Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές – Ποια κόμματα θα πάρουν έδρες

Την εκτίμηση ότι η ΝΔ προηγείται με 9,3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των ευρωεκλογών κάνει το «Politico».Σύμφωνα με την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για την Ευρωβουλή της 26ης Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 35,12%, και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 25,8%.

Τρίτο κόμμα έρχεται το «Κίνημα Αλλαγής» με 7,4%, στην τέταρτη θέση η «Χρυσή Αυγή» (7,2%), ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,3%.

Με βάση αυτή την πρόβλεψη, η ΝΔ θα καταλάβει εννέα έδρες στο νέο Ευρωκοινοβούλιο, ο ΣΥΡΙΖΑ 7 το ΚΙΝΑΛ και η Χρυσή Αυγή 2 έδρες και το ΚΚΕ μία έδρα.

Σύμφωνα με το Politico, εκτός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μένουν η ΛΑΕ, η Ένωση Κεντρώων, το Ποτάμι, η ΜέΡΑ25, οι ΑΝΕΛ (1,28) και η Πλεύση Ελευθερίας (1,07%).

Η εκτίμηση του Politico στηρίζεται στα στατιστικά δεδομένα εθνικών δημοσκοπήσεων σε συνδυασμό με έναν αλγόριθμο που προβλέπει το εκλογικό αποτέλεσμα κάθε κόμματος.

loading...

4 thoughts on “Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 9,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές – Ποια κόμματα θα πάρουν έδρες

  1. Α Π Ο Χ Η…….ΤΣΙΠΡΑΣ……13 ΣΥΝΤΑΞΗ…..ΜΑ Ι ΟΣ……ΣΥΝΤΑΞΗ 1100 ΕΥΡΩ……ΒΑΖΟΥΝ 250 ΕΥΡΩ…….ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ……..ΒΑΛΕ ΤΗΝ 13 ΣΥΝΤΑΞΗ…..ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ……..ΑΝΤΕ ΡΕΕΕΕΕ ΡΕΜΑΛΙ ΣΚΑΦΑΤΕ………….ΧΟΥΝΤΙΚΕ.

  2. ΑΥΤΟΣ Ο….ΒΛΑΧΑΚΟΣ…….ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ Ο Λ Α……ΤΑ ΣΑ Ι Τ……..ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΕΙ……..ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;

  3. ΑΠΟΧΗ…..ΣΕ Ο Λ Ο Υ Σ ΤΟΥΣ….ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ…….ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ……….

  4. ΑΑΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑΑΑΑ ΒΡΕΕ ΕΝΑΣ ΠΟΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ….ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΟΧΙ ΤΟ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΡΩΜΕΡΙ ΚΛΕΦΤΟΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΩΦΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΛΟΠΩΔΥΤΗΣ Ο ΤΣΟΧΑΡΖΟΠΟΥΟΕΣ ΕΚΕΙ ΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΣΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ….ΣΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ….ΟΥΥΥΣΤ ΚΛΕΦΤΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ…

    ΣΑΡΩΣΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΚΙΣΤΟΥΣ ΤΑ ΚΩΛΟΒΑΡΔΟΥΛΑ…ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Comments are closed.