1 εκατ. Σέρβοι τουρίστες στην Ελλάδα – Bελιγράδι «καλεί» Αθήνα

Eβδομήντα περίπου στελέχη τουριστικών οργανισμών της Σερβίας βρίσκονται ήδη από χθες στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την προβολή της χώρας τους στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση την αύξηση των Ελλήνων τουριστών, τόσο στην πρωτεύουσα το Βελιγράδι, όσο και σε άλλες περιοχές, λιγότερο γνωστές.

Οπως αναφέρθηκε από την πρόξενο Δημοκρατίας της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη Dragana Glisic, στο πλαίσιο χθεσινής παρουσίασης του προορισμού, σε εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης, υπάρχει περιθώριο εξέλιξης και βελτίωσης των σχέσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία, ειδικότερα στον τομέα της οικονομίας και κατ’ επέκταση του τουρισμού. Αλλωστε, η Ελλάδα, όπως ανέφερε η κυρία Glisic, αποτελεί κατεξοχήν τουριστικό προορισμό για τις διακοπές των Σέρβων τουριστών.

1 εκατ. Σέρβοι τουρίστες στην Ελλάδα

Οπως αναφέρθηκε, την Ελλάδα επισκέπτονται περίπου 1 εκατ. Σέρβοι τουρίστες, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οταν αντίστοιχα, οι Ελληνες που ταξιδεύουν στη Σερβία, και κυρίως στο Βελιγράδι, αντιστοιχούν σε μόλις 80.000.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τουρισμού της Σερβίας, οι Ελληνες τουρίστες καταλαμβάνουν την 1η θέση με προορισμό τους το Βελιγράδι, ενώ αντίστοιχα σε άλλους προορισμούς στην χώρα βρίσκονται στην 6η θέση.

Πέρυσι, παρατηρήθηκε αύξηση Ελλήνων τουριστών στη γειτονική χώρα, στο μεν Βελιγράδι κατά 11%, στο σύνολό της η χώρα κατά 12%.

Επισημάνθηκε επίσης, ότι τον μήνα Μάρτιο, καταγράφηκε αύξηση Ελλήνων τουριστών στο Βελιγράδι.

Αεροπορική και οδική σύνδεση 

Σ’ ότι αφορά τη σύνδεση μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας, με την ολοκλήρωση σχεδόν όλου του αυτοκινητόδρομου, που συνδέει την Ελλάδα με την Ουγγαρία, το οδικό ταξίδι από Θεσσαλονίκη για Βελιγράδι, θα διαρκεί λιγότερο από 6 ώρες, σε ασφαλή δρόμο (περίπου 700 χλμ.). Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα σύνορα με Σερβία, το ταξίδι διαρκεί λιγότερο από 2,5 ώρες. Το Βελιγράδι βρίσκεται πάνω στο σταυροδρόμι των αυτοκινητοδρόμων Ε-70 και Ε-75.

Βεβαίως, υπάρχει και απευθείας αεροπορική σύνδεση, με την Air Serbia, με καθημερινές πτήσεις από/προς Θεσσαλονίκη στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου Nikola Tesla  (18 χλμ.). Από τα τέλη Μαΐου έως και τα τέλη Οκτωβρίου, θα πραγματοποιούνται δυο πτήσεις καθημερινά (μια πρωί και μια βράδυ), ενώ κατά το χρονικό διάστημα Ιούλιος – μέσα Σεπτεμβρίου, θα εκτελείται και μια τρίτη πτήση καθημερινά, η οποία, ωστόσο, θα είναι πτήση τσάρτερ.

Αντίστοιχα, από Αθήνα, πτήσεις εκτελούνται καθημερινά, προς το Βελιγράδι, 2-3 φορές την ημέρα, και με άλλες αεροπορικές εταιρίες, ενώ η σέρβικη αεροπορική εταιρία πραγματοποιεί πτήσεις τσάρτερ από το Βελιγράδι προς τα ελληνικά νησιά (Κεφαλονιά, Κω, Ρόδο, Σάμο, Σαντορίνη, Μύκονο, Λήμνο, Χίο), προς Ακτιο κτλ.

Διανυχτερεύσεις Σέρβων τουριστών στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, για το 2018 καταγράφηκαν 53.318 διανυχτερεύσεις Σέρβων τουριστών στα ξενοδοχεία – μέλη της ΕΞΘ, σημειώνοντας μια μικρή μείωση της τάξεως του 1% σε σχέση με το 2017, όπου καταγράφηκαν 53.855 διανυχτερεύσεις.

Να σημειώσουμε, ότι το roadshow των Σέρβων φορέων του τουρισμού, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 8 Οργανισμούς Τουρισμού της χώρας (Belgrade, Vojvodina, Sokobanja, Kragujevac, Εθνικός Οργανισμός Τουρισμού Σερβίας κ.ά.) αύριο, Τετάρτη 15/5, θα βρίσκεται στην Αθήνα, την Παρασκευή 17/5 στη Λάρισα, με επιστροφή στη Σερβία, την Κυριακή 19/5

loading...

1 thought on “1 εκατ. Σέρβοι τουρίστες στην Ελλάδα – Bελιγράδι «καλεί» Αθήνα

  1. 1 εκατ. ε? ε ρε εχει να πεσει κλεψιμο θα πλακωσουν οι γυφτοσερβοι πορτοφολαδες και το πουταναριδι θα παει συννεφο παλι η παραβατικοτητα θα την πληρωσουμε ακριβα την νυφη..

Comments are closed.