Ντιμπέιτ και Πραγματικότητα


Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Το προτεινόμενο Ντιμπέιτ / Debate αποκαλύπτει την ντιπ για ντιπ κυβερνητική αποκοπή από την πραγματικότητα.

Όταν τα πράγματα ζορίζονται, όταν οι δημοσκοπήσεις δεν ευνοούν , τότε ξυπνά το …. αντριλίκι /νταηλίκι..  «έλα να μετρηθούμε ρε;» Λαϊκή παράφραση πρόσκλησης σε Debate ή –ελληνιστί- (δημόσιος) διάλογος- αντιπαράθεση /τηλεμαχία. Φαίνεται πως αυτός πλέον είναι ο μοναδικός τρόπος αντίδρασης της αποτυχημένης στους βασικού τομείς (Οικονομία, Εξωτ. Πολιτική, Αστυνόμευση, Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη, Δημοκρατικότητα, Κοινωνική Συνοχή) Κυβέρνησης μας.  Ψυχανεμίζομαι πως οι κυβερνώντες επιμένουν να πληροφορηθούμε –και τηλεοπτικά- για την κατάντια, το χάλι μας.
Εδώ – παρενθετικά- θα σας θυμίσω τι έγραφα τον Σεπτέμβριο του 2015 σχετικά με το, τότε ντιμπέιτ: « Προδήλως οι ιθύνοντες /αρμόδιοι δεν διαθέτουν ντιπ κατά ντιπ νιονιό, αφού μας σερβίρουν μόνο μπέιτ/bate= δόλωμα (παραπλανητικού, εντυπωσιασμού). Όμως δεν χρειαζόμαστε δολώματα και δελεασμούς τηλεοπτικούς από επαγγελματίες δελεαστές (baiters)προκειμένου να –αποφύγουμε να –τους ψηφίσουμε».
Προσωπικά και καλόπιστα θα δεχτώ πως ο κος Αρχηγός της Αξ. Αντιπολίτευσης θα χάσει (τις εντυπώσεις) από τον κο Πρωθυπουργό. Επειδή είναι : σωματικά κοντύτερος, λιγότερο γεροδεμένος και  αγύμναστος.
Επαγγελματικά: ποτέ του δεν δούλεψε, αλλά διακρίθηκε σε λαϊκές κινητοποιήσεις, καταλήψεις, κ. α ευγενή αθλήματα.
Μορφωτικά: Υστερεί από πλευράς γνώσεων –ιδίως στα οικονομικά- πτυχίων και επιδόσεων.
Υπάρχουν και επιπρόσθετοι λόγοι, οι οποίοι συνηγορούν υπέρ της απόλυτης επικράτησης του Κυβερνήτη όπως:
Ο κος Αρχηγός της Αντιπολίτευσης ευθύνεται για τα σημερινά μας χάλια, επειδή υστερεί διανοητικά και ήταν ανίκανος να παρουσιάσει τα, σχεδόν πέντε τελευταία χρόνια πειστικές εναλλακτικές προτάσεις. Απόδειξη ότι τώρα –προεκλογικά- η Κυβέρνηση προωθεί τις προτάσεις της ΝΔ ως … δικές της.

Από αβρότητα μάλλον (;) . Ως δείγμα καλής και αγαθής συναίνεσης και αλληλοσεβασμού.
Η οικονομική εξαθλίωση, η κατάπτυστη εθνοβόρος συμφωνία των Πρεσπών, η διάλυση της Παιδείας και της Υγείας, οι επιθέσεις στους θεσμούς και την Εκκλησία, προφανώς είναι έργο της Αντιπολίτευσης.
Η ληστεία, μέσω υπερφορολόγησης , ο στραγγαλισμός των εισοδημάτων, το σπάσιμο της ραχοκοκκαλιάς /μεσαία τάξη, τίνος έργο είναι;  Προδήλως των Αντιπολιτευόμενων.
Οι νεκροί στην Μάνδρα και το Μάτι δεν πρέπει επίσης εκεί να αποδοθούν;  Τι να πρωτοκάνει, τι να πρωτοπρολάβει μια Κυβέρνηση; Μια  Περιφερειάρχης;  Ας είμαστε δίκαιοι.  Δούλεψαν (για το επίτευγμα) νυχθημερόν. Θυμάστε εκείνη την μεταμεσονύκτια παράσταση – με τον κο Πρωθυπουργό πρωταγωνιστή/ προεδρεύοντα και  πρωτοκλασσάτους  Υπουργούς που –δήθεν – τον διαβεβαίωναν πως όλα έβαιναν καλώς, χωρίς νεκρούς;
Τι άραγε νόμισαν οι ευφυέστατοι Ντιμπειτολάγνοι πως θα επιτύγχαναν; Μήπως ότι θα κέρδιζαν λίγο χρόνο ή θα ανασταίνονταν κάποια από τα πτώματα;
Και τι έκανε η Ν.Δ που παριστάνει ότι πιστεύει στον Χριστό; Γιατί δεν τους ανέστησε; Ευτυχώς (για την Κυβέρνηση) οι πρόσφατες τηλεοπτικές αποκαλύψεις και οι ανατριχιαστικοί διάλογοι κατακεραύνωσαν την ΝΔ και ανέδειξαν την εγκληματική της ανευθυνότητα.
Πότε –διεθνώς – διεξάγονται οι τηλεμαχίες των Αρχηγών των Κομμάτων; Μα, όταν προκηρυχθούν  εκλογές. Προκηρύχθηκαν και δεν το πληροφορηθήκαμε; Άλλωστε η ηγεσία των κυβερνώντων μας διαβεβαιώνει πως θα εξαντληθεί η 4ετία. Άρα …
Αν είναι έτσι γιατί βιάζεται να … καεί στην προπόνηση;


ΥΓ Το έχω ξαναγράψει. Ας σοβαρευτούν. Με νταηλίκια, τσαμπουκάδες, προσηλώσεις σε  άσκοπες, ανούσιες τηλεμαχίες το κλίμα δεν αλλάζει. Ας χάσουν τουλάχιστον με αξιοπρέπεια (έστω εκείνη των:  «Αριστερών, Προοδευτικών» προδιαγραφών).


loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια :