Το “θαυματουργό” σκοινάκι

Η γυμναστική είναι μέλημα και προσωπική υπόθεση του καθενός. Υπόθεση που άλλοι
την παίρνουν πολύ σοβαρά άλλοι πάλι όχι τόσο. Εξουθενωτικές ασκήσεις, εντατικά ταχύρυθμα… προγράμματα, δύσκολα επιτεύξιμοι στόχοι είναι μερικά από αυτά που σχετίζονται πλέον με την γυμναστική, μερικού αυτά που συνήθως ακούμε.

Αν αυτές οι τρεις φράσεις σας κούρασαν ήδη και δεν είστε από εκείνους τους ανθρώπους που τους αρέσει να τεντώνουν το σώμα τους σε γυμναστήρια και διάφορα ομαδικά προγράμματα, υπάρχει λύση για να μένετε σε φόρμα! Η λύση αυτή ακούει στο όνομα σκοινάκι.

Το σκοινάκι, ίσως, να είναι γνωστό στους περισσότερους από τα παιδικά τους κιόλας χρόνια. Τότε που όλοι ψάχναμε τρόπους να απασχολούμε το οτιδήποτε βρίσκουμε, πάνω μας! Υπήρχαν διάφορα παιχνίδια που είχαμε εφεύρει σαν παιδιά, παιχνίδια που μάλλον τώρα είναι δύσκολο να παίξουμε λόγω της σωματικής μας εξέλιξης. Ευτυχώς όμως, το κλασσικό και πολυαγαπημένο σκοινάκι που κάναμε μπορούμε ακόμα να το κάνουμε και έχει τόσες θετικές συνέπειες πάνω μας.

Αρχικά γυμνάζει όλο το σώμα! Σφίγγει χέρια, πόδια, γλουτούς και κοιλιακούς και βοηθάει να αποκτήσει κανείς καλύτερη στάση σώματος. Ακόμα, είναι αερόβιο οπότε και θα βοηθήσει ιδιαίτερα αν κάποιος έχει θέμα με παραπανίσια κιλά. Αν το τρέξιμο φαντάζει βαρετό τότε μπορεί να αντικατασταθεί από το σκοινάκι, σε λογικά χρονικά πλαίσια πάντα.

Επίσης, προσφέρει χαρά και ευεξία, καθώς δεν αποτελεί μια δύσκολη άσκηση που δεν μπορεί κάποιος να φέρει εις πέρας αλλά μια συνεχή διαδικασία που φέρνει γρήγορα αποτελέσματα. Έτσι, μένει στο μυαλό ως ένας σχετικά εύκολα επιτεύξιμος στόχος με αποτέλεσμα να δημιουργεί έναν παράγοντα παρακίνησης για να το ξανακάνει κανείς. Αν κάποιος θέλει να συνδυάσει το σκοινάκι με επιπλέον ασκήσεις, τότε μπορεί να ξεκινήσει με αυτό για ζέσταμα. Άλλωστε πολλοί αθλητές ακολουθούν την ίδια τακτική, ανάμεσά τους παγκοσμίου φήμης πυγμάχοι.

Είναι οικονομικό! Σε σχέση με άλλα χόμπυ ή σπορ που σχεδόν όλα χρειάζονται τον εξοπλισμό τους, το σκοινάκι χρειάζεται μόνο τον εαυτό του. Με προσιτή τιμή για όλους, μικρούς και μεγάλους μπορεί να γίνει ο καθημερινός σας φίλος.

Το σκοινάκι είναι μια άσκηση εύκολη για όλους. Παρ’ όλα αυτά αν έχετε προβλήματα με τα γόνατά σας ή με τη μέση ίσως να μην είναι η ενδεδειγμένη άσκηση για εσάς. Καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού ξεκινήσετε με ενθουσιασμό.

Συμπερασματικά, το σκοινάκι έχει πολλά και διάφορα οφέλη και αποτελεί ίσως τον πιο απλό τρόπο με τον οποίο μπορεί κάποιος να γυμναστεί. Είναι μια εναλλακτική «άσκηση» αλλά με εξίσου άμεσα αποτελέσματα όπως άλλες τόσες. Και είναι τόσο ευχάριστη και διασκεδαστική που ίσως δεν θα μας δίνει άλλοθι για να το αρνηθούμε.

loading...