Κ.Μητσοτάκης: «Ο πολακισμός είναι φασισμός» (βίντεο)

Με μάχη δυο διαφορετικών πολιτικών κόσμων και πολιτισμών προσομοιάζει η τριήμερη σύγκρουση των Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ κατά του
Παύλου Πολάκη και την οποία η κυβέρνηση έσπευσε να μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης που θα ξεκινήσει την Τετάρτη στην Βουλή και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Παρασκευής.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναγγέλλοντας την πρόταση μομφής στην Ολομέλεια της Βουλής μίλησε για μάχη αξιών, δημοκρατικής ποιότητας και πολιτικού ήθους. Επιχείρησε να αναδείξει ότι το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής συμπυκνώνεται στην καλλιέργεια μίσους, διχασμού και λαϊκισμού και αποτυπώνει το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη. Καυτηρίασε την απόλυτη ταύτιση του πρωθυπουργού με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας επισημαίνοντας πως «Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό» υπενθυμίζοντας την κάλυψη που παρείχε ο πρωθυπουργός στον κ. Πολάκη για την αήθη επίθεση που εξαπέλυσε στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Περιγράφοντας δε, το αξιακό χάσμα που χωρίζει τους δύο επικρατέστερους πόλους εξουσίας σημείωσε πως «Ο αυταρχισμός του Πολάκη είναι τελικά το σύνορο με την ίδια τη Δημοκρατία. Ας μη φοβόμαστε, λοιπόν, τις λέξεις. Ο Πολακισμός είναι φασισμός. Γι’ αυτό και μια δημοκρατική Βουλή οφείλει να τον καταδικάσει, για λόγους αρχής, για λόγους ουσίας. Στο άθλιο αυτό τελευταίο επεισόδιο, συρρικνώνεται όλη η αντιδημοκρατική διχαστική αντίληψη αυτών που ηγούνται του ΣΥΡΙΖΑ, και θέλουν να διαχέεται το πολιτικό μίσος στην κοινωνία διότι το αντιλαμβάνονται ως μέσο επιβολής των επιδιώξεών τους». Σε αυτό το πλαίσιο έθεσε και το δίλημμα των εκλογών λέγοντας ότι οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν αν θα πάνε με «Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων».

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ξάνθη επιβεβαίωσε πως θα πορευτεί προς τις εκλογές με ρητορική Πολάκη, κορώνες εντυπωσιασμού και αρκετές υποσχέσεις.

Κ. Μητσοτάκης: χυδαία και απάνθρωπη η επίθεση Πολάκη στον Στ. Κυμπουρόπουλο

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναγγέλλοντας την πρόταση μομφής που κατέθεσε το κόμμα του κατά του κ. Πολάκη εξήγησε πως «Βρισκόμαστε, σήμερα, εδώ για να συζητήσουμε ένα γεγονός που απασχολεί εδώ και αρκετές μέρες την ελληνική κοινωνία. Η χυδαία επίθεση ενός υπουργού της κυβέρνησης απέναντι σε έναν μαχητή της ζωής προκάλεσε, δικαίως, την οργή των πολιτών. Η απάνθρωπη στάση ενός υπουργού Υγείας απέναντι σε έναν νέο επιστήμονα, συνάδελφό του, με αναπηρία, δεν έχει προηγούμενο. Η αυταρχική συμπεριφορά ενός βουλευτή που, αντί να απολογείται και να ζητά συγνώμη, καταφεύγει σε ύβρεις, ξεσηκώνει το φιλότιμο των Ελλήνων. Κι όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σπεύδει να καλύψει όλα αυτά, και μάλιστα με απόλυτο τρόπο, τότε το ζήτημα αποκτά άλλη διάσταση. Αφορά συνολικά το ήθος και το ύφος της εξουσίας, όπως την ασκούν αυτοί που την κατέχουν σήμερα». Ο ίδιος εξήγησε πως «Είναι υποχρέωση μας να ενεργοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα για να αναδείξουμε το θέμα αυτό. Υποχρέωσή μας όχι μόνο απέναντι στον Στέλιο, αλλά και απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία η οποία πλήττεται από τέτοιες συμπεριφορές και, τελικά, διαβρώνεται όταν αυτές επαναλαμβάνονται και γίνονται πολιτική πρακτική. Για αυτά θα μιλήσουμε σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες»

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζοντας το ιστορικό της υπόθεσης υπενθύμισε πως η αήθης συμπεριφορά Πολάκη προκάλεσε την αντίδραση και αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν χρειάζεται να πω ότι οπουδήποτε στον πολιτισμένο κόσμο η διαδικασία αυτή θα ήταν περιττή. Γιατί από την πρώτη στιγμή ένας τέτοιος πολιτικός θα είχε πάει στο σπίτι του. Εδώ όμως, Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο δικαιολόγησε τη συμπεριφορά του, αλλά έσπευσε να ταυτιστεί απόλυτα και συνειδητά μαζί του. Σηκώθηκε, εδώ -αρκετά εκνευρισμένος, πρέπει να πω, μετά την παρέμβαση μου- να μας πει ότι στηρίζει τον κ. Πολάκη, ότι «τα κάνει αυτά γιατί είναι αψύς και Σφακιανός» και ότι «την μομφή εναντίον του, εγώ την θεωρώ μομφή κατά της κυβέρνησης». “Αψύς”, “Σφακιανός”, Πρόσεβαλε, έτσι, όλους τους Κρητικούς» τόνισε για να πορσθέσει σε άλλο σημείο «Το ερώτημα λοιπόν αφορά όλους εσάς, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και δήθεν ανεξάρτητοι που στηρίζετε την κυβέρνηση. Είστε και εσείς όλοι σας Πολάκηδες; Αυτό τελικά θα φανεί στην κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία ξεκινάει σήμερα. Αν είστε, δηλαδή, με τους πολλούς ή αν είστε με τους Πολάκηδες. Αν είστε με την ανθρωπιά, με την αλληλεγγύη, με την αξιοσύνη, με την αξιοκρατία, ή με τον αυταρχισμό και τη φασίζουσα αλαζονεία. Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα από τον κ. Πολάκη».

«Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας κατά του Παύλου Πολάκη γιατί με την πολιτική του συμπεριφορά έχει υπερβεί κάθε δημοκρατικό όριο. Στην αρχή, μπορεί κάποιοι να τον θεωρούσαν απλά γραφικό, όταν φωτογραφιζόταν με τα πιστόλια του. Μερικοί ίσως και να τον ανέχτηκαν όταν ομολογούσε ότι εξαπατούσε την εφορία ως δήμαρχος. Και άλλοι, πάλι, μπορεί να γελούσαν μαζί του με τις ανορθόγραφες μαντινάδες του και με τα «κόπι πάστε» που εκστόμιζε. Όμως το ποτήρι όχι απλά γέμισε, ξεχείλισε. Το παράδειγμά του πια είναι και τοξικό και επικίνδυνο. Και η δημόσια συμπεριφορά του δεν είναι πια θέμα αισθητικής, είναι θέμα δημοκρατικής τάξης» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

loading...

2 thoughts on “Κ.Μητσοτάκης: «Ο πολακισμός είναι φασισμός» (βίντεο)

  1. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΟΥΛΗ ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟ ΚΑΙ ΖΑΒΟ ΕΙΧΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΟΥ! ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΝΑ ΞΑΝΑΒΓΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΗΔΑΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ!

  2. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΚΗ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΕΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΛΑΚΗ ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΗ ΧΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ.ΜΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ.ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΡΑΚΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΧΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ.

Comments are closed.