Βρετανία – ευρωεκλογές: Συντριβή στα όρια της εξαφάνισης δείχνει δημοσκόπηση για Τ.Μέι

Συντριβή στα όρια της εξαφάνισης περιμένει τους Τόρηδες της Τερέζα Μέι στην αναμέτρηση των ευρωεκλογών της Κυριακής στη Βρετανία, αφού τελευταία δημοσκόπηση τους δίνει ποσοστό μόλις 7%!

Σε αντίθεση με τους συντηρητικούς της Μέι που υποχωρούν στην πέμπτη θέση το κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ, λίγες μόλις εβδομάδες από την ίδρυσή του, καλπάζει ολοταχώς προς το θρίαμβο με ποσοστό 37%, μπροστά από τους Ελεύθερους Δημοκράτες που κερδίζουν άνετα τη δεύτερη θέση με 19% στη δημοσκόπηση της YouGov, τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν, που εξασφαλίζουν το άκρως απογοητευτικό 13% και νιώθουν καυτή την ανάσα των Πράσινων, που βρίσκονται μόλις μια ποσοστιαία μονάδα πίσω.

Οι Τόρηδες της Μέι και οι Εργατικοί χάνουν συνεχώς έδαφος το τελευταίο διάστημα λόγω του χαοτικού χειρισμού του Brexit, ενώ το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα του Φάρατζ από τρίτο την δεύτερη εβδομάδα του Απριλίου με 15% -μία μονάδα πίσω από τους Συντηρητικούς- τώρα «πετάει» αντλώντας από τις δεξαμενές των θιασωτών του Brexit άλλων κομμάτων, ακόμη και από τους Εργατικούς. Σε μια δεύτερη δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα το κόμμα του Brexit εξασφαλίζει μάλιστα ποσοστό 38% μπροστά από τους Εργατικούς (17%), τους Φιλελεύθερους (15%) και τους Τόρηδες της Tερέζα Μέι. Εκλογολόγοι εκτιμούν ότι αν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά αυτά στην κάλπη, τότε το κόμμα του Φάρατζ θα εξασφαλίσει τις 36 από τις 73 έδρες της Βρετανίας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

loading...