Σκόπια: «Οι Έλληνες θα προστατεύουν με F-16 τον "μακεδονικό" μας ουρανό»!

Εκτενή αναφορά κάνουν τα σκοπιανά ΜΜΕ στην προστασία του σκοπιανού εναέριου χώρου από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία αναφέροντας χαρακτηριστικά «τα ελληνικά F-16 θα προστατεύουν τον "μακεδονικό" μας ουρανό»!


Πλέον την Συμφωνία των Πρεσπών την πληρώνουμε και σε επίπεδο αξιοπρέπειας. Ο ελληνικός λαός θα πληρώνει για την προστασία του σκοπιανού εναέριου χώρου για να ακούει ότι αυτός είναι... "μακεδονικός".

«Είναι μια κοινή πρακτική στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για χώρες που δεν έχουν αεροπορία, όπως η Βόρεια Μακεδονία, αλλά και άλλες χώρες στην περιοχή όπως η Αλβανία και το Μαυροβούνιο.»

«Το Μαυροβούνιο θα πληρώσει πάνω από 400 χιλιάδες ευρώ για αυτό, ενώ ο Τσίπρας τονίζει ότι θα το κάνει χωρίς αποζημίωση.

Πρόκειται για τη λεγόμενη «Έξυπνη Άμυνα», πράγμα που σημαίνει ότι η έλλειψη ορισμένων στοιχείων από το οπλοστάσιο  συγκεκριμένης χώρας,  μπορεί να καλυφθεί από τους Συμμάχους, εάν αυτή τα ζητήσει.

Τα αεροσκάφη μας  είναι σε αδράνεια επί πολλά χρόνια και μόνο κάποια ελικόπτερα είναι διαθέσιμα σε χαμηλά υψόμετρα.

 Σε αντίθεση με εμάς, η Ελλάδα έχει μία από τις ισχυρότερες πολεμικές αεροπορίες στην περιοχή.

Ο στόλος της περιέχει 300 μαχητικά περίπου: Όπως αμερικανικά F-16, τα γαλλικά «Mirage», «F-4 Phantom» όπως και αεροσκάφη θαλάσσιας περιπολίας αλλά και έγκαιρης προειδοποίησης.

Το σύνθημα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι «Αιέν υψικρατείν» που σημαίνει «Πάντα κυριαρχούμε στα ύψη» με το έμβλημα του αετού στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.»
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Loading...