Γ.Σαρίδης: «Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν δημοκρατικό κόμμα»

Πυρά κατά του Βασίλη Λεβέντη εξαπέλυσε ο Γιάννης Σαρίδης, λίγο μετά την ανεξαρτητοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων.

«Η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα. Ήταν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη» δήλωσε ο κ. Σαρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξηγώντας ότι το κόμμα με το οποίο εξελέγη είχε δύο φάσεις: Η πρώτη, πριν την είσοδό του στη Βουλή, όπου ο κ. Λεβέντης έδινε μοναχικό και επίπονο αγώνα και η δεύτερη, όταν μπήκε στη Βουλή. Όπως είπε, σε αυτή τη φάση «συμμετείχα και εγώ ως βουλευτής όχι του Βασίλη Λεβέντη αλλά της Ένωσης Κεντρώων».

Σύμφωνα με τον κ. Σαρίδη, το θέμα του ήταν ιδεολογικό. Μάλιστα αποκάλυψε ότι είχε συζητήσει τα προβλήματα με τον Βασίλη Λεβέντη από τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ διέψευσε ότι συζητά με άλλο κόμμα.

Ερωτηθείς για το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ο Γιάννης Σαρίδης διέψευσε τα περί συνεργασίας και περιορίστηκε να πει ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί πριν από ένα χρόνο στο αεροδρόμιο και είχαν συμφωνήσει να βρεθούν, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν συναντηθεί.

Τέλος, ο Γιάννης Σαρίδης στην τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωσε: «Με κατηγορούσαν για αχάριστο την ίδια στιγμή που εγώ κρατούσα όρθιο κοινοβουλευτικά το κόμμα εις βάρος της όποιας πολιτικής μου εξέλιξης. Έκατσα μέσα για να μη φανώ εγώ ότι γκρέμιζα το κόμμα και προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο ότι δεν πάμε καλά και κάτι πρέπει να αλλάξει. Αυτό που με διακρίνει είναι η συνέπεια λόγων και πράξεων. Είμαι συνεπής απέναντι στη συνείδησή μου».

loading...