Ανδρέας από τα Lidl

Ολο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι η κυβέρνηση θα τα παίξει όλα για όλα στον δρόμο προς τις εκλογές. Πιεζόμενοι από τις οικτρές για την ίδια δημοσκοπήσεις και με το μοναδικό τρόπο να
γυρίσει το παιχνίδι να επικεντρωθεί στην οικονομία, στο Μαξίμου ετοιμάζονται να δώσουν νέες παροχές και ταυτόχρονα να παίξουν το παιχνίδι της Δικαιοσύνης ρίχνοντας στην αρένα, ακόμη και χωρίς στοιχεία, όσους εμπλέκονται στην υπόθεση της Novartis.

Το κυριότερο αναδείχθηκε το Σάββατο στο Γαλάτσι. Παρέλασαν τα «σωσίβια» του Αλέξη Τσίπρα. Από τον Θεοχαρόπουλο που μέχρι πρότινος έβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι όλους τους υπασπιστές του Τσοχατζόπουλου, τελειωμένους πολιτικούς από τον δεξιό χώρο, αποσυνάγωγους της κεντροαριστεράς.

Με το σκάνδαλο Πετσίτη να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το Προσφυγικό να ξαναβγαίνει με δραματικό τρόπο στην επιφάνεια, την υπόθεση των Εξαρχείων να εξευτελίζει την κυβέρνηση και το κράτος, ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του έχουν πάρει τις αποφάσεις τους.

Η πρώτη απόφαση είναι να ρίξουν κι άλλα λεφτά με επιδόματα και αναδρομικά. Αλλά και με ευνοϊκές ρυθμίσεις όπως αυτή της νομιμοποίησης αυθαιρέτων ή των χιλιάδων προσλήψεων από το… παράθυρο και παρά την απαγόρευση λόγω εκλογών.

Υποσχέσεις σε όλους
Το σημαντικότερο είναι η αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τάξει τα πάντα στους πάντες. Ή όπως το είπε η γερμανική εφημερίδα Rheinische για τον Τσίπρα. «Τον απλό πολίτη εξαπατά με φανταστικές υποσχέσεις και πολλοί πληρώνουν την τεθλασμένη πολιτική του με φτώχεια. Ελλοχεύει ο κίνδυνος να υποτροπιάσει η Ελλάδα ως προς τη δέσμευσή της να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις επειδή ο «αριστερός πρωθυπουργός συνεχίζει να θεωρεί «πράγματα του διαβόλου» τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις».

Στην Ελλάδα θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους υπουργούς νέους… Τζουμπέδες. Ο Δημήτριος Βούλγαρης ή Τζουμπές λόγω της μακριάς κάπας που φορούσε, έμεινε στην ιστορία ως βασικός εκπρόσωπος της δημιουργικής λογιστικής, της εξαπάτησης των πολιτών, του λαϊκισμού και της πολιτικής νοθείας.

Οι σύγχρονοι Τζουμπέδες δείχνουν έτοιμοι να αντιγράψουν τον Βούλγαρη και να υποσχεθούν τα πάντα, να χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να το πετύχουν.

Χαρακτηριστική είναι και η εικόνα του… νέου ΣΥΡΙΖΑ με ό,τι απέμεινε από διαλυμένα κόμματα. Ο Αλέξης Τσίπρας αφού διέλυσε το Ποτάμι και τους Ανεξάρτητους Ελληνες, έδωσε στον Θεοχαρόπουλο τα ανταλλάγματα που χρειαζόταν για να διαλύσει και το κόμμα – σφραγίδα, τη ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να αναδείξει την… πλατιά απεύθυνση που σχεδιάζει.

Με Ραγκούση, Ξενογιαννακοπούλου, Μωραϊτη, Θεοχαρόπουλο, Παϊτέρη, με τα «ορφανά» του Τσοχατζόπουλου σε παράταξη να αποθεώνουν το νέο… ηγέτης της Κεντροαριστεράς.

Στο Γαλάτσι, εμφανίστηκαν ο Στέφανος Τζουμάκας, η Λούκα Κατσέλη, ο Θάνος Μωραίτης, ο Άγγελος Τόλκας, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και ο Αντώνης Κοτσακάς.

Ακόμη, ο Χρήστος Κοκκινοβασίλης, ο Μενέλαος Γκίβαλος, ο Νίκος Μαδεμλής, ο Χάρης Τσιόκας.

Είναι τέτοια η απελπισία του πρωθυπουργού ώστε το πρωί του Σαββάτου υποδέχθηκε ακόμη και τον Θάνο Μωραϊτη που είναι ακόμη υπουργός. Ενώ φυσικά είναι πρωτοφανής η μεθόδευση του Θεοχαρόπουλου, να μειώσει τον αριθμό των μελών της Κ.Ε. ώστε να εμφανίσει πλειοψηφία… 30 ατόμων που οι 27 ψήφισαν υπέρ της συμμαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική αριθμητική
«Κύριοι, οι βουλευταί είμαστε 190 αφαιρέσατε 23 απόντας και μη ορκισθέντας, μένουν 167, το ήμισυ είναι 84, ημείς είμαστε 92 και ακόμη παραπάνω. Κηρύττω απαρτίαν»!

Η φράση αυτή έχει μείνει μνημειώδης και την είπε ο πρόεδρος της Βουλής το 1874 και ήταν ουσιαστικά η αρχή για να περάσει ο ελληνικός πολιτικός βίος σε μία περίοδο παρατεταμένης ανωμαλίας . Ήταν η αφορμή για να συμβούν τα τραγικά γεγονότα των «Στηλιτικών», το Νοέμβριο του 1874…

Σύμφωνα με την ιστορία, τα «Στηλιτικά» βγήκαν από τα ονόματα των βουλευτών του τότε πρωθυπουργού Δημ. Βούλγαρη (του επονομαζόμενου και «Τζουμπέ») που προσπάθησε να επιβάλει την πολιτική του κυριαρχία νομοθετώντας και αποφασίζοντας για καίρια ζητήματα χωρίς καν να έχει την πλειοψηφία.

Οι βουλευτές του γράφτηκαν σε στήλες-όπως στην αρχαιότητα με τους προδότες-για να τους ξέρουν άπαντες, τους χλεύαζαν και τους λοιδορούσαν. Κάπως έτσι και η σημερινή κυβέρνηση έχει πλειοψηφία – κουρελού, την στηρίζουν πρώην ΑΝΕΛ, πρώην Ποτάμι, πρώην ΔΗΜΑΡ και τα απομεινάρια του παλαιού ΠΑΣΟΚ που βρήκαν τρόπο να επανέλθουν στην ενεργό πολιτική σκηνή.

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στον φιλοκυβερνητικό τύπο θα καταλάβει που το πάει ο Αλέξης Τσίπρας. «Με συνταγή Ανδρέα προς τις κάλπες», γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών». «Η σκυτάλη της Κεντροαριστεράς στον Τσίπρα», λέει το «Εθνος».

Επιστροφή στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ», με νέες πράσινες σημαίες που εμφανίστηκαν και με το Bella Ciao να αντικαθιστά τα… Κάρμινα Μπουράνα. Και με μια πλειοψηφία στη Βουλή κανονική «κουρελού» που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές μέσα από πρωτοφανή πολιτικά αλισβερίσια, ανταλλάγματα και συμμαχίες ευκαιρίας.

Ανδρέας από τα Lidl
Κάπως έτσι στήθηκε το σόου στο Γαλάτσι από τον Ανδρέα Παπανδρέου από τα Lidl. Επί της ουσίας δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ με την παλιά έννοια και ο Τσίπρας επιλέγει να δημιουργήσει ένα κόμμα «μπουκέτο» που χωράει όλα τα μπουμπούκια.

Και κάπως έτσι θα ζούμε το επόμενο διάστημα ένα κωμικοτραγικό σκηνικό. Η Ελενα Κουντουρά και ο Κουίκ, αγκαλιά με την ομάδα των 53, με τον ΣΥΡΙΖΑ του 3% και με τα «ρετάλια» του βαθέως ΠΑΣΟΚ, να τραγουδάνε αγκαλιά το Bella Ciao και να ονειρεύονται νέους αγώνες κατά της ακροδεξιάς.

Βεβαίως, στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές θα μπούμε και σε μια νέα φάση ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής με ανακίνηση της υπόθεσης της Novartis.

Τεχνηέντως στελέχη της κυβέρνησης και δικαστικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι, διαδίδουν φήμες για διώξεις πολιτικών που θα ανατρέπουν το σκηνικό.

Όλα θα πέσουν στην αρένα το επόμενο διάστημα.in.gr

https://www.adampen.com

loading...

2 thoughts on “Ανδρέας από τα Lidl

  1. Αλέξηηηηη Γράμμαααα. «ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ»
    Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Κολλητήριιιι!
    ΚΟΛΛΗΤΗΡΙ: Παρών, πατερούλη!
    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Μπορείς, παιδί μου, να μου γράψεις ένα γράμμα; Ή ακόμη σε τσούζουν τα ματάκια σου; Βλέπεις, έχω να γράψω γράμμα, από τότε που έκανα το γραμματικό!
    ΚΟΛΛΗΤΗΡΙ: Μπορώ, πατερούλη. Σε ακούω και γράφω.
    ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Λοιπόν, γράψε:
    «Αποστολέας, Καραγκιόζης ο σκέτος, άνευ θείου και φωσφόρου. Προς Αλέξη, το σκέτο, άνευ πλειοψηφίας και νομιμοποίησης!
    Καλόπαιδο, Αλέξη…
    με την παρούσα πιστόλα μου, θέλω να σου πω πως από τότε που πήρες την εξουσία του σαραγιού, εγώ δεν διαμαρτυρήθηκα, βγαίνοντας στο δρόμο, για ό,τι και να έκανες…
    Δεν βγήκα, όταν το όχι το έκανες ναι!
    Δεν βγήκα, όταν ψήφιζες αλλοπρόσαλλους νόμους.
    Δεν βγήκα, όταν θέλησες να ξεριζώσεις τα Θρησκευτικά και την Ιστορία από τα σχολεία.
    Δεν βγήκα όταν βάπτισες, εσύ και οι όμοιοί σου, τους μαθητές ως φασίστες, επειδή έκαναν κατάληψη για την Μακεδονία! Ενώ εσύ έκανες κατάληψη για την Παλαιστίνη και την Νικαράγουα… και άλλα πολλά…
    Βγήκα μόνο, λίγες μέρες πριν ψηφίσεις τη συμφωνία στη Βουλή, για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.
    Πήρα, λοιπόν, τα Κολλητήρια μου και με σημαιάκια στα χέρια, πήγαμε ειρηνικά να διαδηλώσουμε, μαζί με άλλους μπαμπάδες και παιδάκια, παππούδες, γιαγιάδες, κληρικούς, μικρούς και μεγάλους.
    Πήγαμε να διαδηλώσουμε, για να σας καταστήσουμε παράνομους, αν τολμήσετε την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών.
    Και εσύ τι έκανες; Μας έριξες χημικά δακρυγόνα, για να διαλύσεις αυτήν τη λαοθάλασσα, που σε έλεγχε. Βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές όχι μόνο των μεγάλων, αλλά τις ζωές μικρών παιδιών. Των παιδιών μας.
    Σίγουρα σε έχουν πειράξει τα μοχίτος…
    Λοιπόν, ξέρεις κάτι; Είσαι επικίνδυνος! Για την Ιστορία μας, για τα σύνορά μας, για τις οικογένειές μας, για την πίστη μας, για όλους τους Έλληνες, για την Πατρίδα μας.
    Εγώ δεν έχω άλλη επιλογή από το να είμαι απέναντί σου.
    Βέβαια, δεν θα είμαι μόνος μου. Θα έχω παρέα τους Μεγαλέξανδρους, τους Κατσαντωναίους, τους Διάκους, τους Μποτσαραίους, θα φωνάζω «αέρα» στα ελληνοαλβανικά βουνά και θα κάνω σαμποτάζ στους Ναζί.
    Βλέπεις, έτσι έχω μάθει από τους Έλληνες καραγκιοζοπαίχτες. Στα σκοτεινά χρόνια, όταν τρέχαμε από χωριό σε χωριό και από πόλη σε πόλη, για να νικήσουν οι Έλληνες την ηττοπάθεια, θυμίζοντάς τους τα «κάστρα των θυσιών» των προγόνων τους.
    Έτσι, θα πολεμήσω και τώρα το φασισμό… Όποιο χρώμα και να έχει. Και με όποιον τον εφαρμόζει.
    Δυστυχώς, για σένα, σκέφτομαι! Και ξέρεις γιατί;
    Γιατί είμαι νηστικός…
    Με απεριόριστη νηστικομάρα,
    Ζήτω η προδομένη Μακεδονία!»
    Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ

    ΠΗΓΗ: ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

  2. Ο κύβος ερρίφθη , τίποτε δεν τους σώζει , οι ψηφοφόροι δεν εξαγοράζονται πλέον με ψέματα ή με 300 , 500 και 800 ευρώ , που ξέρουν εκ τον προτέρων ότι στην κατάλληλη στιγμή θα τους τα πάρει πίσω και με τόκο

Comments are closed.