ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: «Η ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ»!

Η ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

2 ΒΙΝΤΕΟ

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


«Δεν θα μπορέσουν να ψεύδονται αιωνίως.
Θα πρέπει αργά ή γρήγορα να…
απαντήσουν, στη λογική με λογική, στις ιδέες με ιδέες, στο συναίσθημα με το συναίσθημα.
Και τότε θα σιωπήσουν: το κάστρο των εκβιασμών τους,
η βία και τα ψέματά τους θα καταρρεύσουν.»
Pier Paolo Pasolini
Ενώ τα τύμπανα του πολέμου εναντίον της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας ηχούν, η ζωή στο Καράκας είναι απολύτως φυσιολογική, δεν αναπνέεις αέρα ενός πολέμου που ήδη διεξάγεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς κι από την αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία στην “πολιτισμένη” δύση, σύμφωνα με τις εντολές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Όμως, ο λαός της Βενεζουέλας με σύνθημα “Η Πατρίδα θα νικήσει” βρίσκεται σε διαρκή κινητοποίηση. Αρκεί να σκεφθούμε πως τις τελευταίες ημέρες κατατάχθηκαν εθελοντικά στην Μπολιβαριανή Πολιτοφυλακή δύο εκατομμύρια πολιτών, έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα. 
Η διαδήλωση χιλιομέτρων λαού στις 23 Φλεβάρη αποδεικνύει πως ο Μαδούρο δεν είναι μόνος του. Μια ατελείωτη λαοθάλασσα από κόκκινα μπερέ και μπλούζες: «Είμαστε ο λαός του κομαντάντε Τσάβες, που δεν είναι νεκρός κι έγινε εκατομμύρια ανθρώπων»!
Φυσικά στα ελεγχόμενα από το Σόρος ΜΜΕ και δημοσιογράφους διαφεύγει το φονικό εμπάργκο εναντίον της Βενεζουέλας (το υπερψήφισε και η κυβέρνηση Τσίπρα με τον Κοτζιά… 
Οι ευρωπαίοι υπουργοί των εξωτερικών ΟΜΟΦΩΝΑ -και ο “αριστερός” Κοτζιάς- μετά από προτάσεις της Ύπατης Εκπροσώπου εξωτερικής πολιτικής και πολιτική ασφαλείας, της “αριστερής” ανεπάγγελτης Φρειδερίκης Μογκερίνι). 
Όπως ακριβώς τους διαφεύγει το φονικό εμπάργκο εναντίον της Συρίας, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, του Ιράν…
Η Διεθνής Αλληλεγγύη αποδεικνύει πως η Βενεζουέλα δεν είναι μόνη.
Είναι 40 χιλιάδες οι Κουβανοί γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, δάσκαλοι γεωπόνοι που βρίσκονται αυτή την ώρα στη γη του Μπολιβάρ κι από την Αβάνα φθάνουν φάρμακα στη Βενεζουέλα.
Η Ρωσία κι η Κίνα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα. 
Η “Ταξιαρχία Νέων Τσε Γκεβάρα”, μια αποστολή εκατοντάδων νεολαίων από δεκάδες χώρες έφθασε στο Καράκας και στο ξενοδοχείο Alba ξεκίνησε η “Συνέλευση των Λαών” και δεν υπάρχει έλεγχος στην είσοδο για τις τσάντες των συνέδρων… Πως προστατεύονται άραγε θα αναρωτιόταν ένας δυτικό πολίτης που τα ΜΜΕ τον βομβαρδίζουν για τον δικτάτορα Μαδούρο.
Το μυθικό Πολιτιστικό Κέντρο “La Estafeta”, που πήρε το όνομα τιμώντας τις νέες και νέους που ήταν “Σύνδεσμοι” με τα παράνομα κινήματα των δεκαετιών του ’60 και ’70, σε π΄ληρη δραστηριότητα.


ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TΑ BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ



loading...