Αλέξης Μητρόπουλος: «Προεκλογική «φούσκα» η 13η σύνταξη»

Για το προεκλογικό πακέτο παροχών που παρουσίασε από το Ζάππειο την Τρίτη ο πρωθυπουργός και περιλαμβάνει «εδώ και τώρα» μισή σύνταξη δώρο, αλλά και εξαγγελίες για μελλοντικές παροχές από το 2020 και μετά, μίλησε ο καθηγήτης πανεπιστημίου Αλέξης Μητρόπουλος.

«Ο Πρωθυπουργός έδωσε πίσω πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρε από τους συνταξιούχους», τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως αν και τα μέτρα Τσίπρα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, θα μπορούσαν να αφορούν περισσότερους και να είναι πιο ευεργετικά κυρίως για την μικρομεσαία τάξη που έχει πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μητρόπουλος, «ο πρωθυπουργός δίνειουσιαστικά μία σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους που με την κατάργηση του ΕΚΑΣ έχασαν 5.000 ευρώ», ενώ στους συνταξιούχους που λαμβάνουν πάνω από 1.000 και έχουν χάσει 8.000 με 10.000 ευρώ«τους δίνει το 30% της μειωμένης σύνταξης».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «πρόκειται για ένα προεκλογικό παιχνίδι σε συνεννόηση με τους δανειστές», κάνοντας μάλιστα λόγο για εμπαιγμό και εξεπάτηση των συνταξιούχων.

«Ταφόπλακα» στα αναδρομικά η 13η σύνταξη

Ο γνωστός καθηγητής Πανεπιστημίου δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο το μείζον θέμα των αναδρομικών που διεκδικούν χιλιάδες συνταξιούχοι από τις παράνομες παρακρατήσεις στις συντάξεις τους.

Ο κύριος Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε πως «η 13η σύνταξη αποτελεί έμμεση ταφόπλακα στα αναδρομικά. Αν ψηφιστεί η 13η σύνταξη κατά τον τρόπο που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός τότε οι συνταξιούχοι θα πρέπει να ξεχάσουν τα αναδρομικά».

Για το κοινωνικό μέρισμα ο κ. Μητρόπουλος ανέφερε ότι «απευθύνεται σε μία πολύ μικρή μερίδα του πληθυσμού. Τους απόλυτα φτωχούς. Τα εισοδηματικά κριτήρια βάση των οποίων κατανέμεται είναι πολύ αυστηρά και αφήνει εκτός πολύ κόσμο. Θα πρέπει να υπάρξει πλεόνασμα από την ανάπτυξη.

Αναφορικά με το μέλλον του Ασφαλιστικού ο γνωστός δικηγόρος τόνισε πως «το Ασφαλιστικό θα καταρρεύσει αν δεν υπάρξει άμεσα λύση. Η νέα αγορά εργασίας δεν μπορεί να εγγυηθεί τις υψηλές συντάξεις. Έτσι στο μέλλον το ύψος των συντάξεων θα εξαρτάται από το ύψος των -χαμηλών- μισθών.

Σύμφωνα με τον κύριο Μητρόπουλο, έχει ψηφιστεί και από τα 5 μνημονιακά κόμματα, οι συντάξεις να δίνονται με βάση τα περιουσιακά στοιχεία.

«Η σύνταξη θα μειώνεται ανάλογα με τα εισοδηματικά κριτήρια του ασφαλισμένου. Δεν θα μετράνε μόνο τα χρόνια Ασφάλισης αλλά θα τεθούν και εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση της σύνταξης».

loading...

1 thought on “Αλέξης Μητρόπουλος: «Προεκλογική «φούσκα» η 13η σύνταξη»

  1. Επι χρονια ωρυονταν στα καναλια απευθυνομενος παντα στους αγαπημενους του κρατικοδιαιτους πελατες (παντα ΔΥ,ΟΣΕ,ΔΕΗ,ΕΛΤΑ,παντα ρετιρε κλπ).ΜΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ!!ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ!Εννοουσε τα θηριωδη εφαπαξ τις υπερογκες πλασματικες συνταξεις και οτιδηποτε πλουτιζε ασυδοτα τον στρατο κατοχης του δημοσιου.Ουτε για μια στιγμη ουτε για ενα δευτερολεπτο δεν αναρωτηθηκε που θα ευρισκε το κρατος και οι φορολογουμενοι τα απιθανα ποσα για να πληρωθουν οι αργομισθοι και οι καρεκλοκενταυροι του δημοσιου.Η στριγγια φωνη εβγαινε αβιαστα .ΜΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ!ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΣΤΕ! Η απληστια και η ιδιοτελεια αυτων των δικηγορων-καθηγητων (της Νομικης παρακαλω) χτυπουσε ταβανι.Ο αλλος ο Κατρουγκαλος ο κυριος 12% (και αυτος δασκαλος της δημοκρατιας και μεγας Συνταγματολογος) εγινε μεχρι και υπουργος για να διορισει την πελατεια του.Θυσιαστηκε για το πελατολογιο του. …….Αν νομιζει κανενας οτι με τετοιους ηγετες μπορουμε να πορευθουμε στο μελλον μαλλον ειναι μακρυα νυχτωμενος.Σιγα μη κανω αναλυση για τα αυτονοητα.Οποιος δεν καταλαβαινει τα προφανη ας περιμενει τα αποτελεσματα.Ηρθε η ωρα!!!

Comments are closed.