Πάπας: Άλλοι ήταν οι Μακεδόνες του Απόστολου Παύλου και άλλοι οι πολίτες της «Βόρειας Μακεδονίας»

Με πικρία τα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Πάπας κάνει διαχωρισμό των Μακεδόνων της εποχής του Αποστόλου Παύλου και των σημερινών κατοίκων της «Βόρειας Μακεδονίας»…

«Δηλαδή, ο Πάπας λέει ότι δεν είμαστε ‘Μακεδόνες’ αλλά ‘βόρειομακεδόνες’;» γράφει η «pressingtv.mk».

«Το κείμενο του Βατικανού (στο Vatican News) αναφέρει τη χώρα μας ως Βόρεια Μακεδονία, μια πολυεθνική χώρα που έχει μόνο ένα τοις εκατό Καθολικούς Χριστιανούς και κάνει σαφή διαχωρισμό της αρχαίας Μακεδονίας από το κράτος μας.

«Έτσι, κανείς δεν έχει αμφιβολία, ότι το Βατικανό προβαίνει σε μια σαφή διάκριση μεταξύ των Μακεδόνων, αυτών που αναφέρονται στην Αγία Γραφή και στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη με αυτούς που ζουν σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία και τους κάτοικους τους αποκαλεί βορειομακεδόνες – Σεβερνομακεντόντσι-[ Северномакедонци]

Το Βατικανό- συνεχίζει το κείμενο- μας λέει με σαφήνεια σε εμάς και σε όλον τον κόσμο ότι ο Απόστολος Παύλος, τον οποίο κάλεσε Μακεδόνας στο όνειρό του, να έρθει στη Μακεδονία, έγινε δεκτός από κάποιους άλλους Μακεδόνες, διαφορετικούς από αυτούς που ζουν στη σημερινή Βόρεια Μακεδονία.

Αυτό, δεν μπορεί παρά να είναι μια από τις συνέπειες που ανακύπτουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών και έτσι με τον τρόπο αυτό αρχίζει διεθνώς η μετονομασία των «Μακεδόνων» σε Βόρειομακεδόνες», γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα.

loading...

3 thoughts on “Πάπας: Άλλοι ήταν οι Μακεδόνες του Απόστολου Παύλου και άλλοι οι πολίτες της «Βόρειας Μακεδονίας»

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  2. ΔΙΟΡΘΩΣΗ .τελευταία παράγραφος*Διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησον υμίν * Ο πάπας Ρώμης αιρετικός και σχισματικός μπορεί να είναι , βλάκα και ανιστόρητο δεν τον λές .

  3. ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ ΦΥΛΑΣΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.

Comments are closed.