Πρόεδρος της Αλβανίας: «Ε.Ράμα παραιτήσου οδηγείς την χώρα σε εμφύλιο – Καλώ τον λαό σε εξέγερση όπως το 1997»!

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, απείλησε ακόμα και με εμφύλιο πόλεμο τον Ε.Ράμα εάν αυτός δεν παραιτηθεί και προστέθηκε μαζί με τον Σαλί Μπερίσα σε αυτούς που ζητούν την λαού.

Εδώ βέβαια τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά καθώς εκ του θεσμού ενός Προέδρου Δημοκρατίας ο Μέτα θα έπρεπε  να είναι ουδέτερος. Όμως, ο Ιλίρ Μέτα προτρέπει προς αγώνα μέχρις εσχάτων προς ανατροπή του Ε.Ράμα και αυτό είναι κάτι που δείχνει πως τα πράγματα στην Αλβανία έχουν πλέον ξεφύγει.

Χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρώην πρόεδρος του κόμματος ‘Σοσιαλιστικό Κίνημα για Ενσωμάτωση’ απείλησε με ένα δεύτερο 1997, εάν ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δεν εγκαταλείψει την στάση που κρατάει.
Πριν από λίγες ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα είπε ότι η χώρα θα γίνει χειρότερη από ό, τι το 1997, αλλά και ο πρόεδρος συμφωνεί μαζί του και προωθεί αυτή την ιδέα.

Χθες ο Μέτα σε εκδήλωση στο Σερρίκ,  δήλωσε ότι η χώρα κατευθύνεται σε εμφύλιο πόλεμο. Το μήνυμά του ήταν, σαφώς, προς τον πρωθυπουργό Ράμα, απειλώντας τον με τον τρόπο αυτόν,  εάν δεν συμβιβασθεί με την αντιπολίτευση όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

«Νομίζω ότι αυτή η κατάσταση δεν θα ξαναγινόταν μετά από 22 χρόνια, από τότε που η Αλβανία  διαιρέθηκε το 1997, το οποίο ήταν πολύ κακό έτος.»

Η αλβανική εφημερίδα επικρίνει τη στάση του προέδρου της αλβανικής δημοκρατίας σημειώνοντας  χαρακτηριστικά:

«Όταν ήταν πρόεδρος του κοινοβουλίου, ο Μέτα, δεν υποστήριξε ποτέ το Σοσιαλιστικό Κόμμα που ήταν τότε στο συνασπισμό, αλλά προσπαθούσε να κρατήσει το ρόλο του ουδέτερου προέδρου.

»Αλλά, τώρα που είναι πρόεδρος της δημοκρατίας, κουβαλά νερό στο μύλο της αντιπολίτευσης, ενώ έχει τη δυνατότητα να μειώσει τις πολιτικές εντάσεις και να πείσει τα κόμματα σε μια ήπια στάση, εντούτοις ο αρχηγός του κράτους φαίνεται να χύνει περισσότερο λάδι στη φωτιά, με την ομιλία του για επιστροφή της χώρας στα γεγονότα του 1997», σημειώνει το δημοσίευμα.

loading...