Κ.Μητσοτάκης σε Α.Τσίπρα:«Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος-Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα νερά του Ιονίου»

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της ΝΔ στην αρχή της ομιλίας του διευκρίνισε πως η πρόταση μομφής κατά του Παύλου Πολάκη «αφορά τη συμπεριφορά, το ύφος και το ήθος που αποπνέει». «Σήμερα ήρθατε εδώ και ταυτιστήκατε απόλυτα με αυτές τις συμπεριφορές», είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Σχολιάζοντας τις συνεχείς προκλήσεις του πρωθυπουργού σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν είμαστε τηλεπερσόνες να συζητάμε στα κανάλια. Εδώ θα συζητήσουμε, στον ναό της Δημοκρατίας. Προκυρήξτε εκλογές και κάνουμε όσα ντιμπέιτ θέλουμε». «Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω οτι έχουμε κάνει 41 συζητήσεις, οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπαράσματά του. Στις 26 Μαΐου ένας θα γελάει, ένας θα κλαίει. Μετά την ήττα σας στις ευρωεκλογές, ελάτε στη Βουλή να μας πείτε πόσο σας εμπιστεύεται ο λαός», πρόσθεσε.

«Διαπιστώσαμε πως από τη Δευτέρα είναι πολύ χρόνος στην πολιτική. Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα και από τα κότερα στο Ζάππειο για τα απεγνωσμένα “θα” και τη χθεσινή φιέστα της νέας δημαγωγίας. Είναι τα τελευταία τυράκια πριν από τη φάκα των εκλογών», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

«Προσπαθήσατε φιλότιμα να αλλάξατε την ατζέντα. Προσπαθήσατε να δώσετε πολύ λίγα από τα πολλά που πήρατε τα τέσσερα χρόνια. Και ο κόσμος βλέπει μόνο τον πανικό. Ακυρώσατε την εκστρατεία της, γιατί το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νησιά του Ιονίου», είπε, σχολιάζοντας τις φωτογραφίες που απεικονίζουν τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει διακοπές το περασμένο καλοκαίρι σε πολυτελή θαλαμηγό και συμπλήρωσε:

«Γελάτε κ. Τσίπρα, αλλά θα φωνάζουν πλέον να’τος να ‘τος ο Τσίπρας ο σκαφάτος από το να ‘τος να ΄τος ο πρωθυπουργός».

«Καμία κυβέρνηση δεν γύρισε το κλίμα με παροχές της τελευταίας στιγμής. Οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά ποιος τους φτώχυνε, ποιος έκοψε το ΕΚΑΣ, ξέρουν οι νέοι συνταξιούχοι πως βγαίνουν με λιγότερη σύνταξη από τους παλιούς. Αλλά η σημερινή κουβέντα γίνεται για τη συμπεριφορά του αναπληρωτή υπουργού Υγειας και δεν αναφερθήκατε καθόλου», σημείωσε.

«Προφανώς, δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησής σας στον καθρέφτη. Σήμερα, όμως όσα ψέματα κι αν ήρθατε να πείτε πάλι εδώ, τα ψέματα τελείωσαν», σημείωσε και συνέχισε:

«Τσίπρας λοιπόν και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που σας συνδέει τελικά τόσο στενά με τον Πολάκη ώστε να ταυτίζεστε απόλυτα μαζί του.Δεν μπορεί να είναι μόνο οι κοινές σας διακοπές στις παραλίες των Σφακίων τις εποχές της ανεμελιάς. Πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί δικαστές και δημοσιογράφους. Ο πολιτικός που κρύβει τα θύματα στο Μάτι. Και δίνει σόου υποκρισίας μπροστά στις κάμερες. Γιατί ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί δημοσιογράφους ότι θα βρεθούν «τρία μέτρα κάτω απ’ τη γη».

«Ο Πολάκης είναι πιτ μπουλ όταν επιτίθεται στον Κυμπουρόπουλο, αλλά κανίς όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με την επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις πρόσφατες αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ και του Αλέξη Παπαχελά για την τραγωδία στο Μάτι, λέγοντας:

«Ο κ. Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον κ. Πολάκη. Επιλογή που αναδείχτηκε και από τις πρόσφατες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο Μάτι. Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν νεκρούς και απώλειες στο Μάτι. Μαζί έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν. Και μαζί έριχναν ύστερα την ευθύνη στους κατοίκους και στα ΜΜΕ».

«Το τι έγινε μετά είναι γνωστό. Ο Τσίπρας πήγε διακοπές σε μια θαλαμηγό όταν η χώρα θρηνούσε τους νεκρούς. Αυτή είναι η μάχη κατά της πλουτοκρατίας, αυτή είναι η μάχη κατά της διαπλοκής. Δεν θέσατε το ερώτημα ή με τους πολλούς ή με την ελίτ. Πώς να τα πείτε αυτά κύριε Τσίπρα μου πλέον; Γιατί τα γεγονότα είναι πεισματικά και εκδικούνται. Η επιλογή του πρωθυπουργού να υιοθετήσει τον Πολακισμό, από κοινοβουλευτικός χειρισμός έγινε πολιτικό μπούμερανγκ. Τσίπρας και Πολάκης μαζί έκρυβαν νεκρούς και απώλειες στο Μάτι. Μαζί έλεγαν ψέματα και υποκρίνονταν», υπογράμμισε.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν σέβεται τη μνήμη των νεκρών της τραγωδίας στο Μάτι, όταν λέει πως «το υλικό για την τραγωδία για το Μάτι έιναι ξαναζεσταμένο φαγητό». «Δεν θα αναφερόμουν στο εθνικό δράμα στο Μάτι, αν ο κ. Τσίπρας δεν επέμενε να προσβάλλει τη μνήμη όλων για όσα τραγικά συνέβησαν.

«Δεν θα έδινα μεγάλη σημασία στο πολυτελές σκάφος αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν είχε κάνει πολιτική καριέρα, ενοχοποιώντας συνολικά τους επιχειρηματίες και κάθε σχέση μαζί τους. Όταν χτίζει με ακραία υποκρισία όλο το πολιτικό του αφήγημα στη δήθεν «μάχη κατά των ελίτ», τις οποίες δήθεν αντιμάχεται, την ώρα που, στα κρυφά, συναγελάζεται και συναλλάσσεται μαζί τους», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

«Οι Έλληνες μαθαίνουν τώρα το εξής παράδοξο. Η σκηνοθεσία της Ιθάκης εκπονήθηκε στο κατάστρωμα ενός γιοτ και απλά η Ιθάκη ήταν οι διακοπές σας», σημείωσε.

loading...

4 thoughts on “Κ.Μητσοτάκης σε Α.Τσίπρα:«Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος-Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα νερά του Ιονίου»

  1. Δεν ειχε και αδικο ο κυριακος
    αντικειμενικα τον εκανε το τσιπρα μπιλιες

  2. ΝΑΤΟΣ … ΝΑΤΟΣ … Ο ΓΚΟΜΕΝΟΣ Ο ΜΙΖΟΤΑΚΟΣ !!!

    Κούλης Μιζοτάκης : Δέχομαι απειλητικά μηνύματα από τον Τσίπρα για να κάνουμε debate για συζήτηση επί των εκκρεμών ζητημάτων …

    Δεν θα το δεχτώ … Δεν θα υποκύψω … Δεν θα με παρασύρει η Συριζοκρατία …

    ΕΓΩ ΘΑ ΠΑΩ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΨΕΛΗΣ, ΓΙΑ ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΑΡΣΑ …

  3. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΜΠΟΙΛΙΕΣ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΑΠΛΑ ΕΙΠΕ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΝ ΠΕΤΕΙΝΟ ΚΕΦΑΛΑ.ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΟ ΑΦΕΛΕΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΜΝΗΜΟΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΑΤΙΣΟΥΝ ΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥΣ. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ,Η ΧΩΡΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ,ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ,ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ.ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΘΑΜΕ ΟΣΑ ΠΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ…

Comments are closed.