ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Η θεά Αθηνά εικονίζεται στην επίσημη σφραγίδα της Καλιφόρνιας!Η θεά Αθηνά εικονίζεται στην επίσημη σφραγίδα της Καλιφόρνιας!Του Γιώργου Λεκάκη


Η μεγάλη σφραγίδα του κράτους της Καλιφόρνιας εγκρίθηκε από την Συνταγματική Σύμβαση του 1849.
Η σφραγίδα της Καλιφόρνια έχει 31 αστέρια στην άνω άκρη, που αντιπροσωπεύουν τον αριθμό των κρατών που υπήρχαν κατά την είσοδο της Καλιφόρνιας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το 1850.


Στην σφραγίδα εικονίζεται μια αρκούδα grizzly, η οποία τρέφεται μεσταφύλια, δίπλα σε μια μπάλλα σιτηρών. Αντιπροσωπεύει την άφθονη άγρια φύση και τον γεωργικό πλούτο της Καλιφόρνιας, ιδιαίτερα της βιομηχανίας παραγωγής κρασιού της. Η δε υπό εξαφάνιση grizzly της Καλιφόρνιας είναι το επίσημο κρατικό ζώο-σύμβολο και εμφανίζεται επίσης στην σημαία της Καλιφόρνιας.
Κάτω από τα βουνά της Σιέρα Νεβάδα, ένας ανθρακωρύχος εργάζεται κοντά στον ποταμό Σακραμέντο, ο οποίος εμφανίζεται με εμπορική κίνηση. Η λέξη «Eureka» από το ελληνικό «Εύρηκα!» (του Αρχιμήδους), αναφέρεται όχι στην εύρεση βέβαια κάποιου γεωμετρικού / πνευματικού προβλήματος, αλλά στην… εύρεση… χρυσού (είναι και το κρατικό motto)!
Όλη την παραπάνω σκηνή βλέπει η θεά Αθηνά, η θεά της σοφίας των Ελλήνων!


arxeion-politismou.gr
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΛΕΨΑΝ
  ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥΣ
  ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΔΩ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ
  ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ
  ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...