Μ.Σαλβίνι-Μ.Λεπέν-Γ.Βίλντερς: «Βasta Islam – Η Ευρώπη είναι χριστιανική – Τέλος στην Παγκοσμιοποίηση»

Σε κοινή εμφάνιση προχώρησαν ο Ματέο Σαλβίνι και η Μαρίν Λεπέν το Σάββατο στο κέντρο του Μιλάνου στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Ιταλός ΥΠΕΣ «κατά της Ευρώπης των ελίτ και του παρελθόντος», έχοντας στο πλευρό κι άλλους συμμάχους.

«Σε αυτήν την πλατεία δεν υπάρχουν εξτρεμιστές, δεν υπάρχουν ρατσιστές ή φασίστες» είπε, απευθυνόμενος σε δεκάδες χιλιάδες που συγκεντρώθηκαν υπό βροχή στη μεγάλη πλατεία του Ντουόμο, του καθεδρικού ναού του Μιλάνου.

«Οι εξτρεμιστές είναι εκείνοι που κυβέρνησαν την Ευρώπη επί 20 χρόνια, στο όνομα της φτώχειας και της αβεβαιότητας» πρόσθεσε, μπροστά στις γαλάζιες σημαίες του κόμματός του, της Λέγκα, και σε λίγες κόκκινες του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν, η οποία συμβολικά «δάνεισε» στους Ιταλούς την Μασσαλιώτισσα, τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας, θεωρώντας ότι «η ημέρα της δόξας» των πατρίδων «έχει φθάσει», όπως είπε σε ομιλία της, που προηγήθηκε του Σαλβίνι.

Ο αρχηγός της Λέγκα κι αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης κάλεσε τους ψηφοφόρους να κινητοποιηθούν μαζικά στις 26 Μαΐου, για να ξεπεράσουν την Αριστερά στις ευρωεκλογές και να γυρίσουν την πλάτη στο παρελθόν.

«Η επιλογή είναι ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον, ανάμεσα στον δρόμο και τα σαλόνια των επιχειρηματικών κύκλων» είπε.

Κεντρικό πρόσωπο αυτής της συγκέντρωσης των ευρωπαϊκών κομμάτων της πατριωτικής, πραγματικής Δεξιάς, ο Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε στην καθολική θρησκεία και στις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, κραδαίνοντας ένα ροζάριο κι επικαλούμενος την Παρθένο Μαρία.

«Basta islam» είχε φωνάξει λίγο πριν ο Γκεερτ Βίλντερς, αρχηγός του Κόμματος της Ελευθερίας στην Ολλανδία, πριν η Μαρίν Λεπέν μιλήσει για «μία ολιγαρχία χωρίς σημεία αναφοράς, χωρίς ρίζες, χωρίς ψυχή, που μας κυβερνά με μόνη φιλοδοξία την υποταγή και στη διάλυση των εθνών μας».

«Λέμε “όχι” σε αυτή τη μετανάστευση που πνίγει τις χώρες μας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των λαών μας, του κοινωνικού μας κράτους και τις αξίες του πολιτισμού» είπε η Λεπέν, επικαλούμενη την Ευρώπη «των χιλιετιών», «κόρη της Αθήνας και της Ρώμης, του χριστιανισμού και του Διαφωτισμού».

«Θέλουμε να ζήσουμε στη Γαλλία ως Γάλλοι, στην Ιταλία ως Ιταλοί και ευρύτερα στην Ευρώπη ως Ευρωπαίοι» είπε.

«Μία θρησκεία που λέει ότι μία γυναίκα αξίζει λιγότερο από έναν άνδρα δεν θα μπορέσει ποτέ να επιβληθεί στη δική μου πατρίδα» φώναξε ο Ματέο Σαλβίνι, υπό τα χειροκροτήματα του πλήθους.

loading...

2 thoughts on “Μ.Σαλβίνι-Μ.Λεπέν-Γ.Βίλντερς: «Βasta Islam – Η Ευρώπη είναι χριστιανική – Τέλος στην Παγκοσμιοποίηση»

  1. Ας κυνηγούσατε έτσι και τους μαφιόζους!!Αλλά μ' αυτούς συνεργάζεστε. ΄Οπως στην Ιταλία στην ιταλική κυβέρνηση τα στελέχη της Λέγκας. ΄Η έστω ας μην κλείνατε συμφωνίες με Ρώσους μεγαλοεπιχειρηματίες δίνοντας κρατικά φιλέτα που δε σας ανήκουν όπως στην Αυστρία με τον ακροδεξιό της κυβέρνησης Κουρτς. Αλλά τη διαφθορά πολλοί εμίσησαν το χρήμα ουδείς.

  2. θα σε πίστευα, αν παρέθετες μία παρανομία συνεργασίας του Σαλβίνι ή της Λεπέν με την μαφία, παρανομία που έχει τελεσιδικήσει, όχι φήμες και αυθαίρετες κατηγορίες.
    Θυμάσαι τι έλεγαν για τη Χρυσή Αυγή; Την κατηγορούσαν ότι έχει οπλοστάσιο.

Comments are closed.