Θρίλερ δίχως τέλος στην Κύπρο – Άκαρπες οι έρευνες για την 6χρονη Σιέρρα στη λίμνη Μεμί

Εξαιρετικά δύσκολο είναι το εγχείρημα του εντοπισμού του πτώματος της 6χρονης Σιέρρα στη λίμνη Μεμί στο μεταλλείο Ξυλιάτου, ακόμα και με τα υπερσύχρονα μέσα που έχουν από το περασμένο Σάββατο στην κατοχή τους οι Αρχές.

Υπολογίζεται ότι τα νερά στη λίμνη του Ξυλιάτου είναι πάνω από 70 μέτρα βάθος, ενώ μεγάλη είναι και η έκταση της με αποτέλεσμα ακόμα και για το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ να είναι δύσκολο να εντοπίσει οτιδήποτε, λόγω και του γεγονότος ότι μπορεί να καλύπτει μικρές εκτάσεις κάθε φορά, ενώ στον βυθό υπάρχουν φυσικά εμπόδια από κορμούς και λάσπη που καθιστούν δύσκολο το έργο των ερευνών.

Οι μέχρι τώρα ενέργειες έχουν αποβεί άκαρπες, και ήδη οι αρμόδιοι κάνουν νέες σκέψεις προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο το άψυχο σώμα της 6χρονης βρίσκεται στον μεγάλο κρατήρα του μεταλλείου με τοξικό νερό που έχει γεμίσει με όμβρια ύδατα. Σημειώνεται ότι ο καθ’ ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο “Ορέστης” στην κατάθεσή του υπέδειξε ότι η σορός της 6χρονης βρίσκεται στη λίμνη Μεμί. Υπενθυμίζεται ότι η σορός της μητέρας της εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο παλιό μεταλλείο του Μιτσερού.

Πιο ενθαρρυντικά είναι τα πράγματα για τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό όπου αναμένεται να εντοπιστεί η τρίτη βαλίτσα με τη σορό ακόμα ενός από τα θύματα του ίλαρχου της Εθνικής Φρουράς. Χθες, Δευτέρα, ολοκληρώθηκαν οι έρευνες χωρίς αποτέλεσμα και θα συνεχιστούν σήμερα το πρωί. Σημειώνεται ότι λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών με τους ισχυρούς ανέμους κατά διαστήματα, τα νερά στην Κόκκινη Λίμνη ήταν θολά, και επομένως η ρομποτική κάμερα δεν μπορούσε να δώσει σαφή εικόνα για το τι αφορούσε η διόγκωση που έδειχνε το σόναρ. Προς τον σκοπό αυτό, στο νέο στόχο που σηματοδοτήθηκε, καταδύθηκε στη λίμνη δύτης με σκάφανδρο για να εντοπίσει τι ακριβώς βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο. Η κατάδυση διήρκησε γύρω στα 40 λεπτά, αλλά όπως φάνηκε στο συγκεκριμένο σημείο υπήρχε βράχος.

Το απόγευμα ξαναμπήκε η ρομποτική κάμερα μαζί με μικρή βάρκα για να ερευνηθεί εκ νέου συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη, ενώ ακολούθως ξαναμπήκε και το σόναρ, όπου και σηματοδοτήθηκε νέο σημείο, για να συνεχιστούν εκ νέου σήμερα οι έρευνες.

loading...