ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ






Γράφει η  Σερένα Νομικού

Ο συμβολισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς της Παναγίας των Παρισίων είναι αναμφίβολος. Μοιάζει σαν ο ίδιος ο Θεός να ήθελε να μας
προειδοποιήσει με τον πιο αναμφισβήτητο τρόπο ότι, ο δυτικός Χριστιανισμός είναι στις φλόγες, καίγεται. Και μαζί με αυτόν ο δυτικός πολιτισμός.
.
«Οι χριστιανικές εκκλησίες στη Γαλλία είναι άδειες. Ο αριθμός των ιερέων μειώνεται διαρκώς, ενώ οι εν ενεργεία ιερείς στη χώρα είτε είναι υπερήλικοι, είτε προέρχονται από την Αφρική ή τη Λατινική Αμερική.

Η θρησκεία που κυριαρχεί σήμερα στη Γαλλία είναι το Ισλάμ. Κάθε χρόνο κατεδαφίζονται εκκλησίες για να δημιουργηθεί χώρος κατασκευής εμπορικών κέντρων ή πάρκινγκ αυτοκινήτων. Σε όλη τη χώρα ανεγείρονται τζαμιά που είναι πάντα γεμάτα. Μόνο το 2018 δέχτηκαν επιθέσεις 800 εκκλησίες στη Γαλλία».

Αν και δεν είμαι θρησκόληπτη, δεν μπορώ παρά να προβληματίζομαι από τα παραπάνω γεγονότα. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως η φωτιά που κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της Παναγίας των Παρισίων στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, είναι μία ανεπανάληπτη τραγωδία που δεν επανορθώνεται.

Η πυρκαγιά θεωρήθηκε βέβαια ως ένα δυστύχημα, οφειλόμενο αρχικά σε ένα βραχυκύκλωμα και αργότερα σε μία βλάβη υπολογιστή!

 Παραδόξως αποκλείσθηκαν αμέσως οι τρομοκρατικές ενέργειες, με δηλώσεις της κυβέρνησης μέσα σε μία ώρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Εν τούτοις, δεν φαίνεται να έχει πειστεί σχεδόν κανένας.

Λογικό αφού το Νοέμβριο του 2015, όταν κατακρεουργήθηκαν 90 άνθρωποι από τους φανατικούς ισλαμιστές στο θέατρο Bataclan του Παρισιού, το γαλλικό υπουργείο είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση γνώριζε μόνο για μία ανταλλαγή πυροβολισμών.

Η αλήθεια ήλθε αργότερα στην επιφάνεια, όταν η ISIS ανέλαβε μόνη της την ευθύνη. Κάτι ανάλογο συνέβη στη Νίκαια όταν διενεργήθηκε το 2016 η φονική επίθεση με φορτηγό με αποτέλεσμα το θάνατο 86 ανθρώπων, όπου η κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για κάποιον ψυχοπαθή.

Πόσο μάλλον αφού η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων εκδηλώθηκε σε λιγότερο από τρία χρόνια, μετά τη επίθεση μίας ομάδας κομάντο από γυναίκες της Τζιχάντ που προσπάθησαν να καταστρέψουν το ναό με φιάλες φυσικού αερίου και συνελήφθησαν αργότερα.

Για πολλούς μήνες πάντως τρομοκρατικές ομάδες του Ισλάμ δημοσιεύουν δηλώσεις, με τις οποίες καλούν τους οπαδούς τους να καταστρέψουν εκκλησίες και χριστιανικά σύμβολα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ έχουν συμβεί δεκάδες τέτοιες επιθέσεις σε πολύ σημαντικά μνημεία της Γαλλίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...