Δημήτρης Καιρίδης βουλευτής ΝΔ: «Οι Έλληνες είναι τεχνητό έθνος – Είναι παιδιά των Οθωμανών» – Βίντεο-ντοκουμέντο

Σοβαρότατα ερωτήματα προκαλεί η επιλογή από τη ΝΔ  του καθηγητή Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου Δημήτρη Καιρίδη.
Αυτό γιατί ο συγκεκριμένος έχει σε ομιλίες του έχει αναπτύξει εξωφρενικές θέσεις για τον ελληνισμό όπως ότι οι «Έλληνες είναι παιδιά των Οθωμανών» ή ότι οι «Έλληνες είναι ένα τεχνητό έθνος».

Σε διάλεξή του στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Πολιτιστικής Εταιρείας στις 5 Μαΐου 2018 με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο Μύθοι και αλήθειες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Κύπρος Αιγαίο Μακεδονικό», ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είμαστε διάδοχοι των Οθωμανών»

«Η Τουρκία ποσοτικά είναι η μόνη διάδοχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, γιατί όλοι εμείς είμαστε παιδιά των Οθωμανών, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει… τουλάχιστον ιστορικά!

»Κι όπως έλεγε ο Στασινόπουλος ο πρώτος Πρόεδρος Δημοκρατίας όταν μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο, και κατέβαζαν τα πορτραίτα των βασιλιάδων “ένας λαός μπορεί να αλλάξει το μέλλον του αλλά δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν του” … Είμαστε παιδιά των Οθωμανών!».

Σε άλλο της ομιλίας του είχε πει:

«Οι Έλληνες είμαστε τεχνητό έθνος όπως και οι Μακεντόνσκι»

«Όπως λοιπόν είναι οι Έλληνες τεχνητό έθνος έτσι είναι και οι Μακεντόνσκι, ολίγον πιο άγαρμπα, γιατί εμείς είχαμε και καλά υλικά να φτιάξουμε το αφήγημα, την ταυτότητα.

Όπως οι Έλληνες έτσι και οι Σκοπιανοί, όπως και όλοι είναι τεχνητά έθνη που δημιουργούνται από πολιτική παρέμβαση, κάποιοι πιο εύκολα όπως οι Έλληνες…».

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική, ελληνοποιήθηκε»

»Το 1912 η Μακεδονία δεν ήταν ελληνική… Ο ελληνικός στρατός δεν μπήκε στην ελληνική Μακεδονία, υπήρχαν ελληνικοί πληθυσμοί αδιαμφισβήτητα, δεν ήταν καν πλειοψηφία. Πιο ελληνική ήταν η Σμύρνη από την Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη ξέρουμε ποιος πληθυσμός ήταν πλειοψηφών… Έξω από την Θεσσαλονίκη υπήρχαν νησίδες ελληνοφωνίας αλλά μέχρι εκεί…

Έγινε ελληνική η ελληνική Μακεδονία, ελληνοποιήθηκε, μετά την άφιξη του ελληνικού κράτους, που μπήκαν οι μηχανισμοί να κινήσει.

Εκεί που τα έχει καταφέρει το ελληνικό κράτος, δεν είναι η οικονομία και άλλα, είναι η ελληνοποίηση των πληθυσμών».

Είχε αναφερθεί όμως και στο θέμα των συντάξεων:

«Όσοι είναι άνω των 80 ετών είναι κοστοβόροι»

«Υπάρχουν οι άνω των 60 και οι άνω των 80, ένα σημαντικό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού πλέον…

Οι οποίοι άνω των 80 είναι τρομερά κοστοβόροι! Διότι για να διατηρηθείς στην ζωή, ο άνω των 80 και τα λοιπά και τα λοιπά…».

Τι απαντά ο ίδιος για τις δηλώσεις του στην εφημερίδα “Δημοκρατία”: «Συστηματική διαστρέβλωση των λεγομένων μου.»

«Η εθνική συνείδηση και το πατριωτικό μου φρόνημα είναι καταγεγραμμένα στον καθημερινό δημόσιο λόγο μου και στα πανεπιστημιακά έδρανα, συγγράμματα και ευρύτερες παρεμβάσεις μου.

Δεν μπορεί να κριθεί από έντυπα, που, με τη μέθοδο της συστηματικής διαστρέβλωσης, εκτελούν πολιτικά συμβόλαια εξόντωσης στελεχών και προσώπων της ΝΔ.

Δεν περιμένω τίποτα διαφορετικό από όσους διαπιστωμένα έχουν μετατρέψει τον δημοσιογραφικό λόγο σε έκφραση λασπολογίας και φίμωσης πολιτικών προσώπων.

Συνεχίζω, όπως έχω υποχρέωση, πιο αποφασιστικά και αταλάντευτος την προσπάθεια μου για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται στην πατρίδα μας.

Η δε συμμετοχή μου στη μάχη των ευρω-εκλογών συνδέεται με την υπεράσπιση μιας ευημερούσας και ισότιμης Ελλάδας σε μια ισχυρή Ευρώπη που προστατεύει τους αδύναμους και υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα.

Καθένας μπορεί να βρει τα γραπτά μου έντυπα και, μαζί με τα βίντεο των ομιλιών μου, στο διαδίκτυο.

Δημήτρης Καιρίδης
Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων
βουλευτής
Νέα Δημοκρατία».

Δείτε όλη την ομιλία του:

πηγη

loading...

1 thought on “Δημήτρης Καιρίδης βουλευτής ΝΔ: «Οι Έλληνες είναι τεχνητό έθνος – Είναι παιδιά των Οθωμανών» – Βίντεο-ντοκουμέντο

  1. Το κάθε ψώνιο στην Ελλάδα πετάει την ηλιθιότητά του για να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας…

Comments are closed.