ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, Η «απαγορευμένη» εκδήλωση πραγματοποιείται στις 8 Μαΐου 2019

Το International Hellenic Association (ΙΗΑ) ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής σε συνεργασία με την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.) συν-διοργανώνουν, υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, την εκδήλωση «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ» στοRoyal Olympic Hotel (Στήλες Ολυμπίου Διός, στην Ακρόπολη), την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στις 7 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο.

Η εκδήλωση αυτή είχε προγραμματιστεί για τις 29/1/2019 στο Πολεμικό Μουσείο αλλά ουσιαστικά απαγορεύτηκε την παραμονή της εκδήλωσης, μετά την άρνηση του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να παραχωρήσει την αίθουσα.

Η συνολική διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι 80 λεπτά, η προσέλευση στην αίθουσα Ολυμπία (την μεγαλύτερη του Royal OlympicHotel) θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7 το απόγευμα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει σύντομους χαιρετισμούς (Αντιστράτηγου ε.α. Κωνσταντίνου Κόρκα Τιμής Ένεκεν, Αντιστράτηγου ε.α. Βασίλειου Ροζή εκ μέρους της Ενώσεως Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, Καθηγητή Ηλία Σταμπολιάδη εκ μέρους του International Hellenic Association και Κυρίας Καίτης Γάκη-Καψή, εκ μέρους του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης – Μακεδονίας «εν Αθήναις»), την προβολή ενός δεκάλεπτου βίντεο με διαχρονικές δηλώσεις προσωπικοτήτων για το Σκοπιανό, τις ομιλίες των Γεωργίου Ρωμανού – (ΜSc)/Συγγραφέα, ιστορικού ερευνητή, με θέμα «Μακεδονία, η επόμενη μέρα» – και Περικλή Νεάρχου, Πρέσβη ε.τ., με θέμα «Ο ελληνικός λαός και το έθνος απέναντι στην “Συμφωνία των Πρεσπών”».

Η εκδήλωση θα κλείσει με μήνυμα της Κυρίας Νίνας Γκατζούλη, συντονίστριας των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου για την πορεία και το μέλλον του Σκοπιανού προβλήματος.

Συντονιστής εκδήλωσης θα είναι ο γνωστός συγγραφέας, γεωστρατηγικός αναλυτής και Έλληνας Αξιωματικός ε.α., Σάββας Καλεντερίδης.

Για την εκδήλωση αυτή έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα στο Facebook στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.facebook.com/events/342612933123188/?ti=icl .

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το International Hellenic Association (ΙΗΑ) δραστηριοποιείται στον χώρο του διαδικτύου για τα ευρύτερα συμφέροντα του Ελληνισμού με 4.000 μέλη σε ολόκληρο τον κόσμο – Ακαδημαϊκούς, Καθηγητές, Επιστήμονες, διανοούμενους και ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών. Συντηρεί επιτροπές για διάφορα εθνικά θέματα και με την αντίστοιχη Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, συμμετείχε και συμμετέχει στον αγώνα για την Μακεδονία σε συνεργασία με τις Μακεδονικές οργανώσεις Ελλάδος και Υφηλίου καθώς και με διάφορες πατριωτικές επιτροπές αγωνιστών.

Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ) ιδρύθηκε με τον Αρχικό Ιδρυτικό Νόμο (Α.Ν.1287/1938) υπό την επωνυμία «Ένωσις Ελλήνων Αποστράτων Αξιωματικών». Τα χιλιάδες τακτικά μέλη της Ένωσης είναι οι εν αποστρατεία Αξιωματικοί και Ανθστές του Στρατού, των Κοινών Σωμάτων των Ε.Δ και της πρώην Χωροφυλακής.

πηγή

loading...