Δ.Βίτσας: Περιμένουμε αύξηση των «ροών» στα νησιά του Αιγαίου

Λόγια  άνευ ουσίας περί υποτιθέμενου διλήμματος μεταξύ ανοικτών και κλειστών κρατών, ενώ μίλησε ακόμη  περί ξενοφοβίας και «πραγματικότητας» σε ότι αφορά την παράνομη μετανάστευση λέγοντα πρακτικά καλύτερα να το συνηθίσετε γιατί αυτό είναι πλέον.

«Η Ελλάδα δίνει έναν κοινό αγώνα με τις προοδευτικές δυνάμεις, ώστε η Ευρώπη να γυρίσει στις γενεσιουργές της αιτίες και στις θεμελιώδεις ιδέες της: την σύγκλιση, την αλληλεγγύη μεταξύ κρατών και κοινωνιών και την συνεργασία. Αυτό είναι και το μεγάλο ερώτημα των ευρωεκλογών: θα πάμε στην “Ευρώπη – Φρούριο”, εκεί που το κάθε κράτος θα κοιτάζει τα δικά του συμφέροντα ή θα προχωρήσουμε στο δρόμο της συνεργασίας, της αλληλεγγύης, όχι μόνο στα οικονομικά, αλλά και στα κοινωνικά», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βίτσας.

Ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι το προσφυγικό (σημ. το οποίο δεν υπάρχει πλέον στην ένταση που υπήρχε, απλά έχει κολλήσει η βελόνα)  – μεταναστευτικό βρίσκεται χαμηλά στην ατζέντα της προεκλογικής περιόδου, ο υπουργός ανέφερε ότι «δεν πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο μπορεί κάποιος να πει “τα κατάφερα”, γιατί πρέπει πάντοτε να είμαστε σε επιφυλακή. Αυτό κάνουμε».

«Θέλω να τονίσω το εξής: ο ελληνικός Λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία δεν είναι ξενοφοβικός και δεν έχει ρατσιστικές ιδέες. ‘Αρα, κατανοεί καλά και δείχνει την αλληλεγγύη του, δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζει το μεταναστευτικό σαν πρόβλημα, αλλά το αντιμετωπίζει σαν μια πραγματικότητα που αφορά ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη», υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

Σχετικά με το τι περιμένει η Ελλάδα από την Ευρώπη, ο υπουργός ανέφερε ότι στην ΕΕ το ζήτημα το σηκώνουν κάποιοι, χωρίς να υπάρχει λόγος, καθώς το 2015 έφτασαν στην Ευρώπη πάνω από 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ το 2018 μόλις που ξεπέρασαν τις 100.000. «Δυστυχώς, στην Ευρώπη, ξενοφοβικές και νεοναζιστικές δυνάμεις προσπαθούν να επενδύσουν σε αυτό και αυτή την ατζέντα την υιοθετούν και άλλες δεξιές δυνάμεις για να κρύψουν ότι το κεντρικό πρόβλημα είναι η κοινωνική ανισότητα. Εννοώ την ανισότητα μέσα στην ίδια την κοινωνία, αλλά και ανάμεσα στα κράτη – μέλη», συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας.

Σχετικά με την κατάσταση στα χερσαία σύνορα, στον Έβρο, ο Δ. Βίτσας ανέφερε ότι «έχουμε μείωση των ροών, συγκρίνοντας τα στοιχεία του Απρίλη του 2018 με τα στοιχεία του Απρίλη του 2019».

Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα να αυξηθούν οι «ροές» (sic)  την καλοκαιρινή περίοδο, ο υπουργός τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως το καλοκαίρι συνήθως υπάρχει μια αύξηση.

Αυτό μας δημιουργεί την αναγκαιότητα να πάρουμε επιπλέον μέτρα.

Ήδη έχω στείλει στον αρμόδιο Επίτροπο και στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις εκτιμήσεις μας και τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε, ώστε να υπάρξει και από εκεί η απαραίτητη ενίσχυση. Σε κάθε περίπτωση, παραμένει η αναγκαιότητα ενός προγράμματος μετεγκατάστασης σε άλλες χώρες της ΕΕ. Επίσης, υπάρχει η αναγκαιότητα ενός επιπέδου επίπληξης ή τιμωρίας εκείνων των χωρών, οι οποίες δεν συμμετέχουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ανέφερε ο κ. Βίτσας.

loading...

2 thoughts on “Δ.Βίτσας: Περιμένουμε αύξηση των «ροών» στα νησιά του Αιγαίου

  1. Και φυσικά προκειμένου να ληφθούν μέτρα ούτως ώστε να ανακοπεί η ροή των λαθρομεταναστών μέσω Τουρκίας ούτε λόγος … ούτε καν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
    Οι Τούρκοι με συνεργάτες τους Συριζαίους καταλαμβάνουν ελληνικά νησιά χωρίς να πέσει μια τουφεκια.

  2. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΠΛΩΣ ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΔΙΑΚΑΩΣ ΝΑ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΟΒΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΛΑΘΡΟΕΙΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛ0ΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ?

    ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ !!!ΑΓΡΙΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ!!! ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΟΙΑ ΝΑ ΞΕΧΟΛΕΡΙΑΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΕΧΥΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ…

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Η ΜΟΝΗ ΄ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟΥ ΑΠΛΥΤΟΥ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΟΣΥΟΣΥΜΜΟΡΙΤΙΣΜΟΥ!!

    ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΞΥΠΝΗΣΕ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ? ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΕΣΙΒΟΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ?

Comments are closed.