιπόν είναι πολύτιμος για τον ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά για τον Αλέξη Τσίπρα. Το 4μηνο μέχρι τον Οκτώβριο των εκλογών είναι βασανιστικό μόνο για τους ανόητους του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρούν πως αιφνιδιάζοντας με εκλογές τον Ιούνιο μπορεί και να πετύχουν το εντελώς απρόσμενο. Αλλά για τους “Μανωλιούς” του ΣΥΡΙΖΑ που θα αλλάξουν βάζοντας τα ρούχα τους αλλιώς… είναι χρήσιμο. Θα έχουν στηρίξει την κρατικοδίαιτη οικονομία στην πράξη. Και θα προβάλλουν ως έργο όλα εκείνα που θα τακτοποιήσουν… ( το 4μηνο) στο όνομα της δίκαιης ανάπτυξης!!!

Του Γιώργου Κράλογλου 
Capital
loading...

1 thought on “Δεν τα “βρίσκουν” ούτε στο πώς θα φύγουν

  1. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ……ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ…..ΒΛΑΧΑΚΟ……ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΦΥΝΑ ΣΤΟ….ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ……Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΑΚΙ……Ο Υ Σ Τ.

Comments are closed.