Τελικός Κυπέλλου 2019: Σύγκρουση «Δικεφάλων» για τρίτη συνεχή χρονιά

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Ο αήττητος πρωταθλητής του 2019, «δικέφαλος του Βορρά», και η πρωταθλήτρια του 2018, Ένωση, συγκρούονται σε μάχη… μέχρις εσχάτων στο ΟΑΚΑ με έπαθλο το τρόπαιο του Κυπέλλου Ελλάδας.

Όπως έγινε το 2017 και το 2018, το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας δεν είναι άλλο από το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. «Ασπρόμαυροι» και «κιτρινόμαυροι» συγκρούονται για τρίτη συνεχόμενη φορά, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν κερδίσει τα δυο προηγούμενα τρόπαια, το 2017 στον Βόλο και το 2018 στο ΟΑΚΑ. Ο τελικός του 2019 θα αρχίσει σήμερα στις 20:30, με το θέμα που είχε απασχολήσει όλο το προηγούμενο διάστημα να είναι αυτό της απουσίας των οπαδών…

Οι δυο ΠΑΕ πήραν μόνο περιορισμένο αριθμό προσκλήσεων, όπως και η ΕΠΟ, με το σύνολο των θεατών του τελικού στο ΟΑΚΑ να είναι 1.040 άνθρωποι. Την ίδια ώρα, υπό τον φόβο των επεισοδίων, οι αστυνομικοί που έχουν «επιστρατευτεί» για τον αγώνα είναι 3.000, δείγμα πως υπάρχει τεράστια ανασφάλεια για το τι θα συμβεί. Και πως να μην υπάρχει, άλλωστε, αφού και την προηγούμενη του τελικού υπήρξαν περιστατικά βίας στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, οι δυο ομάδες πάνε χωρίς νέα αγωνιστικά προβλήματα στον τελικό και με στόχο το τρόπαιο. Για τον ΠΑΟΚ θα είναι το επιστέγασμα μιας μοναδικής χρονιάς στην ιστορία του, όπου πήρε το πρωτάθλημα αήττητος κι αν πάρει και το Κύπελλο θα κάνει νταμπλ για πρώτη φορά. Για την ΑΕΚ θα είναι η συνέχιση της κατάκτησης τίτλων, αφού μετά το περσινό πρωτάθλημα θα πάρει ρεβάνς για τους χαμένους τελικούς στο Κύπελλο και θα αποδείξει πως δεν ήταν… φωτοβολίδα.

Η… καινοτομία αυτού του τελικού, βέβαια, θα είναι απλά η παρουσία ξένων διαιτητών αλλά και η παρουσία του VAR. Το Video Assistant Referee θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά σε αγώνα ελληνικής διοργάνωσης, στον τελικό ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Όσο για τον διαιτητή, προέρχεται από τη Γερμανία. Συγκεκριμένα, διαιτητής του τελικού είναι ο Φέλιξ Τσβάιερ, με βοηθούς τους Τόρστεν Σίφνερ, Μάρκο Ακμίλερ, ενώ τέταρτος είναι ο Σβεν Γιαμπλόνσκι. Παρατηρητής της ΕΠΟ ορίστηκε ο Λάιφ Λίνμπεργκ, ενώ διαιτητής VAR είναι ο Σάσα Στέγκεμαν με βοηθό τον Μαρκ Μπος.

loading...