«Χαμός» στην Ουγγαρία με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου – Συνέκρινε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία

Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του προέδρου του κοινοβουλίου στην Ουγγαρία, ο οποίος συνέκρινε τους ομοφυλόφιλους με τους παιδόφιλους.

Μέλος του κυβερνώντος κόμματος Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Λάζλο Κοβέρ δήλωσε την Τετάρτη αναφερόμενος στους ομοφυλόφιλους ότι «από ηθική άποψη δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της συμπεριφοράς των παιδόφιλων και αυτού που ζητεί να υιοθετήσει, διότι το παιδί είναι αντικείμενο πόθου και στις δύο περιπτώσεις».

«Αποκρουστικές δηλώσεις»
Οι δηλώσεις αυτές, τις οποίες ο Κοβέρ έκανε στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας στην Ουγγαρία για τις ευρωπαϊκές εκλογές, θεωρήθηκαν αποκρουστικές από βουλευτές της αντιπολίτευσης, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Θα έπρεπε να ντρέπεται και είναι πρόεδρος του κοινοβουλίου», σχολίασε η Τίμεα Ζάμπο του κεντροδεξιού κόμματος Διάλογος. Σύμφωνα με την ανεξάρτητη βουλευτή Μπερναντέτ Ζελ, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης, το Fidesz «έχει στραφεί στην δεξιά» και πλέον δεν έχει καμία «αναστολή».

«Πολιτικός εγκληματίας»
Άλλο κόμμα της κεντροαριστεράς στην Ουγγαρία, το DK, προειδοποίησε ότι οι βουλευτές του δεν θα σηκώνονται πλέον όταν εισέρχεται στο κοινοβούλιο ο Κοβέρ, τον οποίο χαρακτήρισε «πολιτικό εγκληματία».

«Το να συγκρίνει κανείς την επιθυμία κάποιου να γίνει θετός γονέας με την παιδοφιλία δεν πληγώνει μόνο τους ΛΟΑΤΚΙ γονείς, αλλά όλους τους θετούς γονείς», σχολίασε η κεντρική ουγγρική οργάνωση ΛΟΑΤΚΙ προσώπων.

Τι υποστηρίζει η κυβέρνηση Ορμπαν
Η κυβέρνηση του Ορμπαν ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται «την παραδοσιακή οικογένεια» και αντιτίθεται στον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου στο όνομα «των χριστιανικών αξιών».

loading...