Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια»

«Ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια», επισημαίνει σε σημερινή δήλωσή της η γενική γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία
Γιαννακάκη με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας (IDAHOΒΙT), ενώ την ίδια στιγμή καλεί εμμέσως πλην σαφώς όλους να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές.

Η κυρία Γιαννακάκη, στη μακροσκελή δήλωσή της αναφέρει ότι τα ΛΟΑΤΚΙ (σ.σ.: Λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί, τρανς, κουήρ, ίντερσεξ) δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα, ο σεβασμός και η προστασία των οποίων είναι στοιχείο της πολιτικής μας ταυτότητας, της δημοκρατικής κοινωνίας στην οποία πιστεύουμε και του πολιτισμού μας, ενώ η ανάπτυξη και η πρόοδος σε εθνικό και διεθνές επίπεδο θα επέλθει μόνο μέσω της εξάλειψης κάθε είδους διακρίσεων και της διασφάλισης της ειρηνικής συμβίωσης, με στόχο την τελική χειραφέτηση της κοινωνίας» και σημειώνει: «Ήδη έχει ανοίξει η συζήτηση για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια».

Παράλληλα, στην δήλωση, μεταξύ των άλλων, αναφέρεται: «Στην Ελλάδα, σε νομοθετικό επίπεδο, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έγιναν σημαντικά βήματα με στόχο την καταπολέμηση των προκαταλήψεων, την άρση των αδικιών του παρελθόντος, την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως και την εμπέδωση και προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το σύνολο των πολιτών. Εξάλλου, όπως διακηρύσσεται στο προοίμιο της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο σεβασμός στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια «αποτελεί τον ακρογωνιαίον λίθο της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ειρήνης στον κόσμο».

Ευρωεκλογές

Σε άλλο σημείο η κυρία Μαρία Γιαννακάκη σημειώνει: «Ενόψει των Ευρωεκλογών, η σημερινή ημέρα αποκτά ένα πιο χειροπιαστό και συμμετοχικό ρόλο εκ μέρους των πολιτών. Η συμμετοχή όλων στις Ευρωεκλογές, σε λίγες μέρες, μας δίνει ουσιαστικό δικαίωμα λόγου στην κατεύθυνση που θα πάρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι ευρωβουλευτές δεν διαμορφώνουν και αποφασίζουν μόνο για τη νέα νομοθεσία, ελέγχουν παράλληλα και τα άλλα όργανα της ΕΕ. Απέναντι στο φάντασμα του φασισμού και των μισαλλόδοξων πρακτικών εκ μέρους νοσταλγών του πιο μαύρου παρελθόντος της Ευρώπης, ας δώσουμε με την ψήφο μας την απάντηση για το ποια Ευρώπη θέλουμε, το μήνυμα ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού ιδεώδους της ειρηνικής συνύπαρξης, ισονομίας, ισοπολιτείας και δικαιοσύνης, του ιδεώδους του πλούτου της διαφορετικότητας».

loading...

3 thoughts on “Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Έχει ήδη ανοίξει η συζήτηση για την τεκνοθεσία για τα ομόφυλα ζευγάρια»

  1. Τι του λείπει του ψωριάρη
    φούντα με μαργαριτάρι

  2. Οι ευρωβουλευτές δεν διαμορφώνουν και αποφασίζουν μόνο για τη νέα νομοθεσία, ελέγχουν παράλληλα και τα άλλα όργανα της ΕΕ. Απέναντι στο φάντασμα του φασισμού και των μισαλλόδοξων πρακτικών εκ μέρους νοσταλγών του πιο μαύρου παρελθόντος της Ευρώπης, ας δώσουμε με την ψήφο μας την απάντηση για το ποια Ευρώπη θέλουμε, το μήνυμα ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού ιδεώδους της ειρηνικής συνύπαρξης, ισονομίας, ισοπολιτείας και δικαιοσύνης, του ιδεώδους του πλούτου της διαφορετικότητας».

    ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΛΛΑ ΝΤ΄ΑΛΛΩΝ.

  3. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΝΑ ΒΥΖΑΞΕΤΕ ΤΑ ΜΩΡΑ
    ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ
    ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥΣ
    ΑΠΟ ΣΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ
    ΜΕ ΜΟΥΣΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
    ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

Comments are closed.