Καμμένος: «Θα επιδιώξουμε άμεσα εκλογές – Δεν έχουμε την πολυτέλεια για προεκλογική περίοδο μέχρι τον Οκτώβριο»

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ιδιαίτερη για την Ελλάδα», αλλά και για τον ίδιο, καθώς είναι η πρώτη φορά που δεν βρίσκεται στην Κάρπαθο, στο ετήσιο μνημόσυνο για την «εν ψυχρώ δολοφονία του αντιπτεράρχου Κώστα Ηλιάκη
από Τούρκο πιλότο, στις 23 Μαΐου 2006, στη διάρκεια αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών που είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο».

Και τόνισε ότι η σκέψη του ελληνικού λαού και όλων των πολιτικών δυνάμεων θα έπρεπε να είναι δίπλα στα στελέχη των ΕΔ που μάχονται προασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία «ιδίως τις στιγμές αυτές που η Τουρκία προκαλεί ανεβάζοντας την ένταση και στην περιοχή του Αιγαίου και με απειλή για «Αττίλα 3″ με εισβολή και κατοχή στην κυπριακή ΑΟΖ, δηλαδή στην ευρωπαϊκή ΑΟΖ».

Ο κ. Καμμένος προσέθεσε ότι και ο Πρόεδρος της Τουρκίας προκάλεσε, την Κυριακή 19 Μαΐου από την Σαμψούντα, δηλώνοντας ότι «δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού και αντίθετα ανακοίνωσε ότι έγινε γενοκτονία του τουρκικού λαού».

Επισημαίνοντας ότι η απειλή της Τουρκίας αφορά κυρίως την Ευρώπη και τις ευρωπαϊκές εκλογές, καθώς η Ελλάδα θα κάνει το καθήκον της στον εθνικό άξονα Θράκη-Αιγαίο-Κύπρος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις δηλώσεις της Φ. Μογκερίνι, που καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας, και του Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Ωστόσο προσέθεσε ότι «Ευρώπη δεν σημαίνει μόνο ανακοινώσεις συμπαράστασης σε μια χώρα-μέλος, σημαίνει κοινή άμυνα και εξωτερική πολιτική και ενεργοποίηση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του κοινού μηχανισμού άμυνας». Και ζήτησε και από όλες τις δυνάμεις από όλα τα κόμματα που θα προκύψουν μετά τις Ευρωεκλογές την άμεση προσφυγή στην ενεργοποίηση του μηχανισμού αυτού και στην υπεράσπιση από τις ευρωπαϊκές αμυντικές δυνάμεις της ευρωπαϊκής ΑΟΖ, ιδίως σε μια στιγμή που είναι μαζί μας όλες οι μεγάλες δυνάμεις.

Ο Πάνος Καμμένος είπε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας «εσκεμμένα δεν συζητήσαμε ποια Ευρώπη θέλουμε». Επισήμανε ιδιαίτερα ότι δεν συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στη νεολαία της Ευρώπης, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του που η Βουλή έκανε δεκτή την πρόταση των ΑΝΕΛ για «ψήφο στα 17″, προσθέτοντας «είναι η ώρα να μειωθεί το όριο ηλικίας από τα 25 στα 18 χρόνια για τις υποψηφιότητες στη Βουλή και στην Ευρωβουλή».

Τόνισε ότι οι ΑΝΕΛ καταθέτουν τη δική τους πρόταση με διατήρηση του status quo των εθνικών-κρατών, εξέφρασε την αντίθεσή του στην πολιτική των ΕΛΚ, ΕΣΚ και Ευρωπαϊκής Αριστεράς και εγκάλεσε τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις ότι «έχουν αποδεχθεί την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέσω της τραπεζικής ενοποίησης». «Ουσιαστικά αλλοιώνουν το όραμα των μεγάλων ηγετών και δημιουργών της Ευρώπης που μιλούσαν για Ευρώπη των εθνών-κρατών. Εδώ γίνεται προσπάθεια υποστολής των σημαιών, μετατροπής των χωρών σε νομαρχίες, απαξίωσης των θρησκειών, παραδόσεων, ηθών και εθίμων, κατάργησης της ισότητας» προσέθεσε και είπε ότι οι ΑΝΕΛ στην ΕΕ θα δώσουν τη μάχη για την επαναφορά στην Ευρώπη των ίσων, των εθνών-κρατών και των δημοκρατικών αποφάσεων.

Ο Π. Καμμένος αναφέρθηκε σε «επίθεση που δέχθηκαν οι ΑΝΕΛ από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων». «Βλέπουμε ακόμα και σήμερα εταιρείες να μας διπλασιάζουν το ποσοστό από την Κυριακή αλλά έχοντας συγκεκριμένη λογική λειτουργίας στα όρια της απάτης προσπαθούν να επηρεάσουν και τις τελευταίες ώρες την κοινή γνώμη», σημείωσε. Προσθέτοντας ότι «τα όρια έχουν εξαντληθεί» ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή για κατάθεση μηνύσεων και αγωγών για απάτη σε συγκεκριμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Είπε ακόμα ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι έτοιμοι το βράδυ της Κυριακής για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα για τις εθνικές εκλογές. Θεωρώντας ότι «δεν έχουμε την πολυτέλεια για προεκλογική περίοδο μέχρι τον Οκτώβριο», λόγω της προκλητικότητας της Τουρκίας, αλλά και της πορείας της οικονομίας και της αναμενόμενης ανάπτυξης, τόνισε ότι «απαιτείται κοινή γραμμή στα εθνικά θέματα και στα θέματα της οικονομίας». «Θα επιδιώξουμε την άμεση διενέργεια εκλογών και αν δεν γίνει αυτό, τουλάχιστον τη διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής πολιτικής» κατέληξε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Π. Καμμένος.

Δείτε εδώ όλη την διακαναλική συνέντευξη του Πάνου Καμμένου:

loading...