Δύο μαθητές οι δράστες της επίθεσης σε σχολείο στο Ντένβερ με 1 νεκρό και 8 τραυματίες

Ο ένας είναι 18 ετών και ονομάζεται Ντέβον Έρικσον – Ο δεύτερος είναι ανήλικος – Σε κρίσιμη κατάσταση αρκετοί από τους τραυματίες με τον νεότερο να είναι 15 ετών

Δύο μαθητές, ένας 18χρονος και ένας ανήλικος, είναι οι δράστες της επίθεσης με έναν νεκρό και οχτώ τραυματίες στο σχολικό συγκρότημα STEM School Highlands Ranch του Ντένβερ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 18χρονος ονομάζεται Ντέβον Έρικσον ενώ τα στοιχεία του ανήλικου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Το σχολικό συγκρότημα στο οποίο φοιτούν περίπου 1.850 παιδία καθώς διαθέτει νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το λύκειο στο Κολουμπάιν στο οποίο πρίν από 20 χρόνια είχαν σκοτωθεί 12 μαθητές και ένας καθηγητής από δύο άλλους μαθητές.

Το σχολείο ήταν, επίσης, ένα από τα κτήρια που αποκλείστηκαν στις 17 Απριλίου όταν ήταν σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για μια γυναίκα που έλεγε ότι είχε εμπνευστεί από το μακελειό στο Κολουμπάιν, πριν τελικά να εντοπιστεί νεκρή αφού είχε αυτοπυροβοληθεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία οι δύο δράστες της επίθεσης στο Ντένβερ μπήκαν στο σχολείο λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα ΗΠΑ) «και προχώρησαν αρκετά» πριν να πυροβολήσουν κατά μαθητών που βρίσκονταν σε δύο σχολικές αίθουσες.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο νεκρός μαθητής είναι ηλικίας 18 ετών ενώ από τους 8 τραυματίες αρκετοί νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση με τον νεότερο εξ αυτών να είναι ηλικίας 15 ετών.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες μετά από μάχη, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας διευκρινίζοντας ότι για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους εμπλεκόμενους στην επίθεση.
loading...