Επίδομα παιδιού: Πότε μπαίνουν τα χρήματα της β’ δόσης στους λογαριασμούς – Αναλυτικές ημερομηνίες

H υποβολή νέας φορολογικής δήλωσης δεν απαιτείται για τα εισοδήματα του 2018 προκειμένου να καταβληθεί η β’ δόση του επιδόματος παιδιού.

H καταβολή των δόσεων και η υποβολή των αιτήσεων για το επίδομα παιδιού θα γίνεται κανονικά χωρίς να εξετάζεται αν έχει υποβληθεί ή όχι η φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2018.

Ο έλεγχος και ο συμψηφισμός των ποσών θα γίνει τον Σεπτέμβριο. Έτσι για την καταβολή της β’ δόσης και μετά δεν απαιτείται η υποβολή του νέου Ε1.

H καταβολή των χρημάτων στους λογαριασμούς των δικαιούχωναναμένεται να γίνει το διήμερο 23- 24 Μαΐου ή το αργότερο μέχρι την Τρίτη 28 Μάη.

Σημειώνεται πως αν κάποιος διαπιστώσει πως έχει κάνει λάθος αφού έχει υποβάλλει την αίτηση για το επίδομα παιδιού, μπορεί να την ακυρώσει πατώντας (Οι Αιτήσεις Μου) / (Προβολή) / (Ακύρωση Αίτησης) και κατόπιν να εκκινήσετε νέα αίτηση-υπεύθυνη δήλωση Α21.

Το επίδομα για το 2019, όπως έχει ενημερώσει θα πληρωθεί σε έξι δόσεις ως ακολούθως:

A’ δόση : 29 Μαρτίου
Β’ δόση : τέλος Μαΐου
Γ’ δόση : τέλος Ιουλίου
Δ’ δόση : τέλος Σεπτεμβρίου
Ε’ δόση : Τέλος Νοεμβρίου
ΣΤ’ δόση: Πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων

Παράλληλα εγκρίθηκε η δαπάνη, ύψους 153.400.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Β’ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Οδηγίες για την αίτηση

Για την υποβολή της αίτησης μπαίνετε στην εφαρμογή με τα διαπιστευτήρια TAXISnet πατώντας το link που ακολουθεί μετά τις οδηγίες.
Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων σας.

Μετά την είσοδό σας θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση.
Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου.
Διαβάστε προσεχτικά το κείμενο που αφορά τη Συναίνεση για το Επίδομα Παιδιού και πατήστε [Συναίνεση] (για την έναρξη συμπλήρωσης και υποβολής της αίτησης-υπεύθυνσης δήλωσης επιδόματος παιδιού Α21).

loading...