Κρίση στη Χρυσή Αυγή: Αποχωρήσεις από το ευρωψηφοδέλτιο με αιχμές κατά Μιχαλολιάκου

Αντιμέτωπη με αποχωρήσεις και των τριών ευρωβουλευτών της βρίσκεται η ηγεσία της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, εκτός κόμματος βρίσκονται οι δυο στρατηγοί, Γιώργος Επιτήδειος και Ελευθέριος Συναδινός, ενώ τελευταίο κρούσμα ο Λάμπρος Φουντούλης ο οποίος αποχώρησε αφήνοντας αιχμές κατά του Ν. Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ευρωβουλευτές κόπηκαν από τον Μιχαλολιάκο με σκοπό τις θέσεις τους να καταλάβουν στελέχη που είναι αντιμέτωπα με διώξεις και φυλακίσεις για τη νεοναζιστική δράση της οργάνωσης, όπως ο Γιάννης Λαγός.

Ο μεν Συναδινός αποχώρησε καταγγέλλοντας »μαύρα ταμεία» στο κόμμα καθώς και οικογενειοκρατία, με τον Μιχαλολιάκο να διορίζει πλήθος συγγενών σε θέσεις επιστημονικών συνεργατών.

Ο δε Επιτήδειος στην επιστολή αποχώρησής του κάνει λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά από το κόμμα και τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος του τηλεφώνησε για να του πει πως τον »κόβει». Επίσης κατήγγειλε προσβλητικές διεργασίες στο παρασκήνιο.

Τέλος ο Λάμπρος Φουντούλης απο τα δυνατά ονόματα της οργάνωσης, αφού μέχρι πρότινος προβαλλόταν ως ο «πατέρας του ήρωα συναγωνιστή» τους, που δολοφονήθηκε από τρομοκράτες έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, με δήλωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο που ελήφθη η απόφαση, αφήνοντας αιχμές εναντίον του «Αρχηγού» αν και όπως λέει η απόφασή του είναι «σεβαστή».

Ο Λ. Φουντούλης, χρησιμοποιώντας τα λόγια του Ν. Μιχαλιάκου, «Η Χρυσή Αυγή δεν θα σας προδώσει, εσείς μην προδώσετε τη ΧΑ» σημειώνει: «Όσον αφορά εμένα, ένα είναι σίγουρο: πως εγώ δεν πρόδωσα τη Χρυσή Αυγή…» αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του αρχηγού της οργάνωσης.

Στη δημόσια δήλωσή του, ο ευρωβουλευτής της Χ.Α. δεν κρύβει την πικρία του καθώς -όπως τονίζει- «άξιζα μια προσωπική επαφή για να μου ανακοινώσει την απόφασή του, για τους όποιους λόγους τον οδήγησαν σ’ αυτή…» και γνωστοποιεί την απόφασή του να μην ασχοληθεί πλέον ενεργά με την πολιτική.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως παρά τις δημόσιες αιχμές από τα στελέχη και τις καταγγελίες, από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής τηρείται »σιγή ιχθύος».

loading...

7 thoughts on “Κρίση στη Χρυσή Αυγή: Αποχωρήσεις από το ευρωψηφοδέλτιο με αιχμές κατά Μιχαλολιάκου

  1. Δεν αντικρούω τις καταγγελίες τους για τη Χρυσή αυγή. Σίγουρα αυτοί ξέρουν καλύτερα τι γινεται εκεί. Αλλά ο κ. Συναδινός, τώρα ανακάλυψε τα "μαύρα ταμεία"; ΄Οσο ήταν ευρωβουλευτής δεν ήξερε τίποτα; ΄Η απλώς δε μίλαγε;

  2. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 2:57. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΧΘΕΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ !!!!
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ;;;; ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΗΛ. 60 ΜΗΝΕΣ ΕΠΙ 24.000 ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ΙΣΟΝ 1.440.000. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΙΝΟ ΒΑΛΕ ΑΛΛΑ 60 ΕΠΙ 8.000 ΜΗΝΙΑΙΩΣ, ΙΣΟΝ 480.000 ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΕ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ Ο ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΕΡΟΣ.

  3. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ ΜΕ ΤΟΝ 3:37 (ΓΙΑΝΝΗ)

  4. Η χρυσή αυγή δε με ενδιαφέρει και δεν έχω κανένα προβλημα να πιστέψω τις μαρτυρίες που έρχονται απ΄ τα ενδότερα όταν μάλιστα δεν είναι μόνο από έναν. Απλώς επεσήμανα το ήθος κι αυτών των μαρτύρων ότι τόσα χρόνια τα βλέπανε και δε μιλούσαν και ξαφνικά είδαν το φως το αληθινό. Κι όσο για το ΚΚΕ έχει δεχτεί κι αυτό τον έλεγχο του ΣΔΟΕ και το ελέγχει κάθε χρόνο κι η εφορία. Και τους ισολογισμούς του τους δημοσιεύει κάθε χρόνο στην εφημερίδα οπότε η εφορία θα μπορούσε να τους αμφισβητήσει. Νομίζω ότι είναι το μόνο κόμμα που το κάνει. Αλλά μπορεί να το κάνει κι η χρυσή αυγή. ΄Η μήπως δεν το κάνει;

  5. Αυτό το διαβασες στο τέλος του άρθρου; ΄Η διαβασες μόνο τον τίτλο;
    Πρέπει να σημειωθεί ότι το ΜΑΚΕΛΕΙΟ , δεν υιοθετεί τίποτα από τα λεγόμενα Γεωργίου. Όμως είναι συνέντευξη, του πιο ισχυρού οικονομικού παράγοντα της Siemens και των Γερμαναράδων, από το 1985 μέχρι και το 1997 στην Ελλάδα. Ο Ηλίας Γεωργίου, έχει ήδη καταδικαστεί σε 11 χρόνια φυλακή για την δωροδοκία στον Μαντέλη και αναμένει την ποινή για την δίκη της Siemens , η οποία ολοκληρώνεται. Άρα, πρέπει να μιλήσει. Και μίλησε.

    Και πάμε στο βίντεο (αν το έχεις δει). Σε κάποια στιγμή ο Γεωργίου λέει στο Χίο ότι αυτός δεν ανακατευόταν με τα λαδώματα. Ελεγε στη Ζίμενς να τα δώσει εκείνη. Πώς ξέρει λοιπόν οτι λαδωνόταν ο Περισσός; Κι ενώ είναι λαλίστατος με άλλα ονόματα από τα κόμματα για τον Περισσό γιατί δε λέει ονόματα; Ντρέπεται; Πήγαινε και τα άφηνε στο άγαλμα του Λένιν τα λεφτά; Επίσης λέει ότι όλοι λαδώθηκαν απ' τη Ζίμενς.Κι αφού αναφέρει το ΚΚΕ που δεν είχε και δεν έχει σχέση με κυβέρνηση άρα λάδωσε και τη χρυσή αυγή. Η Χρυσή αυγή πόσα πήρε;
    Κι αφού είσαι ετοιμος/η να δεχτείς οτιδήποτε καταγγέλλεται ακόμη κι από έναν υπόδικο τότε μπορείς να δεχτείς αυτά που καταγγέλλει ένας πρώην ευρωβουλευτής σας που στο κάτω κάτω δεν είναι κι υπόδικος. Πόσο μάλλον όταν αυτά που λέει ο Συναδινός τα έχουν πει κι άλλοι που έφυγαν απ' τη χρυσή αυγή. Αρα αν έχει δίκιο ο Γεωργίου έχει δίκιο κι ο Συναδινός.
    Κι εσύ τι λες; Αυτά το ΣΔΟΕ δεν θα τα έχει ελέγξει; Αλήθεια, αυτά που καταγγέλλει ο Συναδινός πότε θα τα ελέγξει το ΣΔΟΕ:

  6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ.

Comments are closed.