ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη ότι σχεδόν έναν χρόνο μετά η Πολιτεία αδιαφορεί και έχει αφήσει τη φιλοξενία των πυρόπληκτων στο Μάτι ακόμα στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στη χρήση στρατιωτικών εγκαταστάσων της Πολεμικής Αεροπορίας και του Ελληνικού Στρατού
στην περιοχή. Είναι απορία πως η Περιφέρεια Αττικής της Κας Δούρου με τα σημαντικά ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια  εκατομμυρίων ευρώ δεν έχει αναλάβει την υποστήριξη των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας και επί τόσους μήνες αδιαφόρησε για τη στέγαση των πληγέντων σε κανονικές πολιτικές δομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πενταγώνου είναι άγνωστο πότε θα σταματήσει η προσωρινή στέγαση σε θερινές κατοικίες που προσφέρθηκε από τον Ελληνικό Στρατό και Αεροπορία στους κατοίκους στο Μάτι απλόχερα, τις τραγικές στιγμές της πλήρους αποτυχίας της Κυβέρνησης Τσίπρα, της Πολιτείας και των Υπηρεσιών της να σταματήσουν τον όλεθρο σε κατοικημένη περιοχή, ως όφειλαν. Η συνέχιση της στέγασης πολιτών σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις αποτελεί μία σοβαρή υπόθεση και ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να κατανοούν τους κινδύνους.

Πέρα από τον κίνδυνο άντλησης πληροφοριών η εγκατάσταση πολιτών σε συγκεκριμένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις υπήρξε διακαής πόθος του «βαθέως κράτους» από το 2015 όταν πολλά στρατόπεδα παρουσιάστηκαν ως πιθανοί χώροι φιλοξενίας πολιτών. Τελικά η ανικανότητα του Κράτους το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018 δείχνει να έχει περαιτέρω παρενέργειες, αν δεν ήταν ο αυτοσκοπός από την αρχή. Θλιβερό και το γεγονός ότι στρατιωτικοί και οι οικογένειες τους θα στερηθούν λίγες ημέρες ανάπαυσης γιατί απλά η Πολιτεία βρήκε το τέλειο θύμα ή ακόμα χειρότερα κάποιοι επιμένουν να μετατρέψουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε Υπηρεσίες πολιτικών υπηρεσιών αντί της επιχειρησιακής τους δράσης.

Τελικά, κάποιοι περιμένουν Πόλεμο στα σύνορα αλλά ίσως ο Πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη και οι περίεργες καταλήψεις αποτελούν πραγματικότητα με πλούτο πληροφοριών για κάποιους.

Λ.ΚΑΛ.

loading...