Συναγερμός για επιδημία πανώλης- Σε καραντίνα 158 άτομα σε Ρωσία και Μογγολία (Φωτο)

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της Μογγολίας αλλά και της Ρωσίας μετά τον θάνατο ζευγαριού από βουβωνική πανώλη, ενώ 158 άτομα που ήρθαν σε άμεση ή έμμεση επαφή μαζί τους έχουν μπει όλοι σε καραντίνα επ’ αόριστον!

Ειδικότερα, οι αρχές της Μογγολίας επιβεβαίωσαν τους θανάτους ζευγαριού από βουβωνική πανώλη στην περιοχή Ολγκίι της Δυτικής Μογγολίας. Από εκείνη την στιγμή σήμανε συναγερμός. Η περιοχή Ολγκίι έχει παντελώς αποκλειστεί και τα σύνορα με την Ρωσία είναι κλειστά από τις 30 Απριλίου αφού υπάρχει φόβος επιδημίας βουβωνικής πανώλης.

Οι εικόνες είναι σοκαριστικές και δείχνουν προσωπικό να είναι ντυμένο με ειδικές στολές και να δίνουν προστατευτικά ρούχα σε επιβάτες αεροπλάνου που μόλις είχαν προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλαανμπατααρ από τις περιοχές Μπαγιαν, Ολγκίι και Κβοντ.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ομάδες από το Εθνικό Κέντρο Μεταδοτικών Νοσημάτων προκειμένου να εξετάσουν τους επιβάτες. Όλοι οι επιβάτες από το Ολγκίι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και άλλοι εξετάσθηκαν σε ένα κλειστό γήπεδο όπου μεταφέρθηκαν.

loading...