Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΚΕ – ΑΚΕΛ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 






Γράφει ο Γεωκών

«οι Τούρκοι της Κύπρου δεν είν’ εχθροί μας /
οι Τούρκοι της Κύπρου είν’ αδελφοί μας».
ΑΚΕΛ, ( κομμουνιστικό κόμμα Κύπρου ).

Το ΑΚΕΛ δεν αντιστάθηκε ούτε στο πραξικόπημα ούτε στην εισβολή. Και τούτο γιατί αμφότερα και τα δύο γεγονότα υπηρετούσαν τις θέσεις του ΑΚΕΛ στο εθνικό μας θέμα. Το πώς, το εξηγώ αμέσως τώρα:

Τον Απρίλη του 1955 το ΑΚΕΛ υιοθέτησε τη θέση του Γ.Γ. του ΚΚΕ Νίκου Ζαχαριάδη η οποία περιείχετο σε άρθρο του που μεταδόθηκε από τον ραδιοσταθμό της “Ελεύθερης Ελλάδας” στις 24 Απριλίου 1955, και δημοσιεύθηκε στο εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ «Νέος Δημοκράτης» στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου 1955. Η Θέση του ΑΚΕΛ έλεγε τα ακόλουθα:

– Οι Τούρκοι της Κύπρου έχουν δικαίωμα χωριστής από τους Ελληνοκυπρίους αυτοδιάθεσης.

-Οι Τ/Κ έχουν δικαίωμα να κάμουν δικό τους κράτος

– Το κράτος των Τ/Κ έχει δικαίωμα να αποχωριστεί από τους Έλληνες.

(Παρακαλώ να προσεχθεί το ότι η ανωτέρω θέση του ΑΚΕΛ είναι αυτά που επίμονα ζητά και σήμερα η Τουρκία για λύση του Κυπριακού).

(Οι κομμουνιστές της Κύπρου με πανό, εναντίον του Έθνους…)

Για να υλοποιηθούν τα ανωτέρω “Δικαιώματα” τα οποία το ΑΚΕΛ παραχωρούσε στους Τ/Κ, είναι φανερόν ότι οι Τ/Κ έπρεπε να μετακινηθούν σε ενιαίο γεωγραφικό χώρο του νησιού.

Η μετακίνηση μπορούσε να γίνει με συμφωνίαν των Ε/Κ ή βίαια. Και επειδή ήταν αδύνατη η συμφωνία, γι’ αυτό παρέμενε η βίαιη μετακίνηση ως “δικαίωμα” των Τ/Κ.

Και οι Τ/Κ έκαμαν χρήση αυτού του “δικαιώματος” που τους έδωσε το ΑΚΕΛ δύο φορές: Το ΄63-΄64 με την ανταρσία τους κατά του κράτους. Και το ΄74 με την εισβολή της Τουρκίας.

Επειδή δε η εισβολή έπρεπε να έχει και κάποιο “δικαιολογητικό”, εφευρέθηκε το πραξικόπημα. Επομένως: Το ΑΚΕΛ ενομιμοποίησε από τον Απρίλη του 1955 προκαταβολικά, τόσον την Τουρκανταρσίαν του ΄63-΄64 όσον και την εισβολήν του ΄74, και φυσικά, και το πραξικόπημα το οποίο διευκόλυνε την εισβολή. Ιδού γιατί το ΑΚΕΛ δεν αγωνίστηκε ούτε κατά του πραξικοπήματος, ούτε κατά της εισβολής.

Μόλις διαπιστωθεί ότι ο λαός είναι έτοιμος να αποδεχθεί τη λύση ( Μέχρι τότε το ΑΚΕΛ και όλοι οι υπόλοιποι – Ελλαδίτες και Κύπριοι – οι οποίοι ακολουθούν, μετ’ ευλαβείας την αγγλική πολιτική ) έχουν αναλάβει γιγαντιαίαν επιχείρηση παραπληροφόρησης για να πείσουν τον κυπριακόν λαόν ότι δήθεν δεν μπορούμε να επιτύχουμε αυτό που θέλουμε και δικαιούμαστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...

1 thought on “Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ

  1. Ο Βελόπουλος δηλώνει αρχηγός κόμματος, σωτήρας, τηλεπωλητής κρεμών, φαρμάκων, ζαρζαβατικών και επιχειρηματίας και προέρχεται από την ακραία ακροδεξιά.

    Είναι τηλεπωλητής πουλά ακόμη και επιστολές του Ιησού όπως και φυσικά και κρέμες από το… Άγιο Όρος.

    Έχει το προφίλ του υπερπατριώτη, του εθνικιστή, του υπερασπιστή του «Ελλάς- Ελλήνων- Χριστιανών», του μακεδονομάχου και του ρωσόφιλου.
    Οι εκπομπές του Βελόπουλου μεταδίδονται σε περιφερειακά κανάλια σε όλη την επικράτεια.

    Δείτε τον Βελόπουλο να πουλά επιστολές του….. Ιησού και κρέμες από το…. Άγιον Όρος.

    https://www.youtube.com/watch?v=obXNlybR6_A

    https://www.youtube.com/watch?v=gpkHPzv2Opc

Comments are closed.