Μητσοτάκης: Εφόσον ο Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί

Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για τη συγκυρία στην οποία δόθηκε η 13η σύνταξη και κατηγόρησε τον
πρωθυπουργό ότι εκπροσωπεί την ελίτ. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τη 13η σύνταξη.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι εφόσον ο κ. Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου θα πρέπει να πάει στο Ζάππειο και να παραιτηθεί, ώστε η χώρα να πάει σε εθνικές εκλογές σε τέσσερις εβδομάδες.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα για ψήφο αποδοκιμασίας του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και σημείωσε ότι όλα όσα λέει προκύπτουν από το πλαίσιο που έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη συζήτηση στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του δεν θα εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου.

Για ακόμη μια φορά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την «κακή». Τόνισε δε, πως η Νέα Δημοκρατία θα «προστατεύσει το brand της Μακεδονίας», το οποίο, όπως είπε, ανήκει άλλωστε στην Ελλάδα.

«Πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειές μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης»
Επιλέγοντας για ακόμη μια φορά να κρατήσει χαμηλούς τόνους -όπως άλλωστε έκανε και στην ομιλία του την Παρασκευή- όσον αφορά στην οικογενειακή διαμάχη που άνοιξε την Τετάρτη με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης είπε:

«Πρέπει να αφήσουμε τις οικογένειες μας εκτός πολιτικής αντιπαράθεσης».

Την ίδια ώρα, εξέφρασε την ελπίδα ο Αλέξης Τσίπρας να «πήρε το μήνυμα», σημειώνοντας παράλληλα πως «δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη».

Κατηγόρησε, ωστόσο, τον κ. Τσίπρα «και τα υπόγεια του Μαξίμου» ότι έχουν βάλει στο στόχαστρο τη σύζυγό του.

«Δεν έχω πει τίποτα ανακριβές για τον πατέρα του πρωθυπουργού, έτσι δεν οφείλω συγγνώμη. Αλλά είπα ότι δεν έχω διάθεση να το επαναλάβω» τόνισε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο μετά τις πυρκαγιές στο Μάτι»
Ερωτηθείς για τη λήψη μέτρων μετά από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί κανένα νέο μέτρο για τις πυρκαγιές.

«Δεν έχει γίνει τίποτα, είναι αδιανόητο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως από τύχη ή υπερβάλλοντα ζήλο των πυροσβεστών θα αποφευχθούν αντίστοιχα προβλήματα στο μέλλον.

«Η ΝΔ έχει συγκεκριμένο σχέδιο» είπε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως γνωρίζει ποιον θα τοποθετήσει ως υπεύθυνο για την Πολιτική Προστασία.

Για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι μπορεί να συζητήσει πολιτικά με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Με αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα δεν μπορώ να συνεργαστώ», είπε και πρόσθεσε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν συμφωνεί με τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

loading...

1 thought on “Μητσοτάκης: Εφόσον ο Τσίπρας ηττηθεί στις ευρωεκλογές πρέπει να παραιτηθεί

  1. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΗΤΗΘΕΙ.ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ,ΑΛΛΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ.ΜΕΤΑ ΤΙΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ Η ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ Η ΝΔ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΩΡΑ 70 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ 2005.ΚΑΙ ΑΥΤΟ Η ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ Η ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ.ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΤΟ ΚΟΜΑ ΟΤΑΝ ΔΙΩΧΝΕΤΕ ΔΕΞΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΚΗ ΠΛΕΜΠΑ?

Comments are closed.