Άγιος Παΐσιος: «Έτσι ευγενικά θα κομματιάσουν την Τουρκία..»


* «Σήμερα το να διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει την εφημερίδα», έλεγε ο Άγιος Παΐσιος… Και βλέποντας τις εξελίξεις που συμβαίνουν στην περιοχή μας, τα προφητικά λόγια του Αγίου φαίνονται άκρως επίκαιρα, με όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί…

Για την Τουρκία
Ένας αδελφός ρώτησε τον Γέροντα για τα γεγονότα στη Σερβία κι εκείνος, μεταξύ άλλων, είπε :
-Οι Ευρωπαίοι τώρα κάνουν χάρη στους Τούρκους και ανεξαρτοποιούν τα κρατίδια όπου ζουν οι μουσουλμάνοι (Βοσνία – Ερζεγοβίνη). Βλέπω όμως να διαλύουν την Τουρκία με ευγενικό τρόπο: Θα ξεσηκωθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι και θα ζητήσουν οι Ευρωπαίοι να ανεξαρτητοποιηθούν και τα έθνη αυτά. Θα πουν τότε στην Τουρκία : «Εμείς σου κάναμε το χατίρι εκεί, πρέπει τώρα, κατά τον ίδιο τρόπο να ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι. Έτσι ευγενικά θα κομματιάσουν την Τουρκία.
Ο Άγιος Αρσένιος στα Φάρασα, έλεγε στους πιστούς ότι θα χάσουν την πατρίδα αλλά σύντομα θα την ξαναπάρουν.
Για την επιβουλή των άλλων λαών
Θα πρέπει να γνωρίζετε, είπε ο Γέροντας, ότι κανείς από τους άλλους λαούς δεν μας αγαπά ως έθνος. Όλοι μας επιβουλεύονται. Να ξέρετε ακόμη πως όποιοι λένε, ή θέλουν να δείχνουν ότι μας αγαπάνε λίγο, αυτοί θέλουν και επιδιώκουν να μας τσαλακώσουν πολύ. Οι άλλοι, πάλι, που δεν μας αγαπούν, θέλουν να μας εξαφανίσουν σαν έθνος.
Για την Τουρκία
Σήμερα το να διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει την εφημερίδα. Τόσο ξεκάθαρα είναι γραμμένα. Εμένα ο λογισμός μου, μου λέει ότι θα συμβούν πολλά πράγματα: Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Τουρκία, η δε Τουρκία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη, γιατί το 1/3 των Τούρκων θα γίνουν Χριστιανοί, το 1/3 θα αφανιστούν και το 1/3 θα τραβηχτεί προς τη Μεσοποταμία.
Στην Κων/πολη θα γίνει μεγάλος πόλεμος μεταξύ των Ρώσων και των Ευρωπαίων και θα χυθεί πολύ αίμα. Η Ελλάδα δεν θα έχει πρωτεύοντα ρόλο σ’ αυτόν τον πόλεμο, αλλά θα της δοθεί η Κων/πολη, όχι επειδή μας ευλαβούνται οι Ρώσοι, αλλά γιατί δεν θα βρίσκουν άλλη λύση καλύτερη και θα καταλήξουν σ’ αυτή τη συμφωνία με την Ελλάδα, μια και θα τους πιέζουν οι δύσκολες τότε περιστάσεις. Ο στρατός ο ελληνικός ούτε καν που θα προλάβει να πάει εκεί και η Πόλη θα του έχει δοθεί.
Για την Τουρκία ( από συνομιλία μέ προσκυνητές)
-π. Παΐσιος: Ναι, είναι από τον Θεό! Θα την πάρουμε! Όχι πως θα την πάρουμε εμείς, αλλά θα μας την δώσουν. Αυτοί που θα την πάρουν από τους Τούρκους θα την δώσουν σ εμάς, γιατί αυτό θα νομίζουν πως είναι το συμφέρον τους
-Δ: Γέροντα θα διαρκέσει πολύ αυτό το κακό;
-π. Παΐσιος: Μπόρες, μπόρες θα είναι! Θα δώσουμε όμως εξετάσεις!
-Δ: Γέροντα θα υπάρχουν ηγέτες κατάλληλοι;
-π. Παΐσιος: Θα οικονομήσει ο Θεός! Σ αυτόν τον πόλεμο όλοι θα γυρίσουν νικημένοι. Ο Ελληνικός στρατός θα είναι θεατής. Δεν θα γυρίσει κανένας νικητής. Γήπεδο θα είναι η Παλαιστίνη, τάφος τους η Νεκρά Θάλασσα.
Αυτό θα είναι το πρώτο ημίχρονο, αλλά υπάρχει και δεύτερο :
Μετά τα γεγονότα αυτά, ο άνθρωπος θα φθάσει σε αδιέξοδο και τότε όλοι θα ζητούν να μάθουν για το Ευαγγέλιο και τις Γραφές. Ο Χριστός θα λυπηθεί τον κόσμο και θα δείξει ένα σημείο για να πιστέψουν. Τότε θα ψάχνει κανείς να βρει άπιστο.
Θέλει όμως πολλή προσοχή, γιατί μερικά πράγματα αλλιώς τα λένε οι Πατέρες και αλλιώς τα ερμηνεύει ο κόσμος, όπως ας υποθέσουμε τα εξαμίλια που αναφέρει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
(Σημ : Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φτάσουν ως τα εξαμίλια.  Στο τέλος θα τους διώξουν ως την Κόκκινη Μηλιά. Από τους Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο 1/3 θα βαπτισθεί και μονάχα το υπόλοιπο 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά).
Κανένας δεν μπόρεσε να το εξηγήσει, όλοι το ερμηνεύουν λανθασμένα. Εξαμίλια υπάρχουν στον Λαγκαδά, στο Κιλκίς στην Θράκη, στην Κόρινθο, μα κανένας δεν ξέρει ότι αυτά που λέει είναι τα έξι μίλια των χωρικών υδάτων.
Μελλοντικά – Για την Κων/πολη
Σε μια ομάδα μικρών μαθητών από την Αθωνιάδα Σχολή, είπε :
-Και να ξέρετε : Και την Κων/πολη θα την πάρουμε και θα ζείτε κι εσείς εκείνο τον καιρό!
Για την Τουρκία
Σε μια συζήτηση που είχε με τον κύριο Δ. (που ήταν μεγάλος σε ηλικία) και τον γιο του, αφού προέβλεψε ότι η ΕΣΣΔ θα διαλυθεί και ότι ο κύριος Δ. θα ζει να το δει, είπε :
-Να γνωρίζεις ότι και η Τουρκία θα διαλυθεί. Θα γίνει πόλεμος σε δύο ημίχρονα. Εμείς θα είμαστε οι νικητές γιατί είμαστε ορθόδοξοι.
-Γέροντα, με τον πόλεμο, εμείς δεν θα πάθουμε κακό;
-Ε, το πολύ κάνα – δυο νησιά να πειράξουν αυτοί, αλλά εμάς θα μας δώσουν την Κων/πολη. Θα τα δείτε! Θα τα δείτε!
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: «ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ» ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥloading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

5 σχόλια :

 1. ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΟ
  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ
  ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ,,ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Προφητείες" του γέροντα Παΐσιου μιλούν για αφανισμό των Τούρκων, ανακατάληψη της Κωνσταντινούπολης, μέχρι και ανασύσταση της Αν. Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (Βυζάντιο).

   Ο γέροντας Παΐσιος, ήταν χαμηλών τόνων, ενάρετος και τίμιος, απόφοιτος γ΄ δημοτικού, που αφιέρωσε τη ζωή του σ’ αυτό που πίστευε. Ήταν ένας θρησκόληπτος μοναχός.

   Ο ίδιος αρνιόταν ότι έχει κάνει τέτοιες "προφητείες" και στενοχωριόταν που κάποιοι παραποίησαν ή παρερμήνευσαν σκόπιμα τα λεγόμενά του για ιδιοτελείς σκοπούς, εκμεταλλευόμενοι την ανυπόστατη φήμη περί δήθεν "προφητικού χαρίσματος" του Παΐσιου.

   Πως είναι δυνατόν να τιμωρήσει ο Θεός αυτόν τον ενάρετο άνθρωπο, στέλνοντάς του καρκίνο;

   Και πολύ περισσότερο, πως απέτυχε να τον προφητεύσει ο ίδιος;

   Σ όλη του τη ζωή ο Παΐσιος "δοκιμαζόταν", καθώς υπέφερε από διάφορες βαρύτατες ασθένειες και μπαινόβγαινε σε νοσοκομεία.

   Ο Παΐσιος όταν έβλεπε ότι με την προσευχή δεν γινόταν τίποτε, ζητούσε την βοήθεια της επιστήμης.

   Πίστευε στην επιστήμη και με την βοήθειά της παρέτεινε την ζωή του γιά πολλά χρόνια.

   Αγαπούσε την ζωή, φοβόταν τον θάνατο.

   Διαγραφή
 2. Δεν είναι η μοναδική προφητεία Του Αγίου Παϊσίου για τον διαμελισμό της τουρκίας .

  Για τη Βόρειο Ηπειρο είχε πεί

  Γιὰ τὴ Βόρειο Ἤπειρο, ὁ Γέροντας εἶχε πεῖ μεταξὺ ἄλλων: «Μὴ φοβάστε. Ἐσᾶς θὰ σᾶς ἐλευθερώσουν κάτι παλαβοί· ἀπὸ μέσα καὶ ἀπὸ ἔξω. Παλαβοὶ μὲ τὴν καλὴ ἔννοια, δηλαδὴ παλικάρια. Αὐτοὶ δὲ θὰ καταλαβαίνουν ἀπὸ πολιτικές, καὶ θὰ μποῦν μέσα νὰ βοηθήσουν. Οἱ πολιτικοὶ θὰ τὸ χαροῦν κι αὐτοὶ κατὰ βάθος, ἀλλὰ αὐτοὶ δεσμεύονται καὶ δὲν μποροῦν νὰ ἐνεργήσουν. Οἱ ἄλλοι θὰ τὸ δεχτοῦν. Ἔ! ἀφοῦ ἔγινε τώρα, ἔγινε, θὰ ποῦν. Μὴ φοβάστε. Λειτουργοῦν καὶ οἱ πνευματικοὶ νόμοι. Πόνος εἶναι αὐτός. Μιὰ οἰκογένεια εἴμαστε καὶ μᾶς χώρισαν. Σὰν νὰ λένε, αὐτὰ τὰ παιδιὰ νὰ πᾶνε χώρια ἀπὸ τοὺς ὑπόλοιπους. Πονάει αὐτό!! Τόσες φορὲς τὴν ἐλευθερώσαμε τὴ Βόρεια Ἤπειρο, τόσα αἵματα, τόσα κρυοπαγήματα! Δὲ θὰ πᾶν χαμένα ὅλα αὐτά.»
  Ἀθανάσιου Ρακοβαλῆ, «Ὁ πατήρ Παΐσιος μοῦ εἶπε», ἔκδοση 18η, σελ. 76

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μήπως θα πρέπει κύριε rRICO RICO, να ενημερώσεις σχετικά το υπουργείο Εξωτερικών, της Εθνικής Άμυνας και τα αρχηγεία των Ενόπλων Δυνάμεων, να αλλάξουν τα επιχειρησιακά τους σχέδια και να αποφύγουμε έτσι δαπάνες νέων εξοπλισμών;

   Διαγραφή
 3. Εχθές δήλωσε ρώσος υπουργός ότι θα συνεργαστεί ρωσία-τουρκία στα πετρέλαια
  της αν. μεσογείου, προχθές κατήργησε τις βίζες εκατέρωθεν, αντιπροχθες
  τους έκανε αστακούς με S400 και αλλά καλούδια.

  Οι παπαριές του κυφήνα παστίτσιου περί ξανθού γένους κλπ
  είναι μόνο για πικρόχολα γέλια με την κατάντια μας σαν λαός
  να πιστευουμε στις μακακίες ενός δεισιδαιμονικού παλαβού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή