Με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, με τους οποίους συζήτησε εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τη μειονότητα, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε το έντονο ενδιαφέρον του και την αμέριστη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των ομογενών. Κατέστησε ακόμη μία φορά σαφές ότι η πρόοδος στις διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Αλβανίας και η έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη της γείτονος στην ΕΕ, εξαρτώνται άμεσα από τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ελληνικής εθνικής μειονότητας και ιδιαίτερα από την προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων των μελών της και την κατάργηση των λεγόμενων «μειονοτικών ζωνών». Αυτά άλλωστε αποτελούν και ρητές δεσμεύσεις της Αλβανίας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεσμεύτηκε επίσης πώς «στο νέο νόμο που θα φέρει η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σε αντικατάσταση του νόμου Κατρούγκαλου, θα διορθώσει τις άδικες για τους ομογενείς μας στην Αλβανία πρόνοιες της σημερινής νομοθεσίας που δημιουργούν προσκόμματα στη θεμελίωση πλήρους δικαιώματος εθνικής σύνταξης».

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί τις περιοχές που διαβιεί η μειονότητα στην Αλβανία το αμέσως προσεχές διάστημα.

loading...

2 thoughts on “Με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  1. ΚΟΥΛΗΣ….Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥΛΑ……..Ο…..ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΣΚΑΦΑΤΟΣ…..Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ….ΧΟΥΝΤΑΣ………ΕΤΣΙ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΧΟΥΝΤΑ.

  2. ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ…….ΜΝΗΜΟΝΙΟ……..ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ……3 500 ΣΕΛΙΔΕΣ……ΕΩΣ ΤΟ….2060…………ΠΟΟΟΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΘΑ ΠΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο…ΣΚΑΦΑΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ……ΕΛΕΟΣ.

Comments are closed.