Μπαρνιέ: Πιο πιθανό από ποτέ ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Το βράδυ της Δευτέρας, τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων (Κάτω Βουλή) απέρριψαν όλες τις εναλλακτικές στη Συμφωνία Αποχώρησης, την οποία διαπραγματεύθηκε η πρωθυπουργός του Συντηρητικού Κόμματος Τερέζα Μέι με την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Ο Μπαρνιέ είπε πως μία μακρά επέκταση στην τρέχουσα ημερομηνία εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου στις 12 Απριλίου, ενέχει «σημαντικούς κινδύνους για την ΕΕ» και ότι χρειαζόταν ισχυρή αιτιολόγηση προτού συμφωνήσει η ΕΕ.

Ο γραμματέας του Brexit, Στέφαν Μπαρτλάι, δήλωσε στους βουλευτές ότι αν θέλουν να εξασφαλίσουν περαιτέρω καθυστέρηση από την ΕΕ, η κυβέρνηση πρέπει να είναι σε θέση να προτείνει μια «αξιόπιστη πρόταση» για το τι θα κάνει.

Μία πρόταση θα ήταν αυτή των εθνικών εκλογών, κάτι το οποίο, όμως, σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΕΞ Μπόρις Τζόνσον, πιθανότατα θα εξόργιζε τους ψηφοφόρους.

Αντιθέτως, ο Τζόνσον εκτιμά ότι μια νέα ηγεσία και αλλαγή στην τακτική της διαπραγμάτευσης θα μπορούσε να αναβαθμίσει την «τραγική» συμφωνία της πρωθυπουργού με την ΕΕ.

Ο βουλευτής των Εργατικών και αντιπρόεδρος της επιτροπής για το Brexit, Χίλαρι Μπεν, είπε στο BBC ότι η καλύτερη λύση θα ήταν ένα νέο δημοψήφισμα.

Η Τερέζα Μέι θα έχει εκ νέου σήμερα μακρές συνομιλίες στο υπουργικό συμβούλιο για να αρθεί το αδιέξοδο.
Γράψτε το Σχόλιο σας
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


Loading...