ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΣΤΙΣ

ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ;




Γράφει ο Γεωκών

Δεν σε ρωτώ για να μου εκθέσεις ότι έχεις την θεωρητική εκείνη πίστη, που όλος ο κόσμος έχει, σε ρωτώ να μάθω κατά πόσον η πίστη σου είναι
μια απλή θεωρία που να ικανοποιεί, κατά κάποιον τρόπον την συνείδηση σου η είναι τόσο ισχυρή και ζωντανή, ώστε αυτή να είναι ο μοναδικός εμπνευστής και το κύριο κίνητρο της ζωής σου ;

Τι θέση έχει η πίστις μέσα στην ζωή σου ; είναι το ραχοκόκκαλο τις πνευματικής σου οντότητας ; τι ονειρεύεσαι ; ονειρεύεσαι μια ζωή μήπως εύκολη, μέσα στην χλιδή και την πολυτέλεια η ονειρεύεσαι και διψάς για μια ζωή ανώτερη, πνευματική, την ζωή της αρετής, έστω και αν αυτό το είδος ζωής συνεπάγεται ΘΥΣΙΕΣ… ;

Μήπως νοιώθεις πραγματικά στην καρδιά σου το κάψιμο του πόθου, να ριχθείς στον αγώνα «κόντρα στο ρέμα» έτοιμος να παλέψεις τον εχθρό όπου τον βρεις, και τότε μονάχα να σταματήσεις, όταν δεις την σημαία σου να κυματίζει περήφανα πάνω από τα κάστρα του αντιπάλου ;

Άκου φίλε μου, αν θέλεις αληθινά να είσαι σε όλη σου την ζωή αγωνιστής και όχι ένας ανεμόμυλος η ένα άχυρο στην διάθεση του κάθε ανέμου, σου χρειάζεται ένα γερό βάθρο, ένα ατράνταχτο θεμέλιο, σου χρειάζεται η ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΣΤΙΣ , όσο θα στηρίζεσαι σ’αυτην θα νικάς, και αν ακόμη μπορέσεις και στηρίξεις την ζωή σου σε αυτήν μονάχα επάνω, τότε το αιώνιο και άφθαρτο στεφάνι της νίκης θα σε αναμένει.

Να πιστεύεις στον Θεόν και στην αποστολή σου, αν πραγματικά πιστεύεις στον Θεόν, δεν μπορεί παρά να έχεις και επίγνωση του προορισμού σου και πίστη στην αποστολή σου.

Πιστεύεις στο μέγα μυστήριο της Θειας ενσαρκώσεως , ότι δηλαδή Ο Θεός έγινε για σένα άνθρωπος για να σε κάνει εσένα Θεό ;

Γνωρίζεις φίλε μου ότι ο ουρανός πυρπολείται κυριολεκτικά απο το καμίνι της αγάπης του Θεού που έχει για εσένα ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

2 thoughts on “ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΒΑΙΑ ΠΙΣΤΙΣ

  1. Δώρο Θεού
    Επειδή, ο μισθός τής αμαρτίας είναι θάνατος· το χάρισμα, όμως, του Θεού αιώνια ζωή διαμέσου του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας.
    ΡΩΜΑΙΟΥΣ 6:23

    Ο Θεός επικοινωνεί με τους ανθρώπους μέσω του πνεύματος τους.

    Όταν ο Λόγος του Θεού κηρύττεται σε κάποιον αμαρτωλό που δεν ξανάκουσε το Ευαγγέλιο και αρχίσει να ελέγχεται, αυτό δεν είναι ένα φυσικό συναίσθημα – ούτε κάτι το διανοητικό, διότι μπορεί ούτε να το πολυκαταλαβαίνει – αλλά έρχεται από βαθιά μέσα του.

    Το Πνεύμα του Θεού, μέσω του Λόγου του Θεού, έρχεται σε επικοινωνία με το πνεύμα του αμαρτωλού!

    Όταν ο άνθρωπος ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Θεού και το μήνυμα του Ευαγγελίου, το πνεύμα του αναγεννιέται. Το πνεύμα του γίνεται καινούργιο λαμβάνοντας αιώνια ζωή.

    Το να λάβει κάποιος αιώνια ζωή είναι το μεγαλύτερο θαυματουργικό γεγονός που λαμβάνει χώρα σ’ αυτή τη ζωή. Λέγεται Αναγέννηση. Λέγεται Καινούργια Δημιουργία.

    Στην πραγματικότητα, ο Θεός δίνει τη φύση Του, την υπόσταση Του και τον χαρακτήρα Του στα ανθρώπινα πνεύματα μας.

    Περιγράφεται αυτό στην Β Κορινθίους 5:17-18.

    Στην Αναγέννηση ο Θεός μας γεννά πνευματικά. Και αυτή η στιγμιαία Αναγέννηση λαμβάνει χώρα όχι στο σώμα μας, όχι στην ψυχή μας αλλά στο πνεύμα μας! Το πνεύμα μας γίνεται ένα εντελώς καινούργιο, θαυμαστό δημιούργημα του Θεού!

    Ομολογία: Είμαι ένα εντελώς καινούργιο, θαυμαστό δημιούργημα του Χριστού. Έχει δώσει στο πνεύμα μου τη φύση Του, την υπόσταση Του και τον χαρακτήρα Του. Μέσα στο πνεύμα μου υπάρχουν όλα που θα χρειαστώ για να είμαι νικητής στη ζωή μου.

    Επίδοση

    Και ο Κύριος μού είπε: … Εγώ θα επιταχύνω να εκπληρώσω τον Λόγο Μου.

    ΙΕΡΕΜΙΑΣ 1:12

    Το πιο πιθανόν έχεις εμπιστοσύνη στον εργοδότη σου. Πιστεύεις το τι λέει και ενεργείς ανάλογα. Εάν υποσχεθεί να σου δώσει αύξηση τότε δεν το αμφισβητείς.

    Έτσι και με σένα. Ο λόγος σου και συ είσαστε ένα. Είσαι πίσω από τον λόγο σου και τις υποσχέσεις σου. Εάν ο λόγος σου δεν είναι εντάξει, τότε και συ δεν είσαι εντάξει.

    Ο Λόγος του Θεού είναι πολύ πιο σίγουρος από τον λόγο ενός ανθρώπου! Ο Λόγος του Θεού και ο ίδιος ο Θεός, είναι ένα. Εάν ο Λόγος του Θεού δεν είναι εντάξει και δεν μπορούμε να βασιστούμε σ’ Αυτόν, τότε και ο Θεός δεν είναι εντάξει και δεν μπορούμε να Του έχουμε εμπιστοσύνη.

    Αλλά, ο Θεός είναι άξιος της εμπιστοσύνης μας! Στέκεται πίσω από τον Λόγο Του! Στέκεται πίσω από κάθε υπόσχεση Του!

    Γνωρίζουμε τον Θεό μέσα από τον Λόγο Του. Ο Ιησούς μάς φανερώνει τον Πατέρα. Μπορούμε να ενεργήσουμε βάσει του Λόγου του Θεού. Μπορούμε να Τον δοκιμάσουμε!

    Μετά από κάποιον καιρό που ενεργείς σύμφωνα με το τι λέει ο Λόγος του Θεού, γινεται τόσο φυσιολογικό που είναι σαν να ενεργείς βάσει του λόγου του εργοδότη σου!

    Ομολογία: Πιστεύω τον Θεό. Ενεργώ βάσει του Λόγου Του και ο Θεός επιταχύνει να εκπληρώσει τον Λόγο Του στη ζωή μου.

    Βασιλεύοντας με δικαιοσύνη

    Επειδή, αν και για το αμάρτημα του ενός βασίλευσε ο θάνατος διαμέσου του ενός, πολύ περισσότερο, αυτοί που παίρνουν την αφθονία της χάρης και της δωρεάς της δικαιοσύνης, θα βασιλεύσουν στη ζωή διαμέσου του ενός Ιησού Χριστού.
    ΡΩΜΑΙΟΥΣ 5:17

  2. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα μας είναι ότι μεταφέρουμε τα πάντα για το μέλλον. Σκεφτείτε τα τραγούδια που ψάλλουμε: «Όταν θα πάμε όλοι στον Ουρανό…».

    Ευχαριστούμε τον Θεό που κάποτε θα πάμε εκεί, αλλά δεν χρειάζεται να πάμε στον Ουρανό για να απολαύσουμε τις ευλογίες του Θεού. Μπορούμε να έχουμε τις ευλογίες του Θεού μας από τώρα!

    Ναι, θα βασιλεύσουμε μαζί με τον Χριστό τότε. Αλλά δεν χρειάζεται να περιμένουμε μέχρι τότε! Τι λέει το εδάφιο μας για το πότε θα βασιλεύσουμε; ΤΩΡΑ! Σ’ αυτή τη ζωή! Πώς; Διαμέσου του Ιησού Χριστού!

    Ο απόστολος Παύλος χρησιμοποίησε αυτή την εικόνα – ότι θα βασιλεύουμε σαν βασιλιάδες – διότι την εποχή του υπήρχαν βασιλιάδες. Ο κάθε βασιλιάς εξασκούσε εξουσία στη δική του περιοχή. Ο λόγος του ήταν νόμος! Ό,τι έλεγε γινόταν!. Διοικούσε και βασίλευε.

    Ο Λόγος του Θεού μας λέει ότι βασιλεύουμε σ’ αυτή τη ζωή διαμέσου του Ιησού Χριστού. Γιατί; Διότι γίναμε η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ εν Χριστώ!

    Ομολογία: Επειδή έλαβα τη δωρεά της δικαιοσύνης, που με κάνει εντάξει με τον Θεό, βασιλεύω σ’ αυτή τη ζωή διαμέσου του Κυρίου μου Ιησού Χριστού. Βασιλεύω ως ένας δίκαιος βασιλιάς στην περιοχή μου. Ό,τι λέω γίνεται!

Comments are closed.