Αμετανόητοι… συνεχίζουν να σκάβουν τον λάκκο τους

Η εκλογική σφαλιάρα κυριολεκτικά συνέτριψε με μιας τον άλλοτε λαοπρόβλητο και το κυβερνητικό – κομματικό συνονθύλευμα που περιστοιχίζεται γύρω του.

Η αρχή έγινε με την αδυναμία των πραιτωριανών του Μαξίμου να συνεφέρουν τον ηγέτη τους, ο οποίος κατάφερε να συνέλθει μετά από ώρες για να μας πει το κορυφαίο, ότι δεν ευθύνεται αυτός για το αποτέλεσμα αλλά ο λαός που δεν κατανόησε επαρκώς το… όραμά του.

Κατόπιν της απίστευτης οίησης, επιχείρησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα δίχως επιτυχία.

Τη σκυτάλη της αλαζονείας πήραν με τη σειρά τους οι πραιτωριανοί, οι οποίοι επί της ουσίας επανέλαβαν με διαφορετικές λέξεις αυτά που είπε ο λαβωμένος λαοπλάνος.

Κοινώς… τους φτύνουν κι αυτοί νομίζουν ότι βρέχει.

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να εκραγεί από την οργή πολλών κορυφαίων στελεχών που περνούν γενεές δεκατέσσερις τόσο τον Τσίπρα όσο και το επιτελείο του για το Βατερλώ.

Κι εκεί που νομίζαμε ότι θα προσπαθήσουν να μετριάσουν κάπως την πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε για να μην τους κατακάψει, επανέλαβαν τους γνωστούς άστοχους τακτικισμούς για τους οποίους έφαγαν… μαύρο, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

Έκτος του ότι ο Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι θα ριχτεί στη μάχη των εθνικών εκλογών με το αποτυχημένο δόγμα… ή με τους πολλούς ή με τις ελίτ, παρέτεινε την ημερομηνία των εκλογών προσποιούμενος ότι τάχα νοιάζεται για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων.

Όπως αποκαλύφθηκε, βέβαια, πρόκειται για μια ακόμη ραδιουργία των συριζαίων με στόχο τον έλεγχο της δικαιοσύνης, φοβούμενοι τα… γουνάκια που έρχονται και δεν τους αφήνουν να κοιμηθούν τα βράδια.

Έλεος, δεν βάζουν μυαλό με τίποτα. Ενώ καταρρέουν συνεχίζουν να σκάβουν τον λάκκο τους.

Ως αναμενόμενο, η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν οργισμένη, ξεκαθαρίζοντάς τους να μην τολμήσουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα προς εγκλωβισμό της επόμενης κυβέρνησης.

Μένει να δούμε τι θα πράξει τελικά η συνθλιμμένη πρώτη φορά αριστερά. Θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων έστω στο παρά πέντε ή θα συνεχίσει να κυλιέται στη λάσπη της ανηθικότητας; Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Την ίδια στιγμή, μέσα στη απελπισία τους, ξέθαψαν πάλι τη σκευωρία της Novartis. Πρόκειται για την απόλυτη απόγνωση.

Και σα να μην έφταναν οι ανοησίες λόγω του πανικού της ήττας, ξέσπασε και εσωτερικός πόλεμος μεταξύ των πραιτωριανών, και πετάει ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών για την παταγώδη αποτυχία. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών το κάνουν και δημοσίως.

Ανεβασμένες καταστάσεις ή αλλιώς… των οικιών υμών εμπιμπραμένων, υμείς άδετε.

Σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίες εξελίξεις και αντιδράσεις αποτυπώνουν τις τελευταίες ήμερες της πρώτης φοράς αριστερά. Ενός καθεστώτος που κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά του.

Τώρα, αν νομίζουν ότι θα διασωθούν και θα πετροβολούν τον Μητσοτάκη από την ασφάλεια που θα τους παρέχει η αντιπολίτευση, ας κρατούν μικρό καλάθι.

Η πανωλεθρία της Κυριακής δείχνει ότι κινδυνεύουν να μειωθούν κι άλλο τα ποσοστά τους και να οδηγηθούν σε ολοκληρωτική συντριβή.

Και εξηγούμαστε:

– Οι κρατικοδίαιτοι Πασόκοι που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνουν με τον ηττημένο ή θα προτιμήσουν να πάνε στο ΚΙΝΑΛ στοχεύοντας σε οφέλη που πιθανόν θα αποκομίσουν αν συγκυβερνήσει με τη ΝΔ;

– Οι του ΚΚΕ θα ψηφίσουν πάλι ΣΥΡΙΖΑ ή θα προτιμήσουν να επιστρέψουν στο μαντρί μπας και διασώσουν τη χαμένη τιμή της αριστεράς;

– Οι Γύφτοι, συγνώμη Ρομά, θα τιμήσουν για δεύτερη φορά τον Τσίπρα για το χαρτζιλίκι που τους έδωσε ή θα προτιμήσουν να πάνε με το γκουβέρνο ως συνήθως;

Δεν ξέρουμε αν τελικά συμβούν τα παραπάνω. Ωστόσο, αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Τσίπρας έχει μείνει από άσσους και αποκλείεται να βρει την κατάλληλη στρατηγική -φάνηκε ολοκάθαρα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ- για να τα αποτρέψει.

Πολύ φοβούμαστε, ότι ο άλλοτε σωτήρας είναι τελειωμένος. Διότι εάν αποτυπωθούν στην κάλπη όσα περιγράψαμε, σημαίνει ότι θα πάρει κάτω από 20%.

Αποτέλεσμα, που αυτομάτως θα εγείρει ζήτημα ηγεσίας και ιδεολογικής κατεύθυνσης του κόμματος. Ήδη σφάζονται εσωκομματικά, φανταστείτε τι έχει να γίνει μετά από μια οδυνηρή ήττα. Άλλωστε, η ιστορία της αριστεράς δείχνει τον δρόμο και ο νοών νοείτω.

Κυριακή κοντή γιορτή…

Όσον αφορά τη ΝΔ, οι δήθεν δεξιοί σωτήρες να μην εκπλαγούν αν δεν μπουν στη Βουλή και τη δουν να χτυπάει σαραντάρια.

Θα επανέλθουμε…

πηγη

loading...