Υπόθεση Ξεπαπαδέα: H γγ διαφθοράς είναι και μέλος σε Δ.Σ. εταιρείας που παίρνει δημόσια έργαΗ Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, σύμφωνα με το iefimerida.gr, είναι μέλος του Δ.Σ. ξενοδοχειακής εργοληπτικής εταιρείας του πατέρα της, η οποία παίρνει δουλειές από το Δημόσιο μέχρι και σήμερα. H ιστοσελίδα παραθέτει μάλιστα και το παρακάτω έγγραφο.Τα ερωτήματα που θέτει στο ρεπορτάζ του το iefimerida.gr είναι τα ακόλουθα:


Ερώτημα 1: Είναι συμβατό ένα κυβερνητικό στέλεχος και μάλιστα διορισμένο στην καίρια θέση της Γενικής Γραμματέως Καταπολέμησης της Διαφθοράς να κατέχει θέση σε Δ.Σ. μιας ιδιωτικής εργοληπτικής εταιρείας;


Απάντηση: Όπως προκύπτει από συνδυασμούς διατάξεων, οι γενικοί γραμματείς είναι μετακλητοί υπάλληλοι και εξομοιώνονται με τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι απαγορεύεται να αναλαμβάνουν εκτελεστικές θέσεις σε εταιρείες. Η μόνη περίπτωση να συμμετάσχουν σε ΔΣ είναι να έχουν πάρει προηγουμένως σχετική άδεια. Σημειώνεται επίσης ότι και στα μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ απαιτείται η σχετική άδεια. Αν η κυρία Ξεπαπαδέα έχει πάρει την εν λόγω άδεια, οφείλει να την δημοσιεύσει.


Ερώτημα 2: Είναι «νόμιμο και ηθικό» να παραμένει στην εν λόγω εταιρεία του πατέρα της – ενόσω είναι γ.γ. Διαφθοράς και η εταιρεία αυτή να παίρνει δημόσια έργα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ; Και μάλιστα από τον εκλεγμένο με τον ΣΥΡΙΖΑ, περιφερειάρχη Ιονίων νήσων;


Απάντηση: Η γ.γ. κατά της Διαφθοράς, ως εκ της θέσεώς της, εποπτεύει και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων. Υπό αυτό το πρίσμα, πόρρω απέχει από νόμιμο και ηθικό η εποπτεύουσα της αρχής να είναι μέλος Δ.Σ. εργοληπτικής εταιρείας που παίρνει έργα από το Δημόσιο.


Η κ.Ξεπαπαδέα, είναι γ.γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς από τον Απρίλιο του 2018. Σύμφωνα με το iefimerida.gr, όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα και ΦΕΚ, παραμένει ταυτόχρονα και μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας «Κ/Ξ ΞΕΝΟΤΕΚ Α.Ε.–Σ. ΞΕΠΑΠΑΔΕΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» και μάλιστα η θητεία της είναι μέχρι και το 2020.
Η εταιρεία ανήκει στον πατέρα της Σωκράτη Ξεπαπαδέα και έχει συσταθεί από το 2002 με έδρα την Κέρκυρα.

Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Loading...