«Μπλόκο» του ΠτΔ στο «πραξικόπημα» της Κυβέρνησης – Δεν υπογράφει τους νέους διορισμούς

Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις μετά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με βασικό αντικείμενο συζήτησης τις αλλαγές στην Δικαιοσύνη.

Την απόφαση να μην επικυρώσει με την υπογραφή του τον διορισμό νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη και ειδικά στον Άρειο Πάγου, πήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν από την προεδρεία, ο κ. Παυλόπουλος έχει αποφασισει να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση νέας προέδρου και νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Σε αυτή του την θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να επιμείνει είτε το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που θα προετοιμαστεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης φτάσει στην Προεδρία μέχρι τις 30 Ιουνίου, είτε παραδοθεί μετά την 1η Ιουλίου, δηλαδή 6 μέρες πριν τις αναμενόμενες πρόωρες εθνικές εκλογές.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει μεταφέρει στο κεντρικό επιτελείο της κυβέρνησης την πρόθεσή του να μην υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τον διορισμό νέας ηγεσίας στην κορυφή της ελληνικής Δικαιοσύνης.

ΤΕΤΑΜΕΝΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη διαφωνία ήρθε από τον Στέργιο Πιτσιόρλα. Επίσης διαφώνησαν ο Δημήτρης Βίτσας και ο Γιώργος Σταθάκης, σε ό, τι αφορά το θέμα των επιλογών για την

Ο κ. Πιτσιόρλα φέρεται να επέμεινε στην ομιλία του στο ότι δεν θα πρέπει να αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο τα νέα πρόσωπα στην Δικαιοσύνη.

Ο Δημήτρης Βίτσας και ο Γιώργος Σταθάκης, τόνισαν από την πλευρά τους ότι το θέμα δεν θα έπρεπε να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο ώστε να μην υπάρξουν παρερμηνείες για την όλη διαδικασία.

Μετά από μεγάλη συζήτηση, που έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του υπουργικού συμβουλίου, όπου οι υπουργοί μίλησαν δύο φορές ο καθένας αυτό που μέτρησε για την επιλογή των προσώπων ήταν οι ψήφοι που είχαν πάρει οι δύο ανώτατες δικαστές στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς για τα περισσότερα στελέχη του υπουργικού θεωρήθηκε ως βασικό στοιχείο το ότι οι δύο κυρίες ισοψήφισαν και είναι πρόσωπα κοινής αποδοχής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΖΑΝΑΚΟΠOΥΛΟΥ

Τις αποφάσεις για την Δικαιοσύνη ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για πολιτικές σκοπιμότητες και ευθεία προσβολή στην ανεξαρτησία του θεσμού της Δικαιοσύνης, κατηγόρησε τη ΝΔ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά την άρνηση της ΝΔ να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου για συναινετική λύση στον ορισμό ηγεσίας της Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση προχώρησε στην άσκηση των καθηκόντων και υποχρεώσεών της, όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμα και το νόμο, είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο αυτό, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό κατά τη συνεδρίασή του αποφάσισε να οριστεί:

Πρόεδρος του Αρείου Πάγου η κα Ειρήνη Καλού, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου η κα Δήμητρα Κοκοτίνη. Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας η Κα Ευαγγελία Νίκα, ο κ. Κωνσταντίνος Κουσούλης και ο κ. Δημήτριος Μακρής. Όλοι οι επιλεγέντες δικαστικοί λειτουργοί, υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, έτυχαν ευρύτατης αποδοχής κατά την διαδικασία προεπιλογής στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και χαίρουν της εκτίμησης του δικαστικού και νομικού κόσμου της χώρας.

loading...

1 thought on “«Μπλόκο» του ΠτΔ στο «πραξικόπημα» της Κυβέρνησης – Δεν υπογράφει τους νέους διορισμούς

  1. ΠΑΚΗ…..ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Comments are closed.