Α.Λυκουρέζος: «Ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο τέλος του Αυγούστου 2017»

Το ποσό των 200.000 ευρώ ως αμοιβή στο πλαίσιο της διευθέτησης της υπόθεσης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, υποστήριξε ότι ζήτησε από τον αδιχαμένο ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Ο γνωστός ποινικολόγος, στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου, κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στο δικαστήριο ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε ότι είχε ζητήσει από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, δικηγόρο του κρατούμενου επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου, 200.000 ως αμοιβή, προκειμένου όπως είπε «είτε να μην παρασταθουμε, είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή».

Να σημειωθεί πως ο κ. Λυκουρέζος εκπροσωπούσε τον δικηγόρο Γ. Αντωνόπουλο, ο οποίος είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014. Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωοπουλου είχε καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό ο Αριστείδης Φλώρος.

Σήμερα στην κατάθεσή του στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, ο κ. Λυκουρέζος σνέφερε πως ζήτησε το ποσό των 200.000 ευρώ από τον Φλωρο μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ως «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλωρου-Αντωνοπουλου».

Ο κ. Λυκουρέζος υποστήριξε πως γινόταν προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγησεις» (σ. σ. απο τον Φλωρο και τον Αντωνοπουκο)στην υπόθεση της αποπειρας ανθρωποκτονιας σε βαρος του Γ. Αντωνόπουλου.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε: «Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ στο τέλος του Αυγούστου 2017 ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθουμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή».

Μιλώντας για τον εντολέα του Γ. Αντωνόπουλο, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος είπε: «Για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φοβος παρότι ειχαν περασει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν».

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον συνήγορο του Αριστειδη Φλωρου, τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο κ. Λυκουρέζος διέψευσε τα ποσά στα οποία είχαν αναφερθεί μαρτυρες ότι ο ίδιος ζήτησε από τον αδικοχαμένο δικηγόρο.

Ακόμη, αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων. «Δεν αποτέλεσε αντικείμενο των συζητήσεων η αλλαγή των καταθέσεων των Αλβανών», υποστήριξε ο κ. Λυκουρεζος ενώ κατέθεσε πως είχε ενημερώσει τον Γιώργο Αντωνόπουλο οτι επρόκειτο να ζητήσει δικηγορική αμοιβή και πως ο ιδιος του είχε πει «χειρίσου το εν λευκώ».

Η δίκη συνεχίζεται.

loading...

1 thought on “Α.Λυκουρέζος: «Ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο τέλος του Αυγούστου 2017»

  1. Ο ΓΕΡΟΞΕΚΟΥΤΗΣ ΓΚΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟ-ΝΑΚΙΟΥ ΖΗΤΗΣΕ 200.000 "ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΘΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΝ ΛΕΥΚΩ"…

    ΑΝ Ο ΠΕΡΙ ΟΥ, ΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΑΥΡΑ, ΠΟΣΑ ΘΑ ΖΗΤΑΓΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ,ΩΣ ΔΙΚΟΛΑΒΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ;;;

    ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ "ΕΛΛΗΝΑΣ" ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ,ΓΙΑΤΙ Η ΒΡΩΜΑ ΤΩΝ ΛΕΥΚΟΚΟΛΛΑΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ,ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ …

Comments are closed.