Έκθετος ο ΣΥΡΙΖΑ για την 7ήμερη εργασία - Υπουργοί του έχουν υπογράψει ακόμα και... εννιαήμερη! (φώτο)Σε «μπούμερανγκ» για τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι εξελίσσεται η απόπειρα κυβερνητικών στελεχών και αριστερών «τρολ» του Διαδικτύου να... χρεώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόθεση θεσμοθέτησης της επταήμερης εργασίας, όταν το ίδιο το κυβερνών κόμμα έχει ήδη κάνει αυτό που... καταγγέλλει!

Όπως προκύπτει, υπουργοί του Αλέξη Τσίπρα ήδη από το 2017 αποδέχθηκαν κλαδικές και επιχειρησιακές συμβάσεις, που προβλέπουν την συνεχόμενη εργασία και τα Σαββατοκύριακα. Μία σειρά συμβάσεων με την υπογραφή του υπουργείου Εργασίας περιέχουν διατάξεις για υποχρεωτική εργασία επτά ημερών, ενώ αποκορύφωμα της κυβερνητικής υποκρισίας χαρακτηρίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης την σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που προβλέπει, υπό προϋποθέσεις, εννέα συνεχόμενες ημέρες εργασίας.

Έτσι, και καθώς η ΝΔ εξακολουθεί να τονίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης ουδέποτε αναφέρθηκε σε επταήμερη εργασία, αλλά στην επταήμερη λειτουργία της εταιρείας Παπαστράτος, τα στοιχεία που κατέθεσαν στη Βουλή οι κ. Χατζηδάκης και Βρούτσης δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει την «σφραγίδα» του σε ένα καθεστώς εργασίας, για το οποίο τα στελέχη του επιχειρούν να καταγγείλουν τη Νέα Δημοκρατία!

Συγκεκριμένα, η επιχειρησιακή σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στο άρθρο 6, προβλέπει για τους μηχανοδηγούς ότι, «όταν προκύπτει υπηρεσιακή ανάγκη (π.χ. λήψη θερινών αδειών, μεγάλος αριθμός δελτίων ασθενείας ή έκτακτων περιστατικών) επιτρέπεται να εργάζονται πέραν του πενθημέρου άλλες 4 ημέρες (μέγιστο μέχρι 9 συνεχόμενες ημέρες) και να λαμβάνουν τουλάχιστον το ήμισυ των δικαιούμενων αναπαύσεων σε μηνιαία βάση». Μάλιστα, στο ίδιο άρθρο αναφέρεται ότι «στην περίπτωση της υπέρβασης των 7 συνεχόμενων ημερών θα πρέπει να υπάρχει συναίνεση του εργαζόμενου», καθιστώντας με τον τρόπο αυτό υποχρεωτικές τις 7 ημέρες εργασίας εφόσον το κρίνει η υπηρεσία.

Στη συγκεκριμένη εταιρεία, κατά πληροφορίες, λόγω έλλειψης προσωπικού, υπήρχε πρόβλημα με τη συνεχή εργασία των μηχανοδηγών και η συνεχής εργασία ήταν ένα γεγονός. Για το λόγο αυτό το σωματείο Σιδηροδρομικών είχε απευθυνθεί από το 2017 στο υπουργείο Εργασίας, ζητώντας τη διευθέτηση του προβλήματος και την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Τότε το υπουργείο και ο γενικός γραμματέας Εργασίας κ. Νεφελουδης, σύμφωνα με συνδικαλιστές, είχε κάνει απλές συστάσεις προς την εταιρεία. Στη συνέχεια το σωματείο των μηχανοδηγών είχε υπογράψει συμφωνία με την εταιρεία, με την οποία αποδεχόταν την 9ήμερη εργασία. Και αυτό, την στιγμή που υπήρχε σε ισχύ επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, η οποία προέβλεπε καλύτερους όρους εργασίας.

Τον Οκτώβριο του 2018 υπογράφηκε τελικά νέα επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας, με αποτέλεσμα στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ να καθιερωθεί επισήμως η 9ήμερη εργασία. Μάλιστα, τότε η ΓΣΕΕ είχε καταγγείλει ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας υποστήριξε ότι «δεν παρατηρείται καμία παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, καθόσον τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις του ΠΔ 88/99», παρότι σύμφωνα με την γενική συνομοσπονδία εργατών υπήρχε παραβίαση των νόμιμων χρονικών ορίων εργασίας.Τροπολογία Αχτσιόγλου για εργασία Κυριακές και αργίες

Μόλις χθες, δε, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, προκειμένου να εκδοθούν νωρίτερα οι συντάξεις, κατέθεσε τροπολογία, που υποχρεώνει τους εργαζόμενους του ΕΦΚΑ να εργαστούν Κυριακές και αργίες! Η τροπολογία Αχτσιόγλου αναφέρει επί λέξει ότι «η Διεύθυνση Ακίνητης Περιουσίας δύναται να λειτουργεί όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Το προσωπικό της υποχρεούται σε υπερωριακή εργασία κατά τις ημέρες αργιών και εορτών, ανάλογα με τις ανάγκες και με σκοπό την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ και των υποδομών στέγασης των υπηρεσιών του Φορέα».

Επίσης, ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι το οργανόγραμμα του ΕΦΚΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ τον Ιανουάριο του 2019 προβλέπει την υποχρεωτική υπερωριακή εργασία τις ημέρες αργιών και εορτών των εργαζομένων στη διεύθυνση Στέγασης και Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε να δύναται να λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα. Δυνατότητα συνεχούς λειτουργίας, χωρίς να είναι υποχρεωτική προβλέπεται και για τη διεύθυνση Πληροφορικής και Επικοινωνιών.Παρόμοια πρόβλεψη περί συνεχούς εργασίας, σημειωτέον, υπάρχει και στη σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων...

Post A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :


 1. Ο Τσίπρας ουδέποτε απαρνήθηκε το πεζοδρομιακό του παρελθόν, τους λιθοβολισμούς της αμερικανικής πρεσβείας, τις πυρπολήσεις τραπεζών και καταστημάτων, την καταστροφή των περιπολικών, τις καταλήψεις σχολείων.

  Δεν καταδίκασε τους Ρουβίκωνες, ούτε βέβαια τον θαυμαστή του Κουφοντίνα, τον γιό του Βούτση (που έχει καταδικαστεί γιά συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας). Άλλωστε, "δικά μας παιδιά είναι", σύμφωνα και με τον Δραγασάκη.

  Δεν αποδοκίμασε το θράσος του αρχιδολοφόνου Κουφοντίνα, για τον οποίο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σαλεμένοι αργόσχολοι εκδηλώνουν χωρίς ντροπή την αφοσίωσή τους.

  Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να εκδηλώσει την οδύνη του για τα θύματα της Marfin, ή για τους νεκρούς στην Μάνδρα και το Μάτι, όπου μεγαλούργησε η απανθρωπιά της Δούρου.

  Δεν ζήτησε συγγνώμη για τα δεκάδες ψέματα, που τον οδήγησαν στην εξουσία, για την εξάμηνη διαπραγμάτευση, που στοίχισε στην χώρα από 100 έως 200 δις.
  Για το τρίτο και πιό σκληρό μνημόνιο, με το οποίο δέσμευσε τον εθνικό μας πλούτο γιά 99 χρόνια.

  Για την συμφωνία των Πρεσπών με την οποία παρέδωσε όνομα, ταυτότητα και γλώσσα στου αλβανοσκοπιανούς.

  Δεν αναλογίσθηκε πόσο γελοίος έγινε αυτός, που θα καταργούσε τα μνημόνια, που θα χόρευε τους Ευρωπαίους εταίρους με τους ζουρνάδες, θα διέγραφε το χρέος της χώρας.
  Υποσχέθηκε ότι θα ανέτρεπε, μαζί με τον άλλο γελοίο του Ποδέμος, το κατεστημένο της Ευρώπης και αντί για όλα αυτά έχει κοψομεσιασθεί από τις κωλοτούμπες και τις υποκλίσεις .

  Αυτός ο θρασύς, αναιδής, αγράμματος και ακαλλιέργητος που μεγάλωσε με ιδεοληψίες του Λένιν, του Μάο, θαυμαστής του Κάστρο, που ονειρεύεται να εφαρμόσει και στην Ελλάδα τις διδαχές του Μαδούρο.

  Ο Τσίπρας έχει ενοχληθεί από την αποκάλυψη των διακοπών με χαβιάρια, σαμπάνιες, πούρα στο κότερο της Παναγοπούλου, διότι αυτοδιαφημίζεται ως αδιάλλακτος εχθρός του πλούτου, της πολυτέλειας και των απολαύσεων!

  Έχει ενοχληθεί διότι μαθεύτηκε ότι παραθερίζει τα καλοκαίρια στο Σούνιο, στην βίλα του εφοπλιστή Μαρτίνου.

  Διότι κατέρρευσε το προφίλ του ανθρώπου που, από τα νιάτα του, παλεύει ηρωικά και με ανιδιοτέλεια για τους φτωχούς, τους αναξιοπαθούντες και τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου και ο οποίος έχει κηρύξει πόλεμο με την πλουτοκρατία, την διαπλοκή και την διαφθορά.

  Πανικοβάλλεται τώρα διότι ούτε τα γαυγίσματα και η ψευτοπαλληκαριά του αγροίκου των Σφακίων, οι ασυναρτησίες του Τζανακόπουλου, ούτε "γέφυρές" με Θεοχαρόπουλο, Παπακώστα, Κουντουρά κλπ, δεν μπορούν να ανακόψουν την πορεία του προς την συντριβή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή


Loading...