Αποκάλυψη για τον Δήμο Αθήνας – Βόμβα από ξένη πρεσβεία – Έρχεται ανατροπή & έκπληξη!


Πανικό προκαλεί στα κομματικά γραφεία και ιδιαίτερα στο επιτελείο του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη η διαρροή μέτρησης που έγινε για λογαριασμό πρεσβείας ισχυρής ευρωπαικής
χώρας και αποτυπώνει την πραγματική δημοσκοπική εικόνα στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το bankingnews, σε πλήρη αντίθεση με ορισμένες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας εμφανίζοντας τον Κώστα Μπακογιάννη…έτη φωτός μπροστά από τους υπόλοιπους και τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη τέταρτο και…καταιδρωμένο, η έρευνα της ξένης διπλωματικής αρχής που έγινε σε ασυνήθιστα μεγάλο δείγμα, περίπου 2000 ατόμων, εμφανίζει τον κ. Μπακογιάννη σταθερά πρώτο, αλλά με δυσκολία να ξεπεράσει το όριο του 32%-33% και τον Ηλία Κασιδιάρη διακριτά δεύτερο, να έχει ήδη κλειδώσει το εντυπωσιακό ποσοστό (16,12%) που είχε αποσπάσει στις αντίστοιχες εκλογές του 2014 και να οδεύει για ακόμη ψηλότερα.

Το κρίσιμο στοιχείο της μέτρησης που βεβαίως δεν προορίζεται για δημοσιοποίηση είναι ότι όπως και η πρωτιά του κ. Μπακογιάννη δεν αμφισβητείται έτσι και η δεύτερη θέση του υποψήφιου της Χρυσής Αυγής είναι παγιωμένη, καθώς η διαφορά του από τους άλλους υπόλοιπους διεκδικητές του χρίσματος είναι απόλυτα καθαρή, ξεπερνώντας το εύρος οποιουδήποτε στατιστικού σφάλματος.

Η προοπτική πλασαρίσματος του Κασιδιάρη στον δεύτερο γύρο, έχει προκαλέσει τεράστιο πονοκέφαλο στον κ. Μπακογιάννη, δεδομένου ότι θέλει να αποφύγει πάση θυσία τον υποψήφιο της Χρυσής Αυγής ως «αξιωματική αντιπολίτευση» στον δήμο.
Θεωρητικά ο πρώην περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας θα έπρεπε να προτιμάει το «πρωτοπαλίκαρο» της «Χρυσής Αυγής» για αντίπαλο στον δεύτερο γύρο, αφού σε μία αναμέτρηση μαζί του εξασφαλίζει με άνεση το χρίσμα.

Όμως ο Μπακογιάννης εκτιμά ότι θα περιέλθει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση αν ο Κασιδιάρης περάσει στον δεύτερο γύρο και τον καλέσει σε τηλεοπτική μονομαχία.
Σε αυτή την περίπτωση ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας είτε θα πρέπει να αρνηθεί το ντιμπέιτ «με τον ακροδεξιό», προσβάλλοντας όμως το 1/5 των Αθηναίων που θα τον έχουν ψηφίσει, είτε θα κληθεί να τον αντιμετωπίσει, με απρόβλεπτα πιθανόν αποτελέσματα καθώς ο κ. Κασιδιάρης, αν μη τι άλλο δεν στερείται ρητορικής ικανότητας.
«Πρέπει πάση θυσία να αποφύγεις μια τέτοια διαβολοβδομάδα» λένε στον Κώστα Μπακογιάννη οι στενοί του σύμβουλοι με προεξάρχουσα την μητέρα του Ντόρα που αποτελεί τον άτυπο σύμβουλο στρατηγικής στην εκλογική του καμπάνια, αλλά και την σύζυγο του Σία Κοσιώνη που γνωρίζει από πρώτο χέρι τις παγίδες των τηλεοπτικών αναμετρήσεων.


Το πρόβλημα είναι ότι ενώ η στρατηγική του να κρατηθεί ο Κασιδιάρης στην «αφάνεια» με δημοσκοπήσεις που αίφνης τον εμφανίζουν στην ουρά της δημαρχιακής κούρσας έμοιαζε να αποδίδει η μέτρηση της πρεσβείας κατέδειξε ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας υπερδραστήριος και παρατηρητικός διπλωμάτης ευρωπαικής δύναμης που ενδιαφέρεται σφόδρα για τις επιδόσεις του εθνικιστικού «μπλοκ» στις επερχόμενες ευρωεκλογές, παρατήρησε την τεράστια απόκλιση μεταξύ των δημοσκοπικών προβλέψεων και των αποδόσεων που δίνουν όλες οι στοιχηματικές εταιρείες για την μάχη της Αθήνας.
Κάποιες πρώιμες δημοσκοπήσεις από γνωστούς για τις…επιτυχίες τους τηλεοπτικούς «γκαλοπατζήδες» έμοιαζαν να προσβάλλουν την κοινή λογική, αφού εμφάνιζαν τον Κασιδιάρη να έχει χάσει το 60% της εκλογικής του δύναμης στην Αθήνα, σε μία εποχή όπου το πρόβλημα των λαθρομεταναστών στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι οξύτερο από ποτέ.
Αντιθέτως οι στοιχηματικές εταιρείες που δεν έχουν συνηθίσει να…χαρίζουν χρήματα επιμένουν στην πρόβλεψη ότι ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής θα είναι δεύτερος και σε απόσταση από τους κκ. Γερουλάνο και Ηλιόπουλο.

Ο ξένος διπλωμάτης που είναι επιφορτισμένος με την σύνταξη ειδικής αναφοράς για την καταγραφή της εκλογικής προοπτικής των εθνικιστικών κομμάτων στην Ελλάδα (σ.σ. όχι μόνο της «Χρυσής Αυγής») ανέθεσε άμεσα δημοσκόπηση σε πολυεθνική εταιρεία που ειδικεύεται σε τέτοιες μετρήσεις και ως εκ θαύματος η πραγματικότητα αποκαταστάθηκε!
Ο κ. Μπακογιάννης εμφανίζεται στο κατώφλι του 30%, ο Κασιδιάρης στο 16% με ανοδική τάση, ενώ μάχη δίνουν για την τρίτη θέση οι κ.κ. Ηλιόπουλος και Γερουλάνος.

Ο υποψήφιος του ΚΙΝΑΛ υπερέχει ελαφρά από εκείνον του ΣΥΡΙΖΑ και ανεβάζει τα ποσοστά του χάρις στην μεθοδική, ευρηματική, αλλά και ιδιαίτερα…ακριβοπληρωμένη καμπάνια του. Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι οι ειδικοί ερευνητές της εταιρείας που έκανε την μέτρηση έβαλαν σοβαρό «αστερίσκο» για την περίπτωση του κ. Ηλιόπουλου επισημαίνοντας ότι μπορεί να πριμοδοτηθεί από μη «ανιχνεύσιμους δημοσκοπικά» ψηφοφόρους, κυρίως μετανάστες που έχουν πολιτογραφηθεί σωρηδόν ως Ελληνες με συνοπτικές διαδικασίες το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Θορυβημένος ο Ευρωπαίος διπλωμάτης με την «διπλή» ιδιότητα μετέφερε την εικόνα αυτή σε αρχηγούς συστημικών πολιτικών κομμάτων και έτσι διέρρευσε στο επιτελείο του κ. Μπακογιάννη σκορπώντας νευρικότητα και πανικό.
Ηδη ο υποψήφιος δήμαρχος έχει παραγγείλει νέα μεγάλη δημοσκόπηση για λογαριασμό του η οποία θα αποτυπώνει την πραγματική εικόνα και θα μείνει εκτός δημοσιότητας.

Αν επαληθευτούν οι προβλέψεις της ξένης πρεσβείας, που είναι και το πιθανότερο, τίθεται θέμα για τις «εγχώριες» δημοσκοπήσεις που «έθαψαν» τον υποψήφιο της «Χρυσής Αυγής» δημιουργώντας στην κοινή γνώμη προσλαμβάνουσα παράσταση «χαμένης ψήφου».
Δεν είναι ασφαλώς η πρώτη φορά που οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα πέφτουν τραγικά έξω, ειδικά στην διερεύνηση της αντισυστημικής ψήφου, όπως στην περίπτωση του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015.

Απολύτως ενδεικτικό είναι ότι ελάχιστες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014 εταιρεία δημοσκοπήσεων εμφάνιζε τον Κασιδιάρη στο…7% και τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ Σακελλαρίδη στο 14%.
Οι προβλέψεις αυτές που διαψεύστηκαν πανηγυρικά με τον Κασιδιάρη να γράφει 9 μονάδες πιο πάνω και τον Σακελλαρίδη να ξεπερνά το 19% ξεπερνούν κάθε επιστημονική πρόνοια «στατιστικού σφάλματος» και παραπέμπουν σε μαγείρεμα με στόχο την χειραγώγηση του εκλογικού σώματος.

Ασφαλώς και υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα μεθοδολογίας στις μετρήσεις, όπως για παράδειγμα ότι στις τηλεφωνικές συνεντεύξεις δεν συμπεριλαμβάνονται τα κινητά και ότι συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες υποαντιπροσωπεύονται, αποφεύγοντας την συμμετοχή ή παραπλανώντας σκοπίμως τους τις εταιρείες για να μην δηλώσουν την πραγματική τους εκλογική πρόθεση.

Κατά συνέπεια δεν φταίνε πάντα οι δημοσκόποι για τις αστοχίες.
Στην περίπτωση όμως της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης μία συγκεκριμένη εταιρεία που εμφανίζει σταθερά…τέταρτο τον Κασιδιάρη ενώ προβλέπει ξαφνική «ανάταξη» του ΚΙΝΑΛ με εξωπραγματικά ποσοστά ξεπέρασε κάθε όριο.

Οι συστηματικές αποκλίσεις των προβλέψεων της εταιρείας αυτής (για τις οποίες ο ιδιοκτήτης της έχει ζητήσει στο παρελθόν δημοσίως συγνώμη), αν στην περίπτωση του δήμου της Αθήνας είναι τέτοιες που στην πράξη αλλοιώνουν πλήρως την πραγματικότητα επιχειρώντας χειραγώγηση εκλογικής συμπεριφοράς θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας εισαγγελέα.
Θα επανέλθουμε αμέσως μετά τις εκλογές… παραθέτοντας τα στοιχεία, αυτή τη φορά με ονόματα και διευθύνσεις…
loading...
Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger

12 σχόλια :

 1. Φαντάζεστε ντημπέητ ανάμεσα σε Μπακογιάννη και Κασιδιάρη;

  Εγώ αποκλείω να γίνη κάτι τέτοιο βέβαια, επειδή η σαπίλα τού πλουτοδημοκρατικού συστήματος θα φροντίση να προφυλάξη τον υιό τής Ντόρας από τον ΜΕΓΙΣΤΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ!!!

  Ο Κασιδιάρης είναι ΙΚΑΝΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΓΝΩΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

  Ενώ ψωφοδεξιός Μπακογιάννης (ο υμνητής τού "καπετάν Ερμή",τού πρωτοπαλήκαρου τού εκδοροσφαγέα Βελουχιώτη..) το μόνο προσόν που έχει, είναι το ότι είναι ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ!!

  ΣΤΟΙΧΗΜΑ:
  Τέτοιο ντημπέητ δεν πρόκειται να γίνη. Δεν θα το επιτρέψουν οι..Δημοκράτες τού Πρωκτού!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Λες να ξυπνήσει ο λαός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι μέχρι τώρα Δήμαρχοι καλυτέρεψαν ή χειροτέρεψαν τη ζωή των Ελλήνων της Αθήνας;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Να γινει δημοψηφισμα και να αποκλειστει δια βιου ολο το μητσοτακεικο απο την πολιτικη ...ειναι νεκρο βαρος για την Ελλαδα μονο κακα προξενησε η κλασμεντν ψωφοδεξια με τσουτσουνοκεφαλους θεουσες και λοιπους ξευτιλες ψευτες συκοφαντες που κανονικα πρεπει να δικαστουν και να εγκλειστουν ισοβια για αυτα που κανανε εναντιον της τριτης πολιτικησ δυναμης τησ χωρας της δοξασμενης χρυσης Αυγης.......ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΟΛΕΡΙΑΣΕΙ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Κωστάκης Μπακογιάννης είναι γόνος της πρωθιέρειας της διαπλοκής, της ίντριγκας και της ξενοδουλίας και εγγονός του φαταούλα δράκουλα των Χανίων κι έχει την αρχομανία και την απληστία καταγεγραμμένη στο οικογενειακό DNA του.

  Ένας υπερεκτιμημένος «γόνος»!

  Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα συστημικής οικογενειοκρατίας στην Ελλάδα, προβάλλεται μάλιστα και σαν «πετυχημένος» Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας – και προηγουμένως Δήμαρχος Καρπενησίου.

  Το πολιτικό προσωπικό της αυτοκαταστροφής μας αυτοαναπαράγεται επί τα χείρω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τα Δρακουλόπαιδα, τα Δρακουλοέγγονα, τα Ντοροκοπρόσκυλα και τα περιτρίμματα του καταρρέοντος Μιζοτακισμού, θεωρούν ότι είναι γεννημένοι για να αρμέγουν τα δημόσια ταμεία και να άρχουν του Ελληνικού λαού.

  Αφήστε μας βρε μιζοαρπάχτρες τουλάχιστον την ελπίδα για κάτι νέο , πιο έντιμο , πιο ηθικό πιο αξιόλογο…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο γιός της Ντόρας θέλει να δημαρχεύσει στην Αθήνα …

  Το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα δεν ανανεώνεται, αντλείται από τα πιο υποβαθμισμένα και ανυπόληπτα κοινωνικά στρώματα ( γόνους, επιγόνους και εγγονούς επαγγελματιών της πολιτικής), η δε ψήφος των πολιτών είναι παγιδευμένη σε επιλογές ντροπής ή απελπισίας.

  Όταν ρωτήθηκε ο Σωκράτης ποια πόλη διοικείται κακώς, απάντησε: «Εκείνη στην οποία οι άρχοντες εγκαθίστανται από φατρίες».

  «Ζούμε στη χώρα που ανέχεται το Μητσοτακέικο να σιτίζεται οικογενειακώς και αποκλειστικά από το δημόσιο εδώ και κάτι αιώνες και το μπακογιανέικο να στηρίζει τον πολιτικό του βίο, πάνω σε έναν θάνατο…» έγραψε η Κατερίνα Ακριβοπούλου.

  Αφήστε μας βρε μιζοαρπάχτρες τουλάχιστον την ελπίδα για κάτι νέο , πιο έντιμο , πιο ηθικό πιο αξιόλογο…

  Η ευθύνη απoμιζοτακοποίησης της Δήμου Αθηναίων ανήκει στους δημότες...  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αυτο που συμβαινει με αυτη την οικογενεια μονο στα απολιτιστα κρατη συμβαινει
  το επαγγελμα τους ειναι να ρουφηχτρες
  ολο το σοϊ διορισμενο στη πολιτικη απο τους γλυφτες Ελληνες
  και να τρωει
  με χρυσα κουταλοπιρουνα
  μεχρι τα τρισεγγονα των δισεγγονων τους
  οποιοι τον ψηφισουν χρειαζονται ψυχιατρο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σου λεει σιγα σιγα τρωγετε το σουτζουκι οχι γκλααπ μια και κατω...και ετσι το βαλανε εκει στο χωριο του μπαμπα του αεργο τιποτα δεν εκανε στην ζωη του αιντε βαλτο εκει να κανει τον δημαρχο ντεμεκ και σιγα σιγα θα τον κατεβασουμε και με την Α εθνικη ...μετα το προωθησανε κιάλλο νομαρχιεσ και τετοια ε περασανε τα χρονια τι θα κανω μαμα εγω τωρα ειπε στην πρωθιερεια της διαπλοκης μαμα του αντε ελα κατω να δουμε τι θα κανουμε με σενα ειπε αυτη και τσουυππ καμαρωτος καμαρωτος παρτονα στην αθηνα να γινει δημαρχος!!..παρτηνα ρε παρτηνα φωναζανε στον κακομοιρο τον σακαφλια ετσι ειναι αμα ξεκινας με γκολ α[ο τα αποδυτηρια και πεσανε ολοι τους λυτοι και δεμενοι να βγαλουν δηματρχοπουλο το παιντι...κακομοιρη αθηναιε ανοιξε τα ματια σου κυττα την γκαβομαρα σου και προσεξε τι θα ψηφισεις κυττα την συμπαογνια που σου στηνουν και ξεκαθαρισε τον αχρηστο να σηκωθει να παει να δουλεψει και να αφησει τα νταβατζηλικια αρκετα με το τζακι του Βλαντ ηπιαν αιμα 80 χρονια οχιι αλλο καρβουνο φωναζε ο θερμαστης μαστρακουλιας ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΕΙ ΚΑΜΙΆ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.

  ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΧΥΡΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν ζω Αθήνα αλλά και ζούσα εκεί δεν θα ψήφησα Μπακογιάννη για έναν απλό λόγο !!!! Ρε ξύπνιοι Αθηναίοι ποιος είναι ο Μπακογιάννης, έχει δουλέψει ποτέ στην ζωή του , από που έρχεται, ποιος τον έστειλε στην Αθήνα !!!!! Να μην πω σαν τι θα τρέξετε όλοι να ψηφίσετε έναν τύπο που το παίζει σωτήρας !!!Από πείσμα και μόνο θα ψήφιζα όποιον δήποτε άλλον! !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αει γεια σου σωστά μιλησες. Σιγά μην ψηφίσουμε Μπακογιάννη ή Κασιδιάρη. Χάθηκε κανένας σωστός; Που να εχει δουλέψει και λίγο στη ζωή του; Και δεν εννοώ τους ψηφοφόρους του.

   Διαγραφή