Αποφεύγουν τον ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχει υποψήφιους σε 72 δήμους – Δεν θέλουν να «φορτωθούν» την εκχώρηση της Μακεδονίας

Πολλοί υποψήφιοι έχουν γυρίσει ήδη την πλάτη στον κ. Τσίπρα όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στη ΝΔ και δεν μιλούν μόνο για τους ψηφοφόρους, αλλά και τους υποψήφιους δημάρχους,
που η Κουμουνδούρου επιχείρησε να «καπελώσει», βγάζοντας ανακοίνωση για στήριξη στο πρόσωπό τους, χωρίς ωστόσο να έχουν ενημερωθεί.

Ακολούθησε βροχή αντιδράσεων και διαψεύσεων από τους ίδιους, που ξεκαθάριζαν ότι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να ταυτιστούν με το κυβερνών κόμμα και φυσικά με την πολιτική εκχώρησης της Μακεδονίας η οποία σήμανε και την αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάμεσά τους, με βάση ρεπορτάζ του aftodioikisi.gr, οι υποψήφιοι δήμαρχοι: Ραφήνας – Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, Παιανίας, Κώστας Μπουλμέτης, Σιντικής Σερρών, Όλγα Φυταγκουρίδου, Κρωπίας, Δημήτρης Κερασιώτης, Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης, Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου, Μαρκόπουλου Μεσογαίας, Γιάννης Πολίτης, Αιγιαλείας Αχαίας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιώργος Αραπίτσας, ενώ άλλοι, όπως της Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, δηλώνουν ότι ναι μεν στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά έχουν και υποψήφιους από άλλους κομματικούς χώρους.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ έχει δώσει χρίσματα, δεν μπόρεσε να βρει υποψηφίους σε 72 Δήμους σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, στις Περιφέρειες, όπου στις 2 από τις 13 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε επίσης να βρει πρόσωπα (σε Κρήτη και Δυτική Ελλάδα), υπάρχει ο κίνδυνος από τους υπόλοιπους 11 που έχουν λάβει το χρίσμα, να μην περάσει κανείς στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Καθαρές αποστάσεις από την Κουμουνδούρου, πήραν και δύο νυν αντιπεριφερειάρχες που κατεβαίνουν για δήμαρχοι: ο Γιώργος Καραμέρος, στο Δήμο Αμαρουσίου, που ήταν μαζί με τη Ρένα Δούρου και ο Πέτρος Φιλίππου, στο Δήμο Σαρωνικού. Στην οδό Πειραιώς εκτιμούν ότι οι υποψήφιοι, βλέποντας την επερχόμενη συντριβή του κ. Τσίπρα, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ταυτιστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ και να εισπράξουν μέρος της κοινωνικής δυσαρέσκειας.

«Τζάμπα καίνε ρεύμα στο Μαξίμου βγάζοντας ανακοινώσεις. Ο εξευτελισμός που τους επεφύλαξαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν μαζεύεται…» σχολίαζε ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ωστόσο το ζήτημα που δημιουργήθηκε από την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, όπου δηλώνονταν η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους συγκεκριμένους υποψήφιους, κρύβει από πίσω του ένα «μυστικό».

Η εταιρία που έχει αναλάβει να μεταδώσει τα αποτελέσματα για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, ζήτησε από τα κόμματα να δηλώσουν τους υποψηφίους που στηρίζουν με χρίσμα, ώστε να «χρωματίσει» το χάρτη.

Με δεδομένο, ότι ένας μετά τον άλλον οι υποψήφιοι στους οποίους προσέβλεπε η Κουμουνδούρου, διαψεύδουν και ξεκαθαρίζουν ότι δεν επιθυμούν να ταυτιστούν με το κυβερνών κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να δει σε ελάχιστους Δήμους το χρώμα του, στον εκλογικό χάρτη.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί και η εκτίμηση ότι οι 9 τουλάχιστον, από τις 13 Περιφέρειες θα είναι γαλάζιες, η δυναμική της παράστασης νίκης που θα απορρέει από τη συγκεκριμένη εικόνα το βράδυ της 26ης Μαΐου, σύμφωνα με τη ΝΔ, θα φέρει τον κ. Τσίπρα προ τετελεσμένων και θα πυροδοτήσει εξελίξεις, προδιαγράφοντας και το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών.  

loading...