NOTRE-DAME: ΓΙΑΤΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;


ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ…

Του Jacques Guillemain (Riposte Laique)

Υπάρχει ένα καίριο ερώτημα: Ποια είναι η προέλευση αυτής της φωτιάς;

Από χθες το βράδυ, ο εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για «ακούσια καταστροφή από την πυρκαγιά» μακριά από κάθε εγκληματική ενέργεια, ενώ η φωτιά δεν είχε ακόμα τεθεί υπό έλεγχο και δεν υπήρχε τίποτα που να συνηγορεί ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάποιο τυχαίο γεγονός.

Η εισαγγελική αρχή γνωρίζει πολύ καλά ότι θα χρειαστούν αρκετές ημέρες έρευνας για να προσδιοριστούν οι πραγματικές αιτίες αυτής της πυρκαγιάς. Πώς μπορεί να δώσει τα συμπεράσματα μιας μακράς έρευνας που δεν έχει ξεκινήσει; Είναι εκπληκτικό.

Την Τρίτη 16 Απριλίου στις 19 μ.μ., οι 50 ερευνητές που διορίστηκαν δεν είχαν εισέλθει ακόμα εντός του κατεστραμμένου καθεδρικού ναού. Αλλά ο εισαγγελέας είχε ήδη εκδώσει την ετυμηγορία του: Τυχαία έγιναν όλα!

Τόσο μεγάλος είναι ο φόβος μήπως ανακαλυφθεί κάποια εγκληματική πράξη, κάποια νέα επίθεση ισλαμικής προέλευσης, ώστε παραλύει τους ηγέτες μας;

Αλλά αυτή η βιασύνη της εισαγγελίας να αποκλείσει τα εγκληματικά αίτια εγείρει φόβους ότι η αλήθεια θα κρυφθεί αν η έρευνα αποκαλύψει μια τρομοκρατική ενέργεια.

Από πολιτική άποψη, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καταδίκαζαν αμέσως όλους όσους εξέφραζαν αμφιβολίες για την μη ύπαρξη εγκληματικής πράξης.

Πώς ξεκίνησε μια πυρκαγιά στις 6:50 μ.μ. όταν οι εργαζόμενοι είχαν εγκαταλείψει τον χώρο στις 5:30 μ.μ.;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...