Μαρτυρία κόλαφος κατά του ληστή Ζακ Κωστόπουλου από αλλοδαπό: «Mας απειλούσε όλους με γυαλί – Μας έσωσαν οι αστυνομικοί»

Κόλαφος είναι μαρτυρία ενός αυτόπτη μάρτυρα που τυχαίνει να είναι αλλοδαπός, για την υπόθεση του ληστή Ζακ Κωστόπουλου. Ο αλλοδαπός αυτόπτης μάρτυρας που χαρακτηρίζει την δράση των
αστυνομικών απολύτως νόμιμη και αναγκαία, έρχεται να ανατρέψει τα όσα υποστήριζαν οι συνήγοροι και το περιβάλλον του ληστή Ζακ Κωστόπουλου.

Ο αλλοδαπός αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει καρέ-καρέ πως οι 8 (!) αστυνομικοί δεν μπορούσαν να συνεφέρουν και να περάσουν χειροπέδες στον ληστή Ζακ Κωστόπουλο καθώς ήταν σε κατάσταση αλλοφροσύνης

Η ιδιαιτερότητα της κατάθεσης έγκειται στο γεγονός ότι αφορά έναν πολίτη που φορούσε κίτρινη μπλούζα και στα βίντεο φαίνεται να είναι καθόλη τη διάρκεια του επεισοδίου πλησίον στον Ζακ Κωστόπουλο και τους αστυνομικούς.

Τη μαρτυρία μάλιστα του συγκεκριμένου προσώπου ζήτησαν με αίτησή τους οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου θεωρώντας τη μαρτυρία του άκρως απαραίτητη.

Πράγματι λοιπόν μετά από έρευνα της ανάκρισης κατέστη εφικτό να βρεθεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος, ο οποίος είναι αλλοδαπός και εργαζόμενος σε εταιρεία πλησίον του περιστατικού.

Ο συγκεκριμένος μάρτυρας στην κατάθεσή του αναφέρει ότι ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν σε κατάσταση αλλοφροσύνης και οι αστυνομικοί λειτούργησαν απολύτως σύννομα, καθώς χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Ταυτόχρονα ήρθε η ΔΙΑΣ και έδωσε σήμα “αφοπλίστηκε ο ληστής από πολίτες” και πηγαίνοντας προς τον Ζακ έδωσε σήμα ”καλέστε άμεσα ΕΚΑΒ υπάρχει τραυματίας, πιθανά κομμένος στο λαιμό”.

Εκεί είπα εγώ στον αστυνομικό, δεν είναι κομμένος στο λαιμό αλλά στα χέρια του.

Μόλις μαζεύτηκε η ΔΙΑΣ από πάνω του εκεί είναι που πήρε το γυαλί και το προέταξε προς τον κόσμο.

Εξαφανίστηκαν όλοι, πετάχτηκαν σαν τις κατσαρίδες. Αφού έπεσε στο τραπέζι τον κλώτσησε ο ΔΙΑΣ για να πέσει κάτω.

Προηγουμένως έτρεχε με το γυαλί στο χέρι.

Εκεί τον ακινητοποίησαν οι αστυνομικοί, και πάλι δεν μπορούσαν να τον κάνουν καλά, μιλάμε για αγρίμι, δεν μπορούσαν να του βάλουν χειροπέδες για κανέναν λόγο.

Δεν συνεργαζόταν με τίποτα για την χειροπέδησή του. Από εκεί και πέρα και οι οκτώ της ΔΙΑΣ προσπαθούσαν να τον συμμορφώσουν, με καμία επιτυχία, αντιστεκόταν πολύ, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό το πράγμα, ήταν πρωτοφανές.

Ο ένας είχε βάλει κόντρα το πόδι του στο πάτωμα, ο άλλος προσπαθούσε να του ισιώσει τα πόδια για να τον γυρίσουν μπρούμυτα για να του βάλουν τις χειροπέδες εκεί ήταν που έπεσε από τον έναν αστυνομικό το γκλομπ και το σήκωσα για να μην το πάρει κανένας. Η διαδικασία κράτησε περίπου ένα με ενάμιση λεπτό που είναι μεγάλος χρόνος.

Εγώ είχα βάλει κόντρα το πόδι μου στον έναν αστυνομικό γιατί γλίστραγε, για να μην πέσει κάτω. Για κανέναν λόγο δεν θεωρώ ότι οι αστυνομικοί υπερέβησαν το όριο που επιβάλλει το καθήκον τους, και αυτοί τρομαγμένοι ήταν.

Οι ενέργειες που κάνανε ήταν ανάλογες με την αντίσταση που προέβαλε ο κατά την ώρα δράστης. Αν δεν κάνανε ό,τι κάνανε δεν θα μπορούσαν να τον ακινητοποιήσουν, αυτά δεν τα βλέπεις ούτε στις ταινίες. Τη στιγμή που έφτασε το ΕΚΑΒ κατάφεραν να τον χειροπεδήσουν. Όσο ήταν στο έδαφος είχε τις αισθήσεις του, εγώ τον έβλεπα να κουνιέται. Πρέπει να λιποθύμησε στο φορείο».

loading...