Βερολίνο: «Ο Κ.Μητσοτάκης θα σεβαστεί την συμφωνία των Πρεσπών»

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα ακολουθήσει και θα σεβαστεί τη συμφωνία στις Πρέσπες ανέφερε πριν από λίγο το Βερολίνο, σε μια ακόμη παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της
χώρας, μετά την επιβολή εκλογών που ήρθε όπως αναφέρουν πληροφορίες από  τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα με Μέρκελ, εχθές το βράδυ.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Μίχαελ Ροτ «η γερμανική κυβέρνηση είναι βεβαία ότι  οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση προκύψει στο μέλλον θα σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια «πάρα πολύ σημαντική και ιστορική επιτυχία της εξωτερικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης» της Ελλάδας, ανέφερε ο Ροτ.

«Θεωρούμε ακράδαντα ότι η κάθε κυβέρνηση που θα ακολουθήσει στην Ελλάδα θα αρθεί στο ύψος των ευθυνών της για ειρήνη, συμφιλίωση και σταθερότητα στην περιοχή. Και η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια πολύ σημαντική “άγκυρα” σταθερότητας και συμφιλίωσης», δήλωσε ο κ. Ροτ νωρίτερα σήμερα, κατά την διάρκεια συζήτησης με ξένους ανταποκριτές στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πάντως, ο Ροτ διευκρίνισε ότι δεν επιθυμεί να προκαταλάβει την εξέλιξη της προεκλογικής περιόδου και το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά εκφράζει την… ελπίδα του!

Όπως προαναφέρθηκε το Βερολίνο ουσιαστικά επέβαλλε τις εκλογές, όπως είχαμε γράψει κατ΄ αποκλειστικότητα εδώ, προκειμένου να επιβάλει από τώρα τη νέα οικονομική πολιτική στηνκυβέρηηση που θα προκύψει από τις κάλπες δηλαδή της ΝΔ.

Αυτό γιατί να επιθυμεί να ξεκαθαρίσει τώρα την κατάσταση και το νέο προϋπολογισμό να τον υπογράψει η ΝΔ, αφού φοβάται ότι μπορεί να εκτροχιαστεί το πρόγραμμα εξόφλησης του χρέους, έστω και με τα «χαρτζιλίκια» που μοιράζει ο Α.Τσίπρας.

loading...

5 thoughts on “Βερολίνο: «Ο Κ.Μητσοτάκης θα σεβαστεί την συμφωνία των Πρεσπών»

  1. Γιατί τόση τρεμούρα των Γερμανών για το Σκοπιανό ;

  2. ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.-

  3. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΟΚΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    ΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΛΗΘΕΥΕΙ
    Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Σ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
    ΑΛΛΙΩΣ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΙΟΤΗΔΕΣ ΣΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  4. ΜΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΟΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ.ΑΛΛΟΙΩΣ ΠΟΙΟ ΤΟ ΩΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ?ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ.ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΟΜΩΣ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ.ΟΧΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΑΝΤΕΘΝΘΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ…

  5. ΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΟΙ ,ΓΕΡΜΑΝΟΤΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΖΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΖΙΜΕΝΣ.ΦΕΥΓΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΠΡΟΔΟΤΗΣ [ΤΣΙΠΡΑΣ] ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΆΛΛΟΣ.ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.ΜΙΣΘΟΙ 300 ΕΥΡΩ [ΕΞ'ΟΥ ΚΑΙΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ]ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Comments are closed.