Εξάρχεια: Αντιεξουσιαστές προχώρησαν σε ανακατάληψη κτηρίου

Σε ανακατάληψη κτηρίου που βρίσκεται στην οδό Μπουμπουλίνας 42 στα Εξάρχεια προχώρησαν το βράδυ της Παρασκευής (03/05) άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το κτήριο είχε εκκενωθεί στις 18 Απριλίου έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας, είχαν απομακρυνθεί 68 αλλοδαποί, πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Αυτοοργανωμένη Κοινότητα Καταληψιών, Μεταναστών και Διεθνιστών, σε κείμενο που ανέβασε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου καλούσε αλληλέγγυους σε συγκέντρωση έξω από το κτήριο. Μάλιστα, οι αντιεξουσιαστές κάνουν λόγο για επιχείρηση μαζικής εκκένωσης καταλήψεων από τον Φεβρουάριο του 2019 και για ολομέτωπη επίθεση σε καταλήψεις και αυτοοργανωμένες δομές «που επικεντρώνεται στα Εξάρχεια, και που στόχο έχει την εξυπηρέτηση του επικοινωνιακού προφίλ κράτους και κυβέρνησης ως εγγυητή της νομιμότητας και της ασφάλειας και ως διασφαλιστή των συμφερόντων ιδιοκτητών και αφεντικών».

«Οι επιχειρήσεις στις καταλήψεις στέγης συνοδεύτηκαν από επιχειρήσεις σε σπίτια όπου οι μπάτσοι είχαν πληροφορίες ότι όντως υπάρχουν ναρκωτικά προκειμένου όλο αυτό να παρουσιαστεί σαν μια ενιαία επιχείρηση κατά των ναρκωτικών. Αποτέλεσμα αυτών των επιχειρήσεων είναι, πολλοί από τους μετανάστες κατοίκους να βρίσκονται φυλακισμένοι στα κολαστήρια του κράτους, και οι υπόλοιποι άστεγοι», αναφέρει μεταξύ άλλων το κτήριο. «Ο κοινός αγώνας των καταπιεσμένων είναι απειλή για την εξουσία και αυτόν τον αγώνα αποφασίσαμε να στεγάσουμε ανακαταλαμβάνοντας κομμάτι από το 'χαμένο' έδαφος, αυτό της Μπουμπουλίνας 42. Να οργανώσουμε την αντίσταση απέναντι στην καταστολή, την υπεράσπιση των καταλήψεων, της γειτονιάς και των ζωών μας», προσθέτουν.

Οι αντιεξουσιαστές προειδοποιούν μάλιστα ότι θα ανακαταλάβουν όλα τα κτήρια. «Θα τα πάρουμε πίσω γιατί όλα είναι δικά μας», γράφουν χαρακτηριστικά.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Loading...