Παραιτήθηκε η Τερέζα Μέι

Σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωσε πως παραιτείται από τη ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος την Παρασκευή 7 Ιουνίου και την εβδομάδα που θα ακολουθήσει θα αρχίσει η διαδικασία επιλογής του νέου ηγέτη των Συντηρητικών.

Χαρακτήρισε «μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου» την ανάληψη της πρωθυπουργίας και με τρεμάμενη – από τη συγκίνηση – φωνή τόνισε πως αποχωρεί όντας ευγνώμων. 

«Από την ημέρα που βγήκα από την πόρτα πίσω μου έχοντας αναλάβει τη θέση της πρωθυπουργού, προσπάθησα να κάνω το Ηνωμένο Βασιλείο μία χώρα που εργάζεται για χάρη των πολλών και όχι των λίγων και να τιμήσω το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», είπε μπροστά από την πρωθυπουργική οικία στην Ντάουνινγκ Στριτ.

“I will shortly leave the job that it has been the honor of my life to hold,” said British Prime Minister Theresa May in a tearful statement announcing her resignation https://t.co/a1kOrSGIv6 pic.twitter.com/Ksi2uKfs0Z

— CNN International (@cnni) 24 Μαΐου 2019
«Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να ολοκληρωθεί το Brexit», τόνισε και επεσήμανε πως προσπάθησε τρεις φορές να υλοποιήσει τη βούληση των πολιτών της και λυπάται που δεν τα κατάφερε.

«Έκανα τα πάντα για να πείσω τους βουλευτές να στηρίξουν την συμφωνία», συνέχισε αναφερόμενη στις πολλές και αποτυχημένες προσπάθειές της να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων τη συμφωνία που συνήψε με τις Βρυξέλλες.

«Δυστυχώς, δεν τα κατάφερα. Προσπάθησα τρεις φορές. Θεωρώ ότι ήταν σωστό που επέμεινα… μου είναι πλέον ξεκάθαρο πως είναι προς το καλύτερο συμφέρον της χώρας να βρεθεί ένας νέος πρωθυπουργός».

Παρέθεσε μερικές από τις εγχώριες νίκες της αυτή την τριετή θητεία στον πρωθυπουργικό θώκο και σημείωσε πως μπορεί να είναι μόλις η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, αλλά δεν θα είναι η τελευταία.

loading...